Skocz do zawartości

Semrush/Semstorm/Senuto?

spinex

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jestem moze kompletnie poczatkujacy, ale stoje teraz przed wyborem narzedzia, ktore ma mnie wspomoc.

Wiem tez, ze niektorzy lacza rozne narzedzia dla maksymalizacji efektu, np. senuto + ahrefs + keywordplanner.

Co bedzie lepszym wyborem? Semrush na pierwszy rzut oka daje duzo informacji, ale moze im glebiej, tym gorzej...

Bede wdzieczny za podpowiedzi.

Edytowane przez spinex

Pytanie czy potrzebujesz analizy linków? Jesli nie to polskie narzędzia wystarczą - jeśli tak, to musisz kupić dodatkowo ahrefs lub senuto.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

1 minutę temu, spinex napisał:

Polskie narzedzia? Co masz na mysli konkretnie? Dzieki

Czyli senuto lub semstorm. One nie maja analizy linków zwrotnych.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Narzędzia dopasowujesz do celów jakie chcesz osiągnąć

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

8 godzin temu, Beerbant napisał:

Narzędzia dopasowujesz do celów jakie chcesz osiągnąć

Czyli jednak jestem kompletnym laikiem narzedziowym, bo bylem pewien, ze Senuto i Semrush (Semstorm tez) to mniej wiecej tozsame narzedzia. Potrzebuje czegos do dowiedzenia sie jakie tematy nalezy poruszac na niszowych forach tematycznych, zeby sciagac jak najwiecej ruchu (glownie chyba odgadniecie slow kluczowych powiazanych z danym tematem).

1 godzinę temu, spinex napisał:

Potrzebuje czegos do dowiedzenia sie jakie tematy nalezy poruszac na niszowych forach tematycznych, zeby sciagac jak najwiecej ruchu (glownie chyba odgadniecie slow kluczowych powiazanych z danym tematem).

Do tego wystarczy keyword planner. Narzędzia typu senuto czy ahrefs ułatwią i może przyspieszą pracę, ale nie są konieczne.

• Like 2

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

W dniu 11.06.2022 o 14:39, spinex napisał:

Ale ten googlowy, zwykly keyword planner? Bo on mi sie wydaje dosc... prosty, zeby nie powiedziec prostacki ;)

Umiejętność korzystania z niego odróżnia osoby ogarniające analizę fraz od wyklikiwaczy raportów :)

• Like 2

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Cytat

Ale ten googlowy, zwykly keyword planner? Bo on mi sie wydaje dosc... prosty, zeby nie powiedziec prostacki ;)

To narzędzie zapełnia tej firmie największe zyski na świecie z reklamy kontekstowej, naucz się korzystać z plannera i na Twoje potrzeby to ma wystarczyć na tym etapie. Kiedy Twoje forum zacznie zarabiać kilkadziesiąt tysięcy złotych miesięcznie z reklam, wtedy możesz zweryfikować swoją strategie przy pomocy innych narzędzi. 

Nie no, jakie kilkadziesiat tysiecy... ruch przeciez nie w milionach ;) Planner slow zawsze wydawal mi sie sprofilowy pod sprzedaz adsow i maksymalizacje zysku googla, a nie mojego. Oczywiscie wstepne rozeznanie spoko, ale tez w przypadku mocnych fraz. Jesli frazy generuja malo ruchu, planner i tak nic nie podpowiada.

@spinex, a zastanawiałeś się kiedyś skąd inne narzędzia typu ahrefs biorą lwią część danych?

W dniu 13.06.2022 o 09:01, spinex napisał:

Planner slow zawsze wydawal mi sie sprofilowy pod sprzedaz adsow i maksymalizacje zysku googla, a nie mojego.

To podstawowe narzędzie do pracy z frazami kluczowymi. Inne narzędzia ułatwiają pracę, przyśpieszają proces znajdowania i grupowania fraz, wizualizują te dane.

Osobiście uważam, że przy większych projektach warto korzystać ze wszystkich wymienionych tu narzędzie, nie wszystkie oferują te same funkcje.

• 8 miesięcy temu...

Potestuj i daj znać co Ci się do czego bardziej przydało.

Jeśli potrzebujesz np. API, to w Senuto musisz (?) się zdecydować na pakiet za 999 zł mc, w Semstorm masz API już od 250 zł mc. Ale to co wybierzesz zależy od tego co potrzebujesz, dla mnie API to podstawa żeby nie klepać wszystkiego ręcznie. Osobiście jestem przekonany do Semstorma, bo nie jest mi potrzebny np. pakiet za 1000 zł tylko po to, żeby skorzystać z API.

Ja chętnie bym zobaczył porównanie jakości bazy słów kluczowych, ale to chyba nie takie łatwe do zrobienia.