Skocz do zawartości

Co sie dzieje na onecie??

siker

Rekomendowane odpowiedzi

Po zmianach tydzien temu bylo ok. Pozycje w onecie (przynajmniej mnie interesujace) byly ok. Odpowiadaly w miare jakosci stron. Teraz nastapilo (noc 22-23.I) przetasowanie. Strony robione przeze mnie typowo pod wypozycjonowanie (zawierajace odrobine spamu) wyprzedzily strony bez tego typu zawartoci ale z wieksza iloscia linkow.

Czyzby spadla waznosc link popularity w wynikach??

Ogolnie strony sa przetasowywane nonstop jesli chodzi o pierwsze miejsca w wyszukiwarce.

Marcin

A ja nie będe miał sygnaturki

na Onecie z niektorymi stronami dziaja sie cuda.

Jednego dnia strona potrafi byc na ok 8 pozycji, nastepnego na trzydziestej ktores, pozniej zniknac wogóle by za jakis czas pojawic sie znowu gdzies wyoko... i tak w kółko

Moze by utrudnic zycie pozycjononerom i zachecic ludzi do linków sponsorowanych wprowadzili jakies mechanizmy losowe.....

Skuteczne pozycjonowanie stron internetowych, pozycjonowanie w wyszukiwarkach na rynku polskim

Teraz to juz wiem. Strony ktore robilem, robilem mniej merytorycznie natomiast wylacznie pod pozycjonowanie, nie posiadaja zadnych prawie linkow z zewnatrz, poszly do gory. Natomiast strony z wieloma linkami spadly i to sporo. Czyli jak nic sie nei zmieni, trzeba bedzie zmieniac tytul i opis pod oneta.

• 2 tygodnie później...

Witam

Mam pewne przypuszczenie ze onet faworyzuje duze serwisy. Pozycjonuje swoja glowna strone, pod google z doskonalym skutkiem. Natomiast pod onetem na I miejscu wysuwa sie Galeria, ktora ma duzo podstron. Opis i Tittle trzeba robic chyba specjalnie pod oneta, bo baaaaardzo duzo znaczy + tittle powtorzone w contencie strony

Byl chyba okres testow. Zobaczylem przetasowanie, o czym na forum wiele osob wspominalo. Wyniki przyblizyly sie do google. Mnie bardzo ucieszyly moje 4 strony byly w pierwszej szostce:) Ale wszystko wrocilo do poprzedniego stanu.

Witam. Co się w Onecie dzieje tego pewnie nie wie nikt. Raz moja strona jest na 2 stronie wyszukiwarki, za pare dni na 20, a potem znowu na 2. A link popularity nie wiem czy ma taką dużą wartość. Bo ostatnio zmieniłem adres serwisu i do nowej strony nie prowadza jeszcze żadne linki a pojawiła sie już na 5 stronie wyszukiwarki.

Witam

Mam pewne przypuszczenie ze onet faworyzuje duze serwisy. Pozycjonuje swoja glowna strone, pod google z doskonalym skutkiem. Natomiast pod onetem na I miejscu wysuwa sie Galeria, ktora ma duzo podstron. Opis i Tittle trzeba robic chyba specjalnie pod oneta, bo baaaaardzo duzo znaczy + tittle powtorzone w contencie strony

Od pół roku pozycjonuje 20 serwisów także na onecie, mam logi i staty, i jeszcze nie zdarzyło się co by robot onetu poszedł dalej niż na indeks :-).

Więc twój duży serwis trzeba umieścić na jednej lokalizacji index.html.

Pobiera też robots.txt więc warto co by był.

A poza tym to za bardzo dociekliwy nie jest.

Opis i Tittle trzeba robic chyba specjalnie pod oneta

tak właśnie title wywnioskowałem metodą prób i błędów jest bardzo bardzo i jeszcze wpis do katalogu onet bardzo bardzo pomaga

Wino - to co lubimy najbardziej, a tu opakowania na butelkę 0.75l

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności