Skocz do zawartości

Szybka indeksacja nowych podstron

pitreq_

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

strona w internecie od 2 lat, co zrobić żeby szybko indeksować nowe podstrony w google? Korzystam z GSC ale to nie zawsze działa ;/ Dodam nowy link z rana, a czasami na drugi dzień dalej informacja, że strona nie zaindeksowana. Jakie macie triki na szybką indeksację? Z góry dzięki

Nie znam konstrukcji witryny ale ogólnie przydaje się box site wide z linkami do nowych artów.

• Like 1
  • Thanks 1

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

5 godzin temu, pitreq_ napisał:

co zrobić żeby szybko indeksować nowe podstrony w google?

Serwis MUSI posiadać odpowiedni crawl budget  ...

• Thanks 1

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

6 godzin temu, pitreq_ napisał:

co zrobić żeby szybko indeksować nowe podstrony w google?

Oczywiście zakładam, że masz stronę poprawnie wykonaną pod względem seo.

linkowac nowe podstrony, linkowac do mapy strony. Ogarnąć poprawnie linkowanie wewnętrzne. systematycznie zamieszczać nową treść. Zmusić roboty indeksujące aby często odwiedzały witryne.

• Thanks 1

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Wg. mnie problem jest dużo bardziej złożony. I może to być po prostu błąd w działaniu google, a jak nie błąd to po prostu jego złe/nieoptymalne ustawienie. 

Bo osobiście mogę potwierdzić, mam do czynienia z kilkoma stronami, które są poprawnie zbudowane, porządnie podlinkowane i nie mają jakiś dziwnych ustawień.

Przykład strony, która ma mapę w GSC, klasyczną mapę "html" na stronie i na ok. 90 podstron ma 12 zaindeksowanych, przy czym przez ostatnie 3 mc site wzrósł z 8 na wspomniane 12 :)

Dla kontrprzykładu mam testowe 10 domenek, z "lekko" uszkodzonym skryptem ogloszeń - efekt jest taki, że generuje ona tysiące prawie pustych podstron kategorii (bez contentu różnicującego), to są testowe domeny więc mają po 1-2 śmieciowe linki, jaki efekt indeksowania?

Pierwsza śmieciowa baza ogłoszeń ma ponad 60 tys. prawie pustych podstron zaindeksowanych.

spam_1.JPG

Druga prawie 30 tys. podstron

spam_2.JPG

Dodam, że kolejne serwisy też mają od kilku tysięcy po kilkanaście tysięcy. 

I teraz jak się to ma do mocnego podlinkowania, unikalnych treści i ograniczonych zasobach dla danej strony. 

Google wsysa śmieci, a na porządne strony mu brakuje czasu. A tak serio, to wg. mnie starają się sztucznie rozwijane strony ograniczyć, czyli by ukrucić pisanie na blogach dziesiątek średniej jakości treści poradnikowej. Co teraz stało się tak powszechne, że Google chce to ograniczyć, ale z drugiej strony jest podatne na ekstremalnie proste i niedorobione "spamy". 

Edytowane przez Ptaq

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

A jezeli chodzi o serwis sportowy i szybką indeksację dzisiejszych meczów to jak powinienem działać z mapa witryny?

Powinna być zmiana priority

<priority>1.0</priority>

dla dzisiejszych meczów na 1.0, a dla starszych mniejszy? Powinienem indeksować też mecze z przeszłości czy juz to niepotrzebne? Tak żeby mapa strony nie była za duża i google mógł z łatwością indeksować najnowsze spotkania.