Skocz do zawartości

OnetKontekst - Moje doświadczenia

iTENDiX

Rekomendowane odpowiedzi

to 2 tygodniach mogę napisać tak:

mniej niż 3 gr nie było

często są kliknięcia po 30-50 gr

trafiają się nawet większe ( najwyższe jakie było to 1,5 zł )

w porównaniu jednak do AS tych kliknięć jest mniej bo reklam jest mniej

Jakby Onet popracował i dodał choćby linki czy wyszukiwarkę albo polecenia boksów może by to jeszcze lepiej wyglądało

pozdrawiam

• 4 tygodnie później...

Ja się wypowiem po 3 tyg. użytkowania.

Mam stronę w tematyce powiedzmy ~gry komputerowe,

średnio jakieś 11000 unikalnych odwiedzin na dobę

zaoferowano mi stawkę 70%

W grudniu zdarzały się kliknięcia po 3,70zł, a minimum jaki miałem to 3gr za klik

w 2 tygodnie zarobiłem prawie 150% tego co średnio wychodziło w AS w ciągu miesiąca w czasach przed grudniowym "załamaniem" dochodów. Średnia za kliknięcie wyszła wtedy około 40gr.

Niestety 2 ostatnie dni grudnia i już do dziś przyniosły spadek. Nie ma już tych drogich kliknięć, średnia w tym miesiącu to około 22gr/klik. Ale i tak daje to (jak na razie) odrobinę większy zysk niż AS do tej pory.

Problem to, jak już ktoś mówił, mała ilość reklam. Czasami przy większej niż 1 ilości boxów potrafi nie być w ogóle reklam w jednym z nich. No i mam niewielki (chyba?) CTR na poziomie 0,8-1,5%. W AS było podobnie.

Na razie zostaję przy OK - zobaczę jak to się rozwinie.

• 2 tygodnie później...

To i moje doświadczenia.

+ Na początku urzekło mnie indywidualne podejście i stawki (także ustalane indywidualnie).

+ Czasami dobre stawki za kliknięcia (nawet po 23 grosze), niestety są już z VAT'em.

--------------

- Urwany kontakt (tej od indywidualnego kontaktu) po paru niewygodnych pytaniach.

- Żądają przesłania 3 skanów dokumentów w celu weryfikacji, ale gdy ja proszę Ich o to samo (chyba mam prawo do równego traktowania?) - nie rozumieją problemu.

- Dalsze e-maile prowadzi się z anonimami (listy podpisują jako "redakcja", sic!).

- Reklamy są wyświetlane na podstawie zdefiniowanych przez siebie słów (a nie jak w adsense - robota), więc na stronie o Zakopanym może pojawić się oferta z Sopotu.

Mój wniosek: mimo niskich stawek w Google Adsense, Onet pozostaje daleko w tyle - po prostu nie warto tracić na to czas.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Jedno pytanie, jakie warunki trzeba spełnić żeby reklamy zaczęły się wyświetlać?

Mam tylko założone konto, dodaną stronę, kilka zaakceptowanych słów kluczowych i wklejony kod na stronę - czy trzeba dać jeszcze swoje dane, jakieś umowy etc.?

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności