Skocz do zawartości

Meta tagi - czy może coś innego...

Rayac

Rekomendowane odpowiedzi

Zwracam się do Was z takim problemem. Zacząłem dodawać stronę do różnych katalogów i zauważyłem rzecz dziwną - w żadnym nie wykrywa moich słów kluczowych ani opisu strony. Nie wiem co jest nie tak. Mam już inną stronę i wszystko zrobione było tak samo (ale działało) - w google stronka wykrywana jest na pierwszym miejscu. (mariuszbryla.friko.pl) Problem pojawił się na mojej nowej stronie: ryczow.ovh.org - wystarczy wkleić adres w wyszukiwarce google i to co się pojawia jest straszne! Dodatkowo sprawdziłem poprawność meta tagów na stronce: www.rejestracja-stron-www.lap.pl i pokazało mi że wogóle ich nie mam :rolleyes: !

Proszę o pomoc - co mogę z tym zrobić?

P.s nie śmiejcie się z moich stron :P dopiero się uczę...

Do moderatorów: przepraszam, czytałem regulamin ale jak widać zbyt pobieżnie :P Pozdrawiam!

| Homepage | Systemy na których zarabiam | Ryczów |

W kodzie strony masz zdeklarowane kodowanie <META HTTP-EQUIV="content-type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-2"> ale stronę masz zapisaną w kodowaniu UTF-16. Zapisz pliki strony w kodowaniu ISO-8859-2 i powinno wszystko wrócić do normy.

[Edit]

Ten kod strony pachnie mi Notatnikiem. Gdyby były jeszcze jakieś problemy po zapisie w innym kodowaniu, to spróbuj to zrobić w innym programie. Notatnik wstawia na początku plików w kodowaniu UTF dziwne znaczki, nie widoczne w Windows.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

No dokładnie tylko notatnik :rolleyes: Też mnie dziwiły te znaczki ale nie miałem pojęcia skąd się biorą skoro ich w notatniku nie było...

Kilka minut później:

Super działa! Wielkie, WIELKIE DZIĘKI! Normalnie taka głupota (niby) a spędzała mi sen z powiek!

Dodam jeszcze, że dzięki tej małej zmianie stronka odchudziła się o połowę i wreszcie mogę się w pełni pobawić css - gdyż wcześniej style działały tylko na Iexplorerze i Operze a na reszcie przeglądarek się wszystko sypało (np. mozilla ff).

Do moderatorów: przepraszam, czytałem regulamin ale jak widać zbyt pobieżnie :P Pozdrawiam!

| Homepage | Systemy na których zarabiam | Ryczów |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności