Skocz do zawartości

forum pad :(

zYm3N

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

imho to se nie da... to zupełnie inna struktura.

Moim zdaniem z indeksu wylecą dopiero po kilku miesiącach (może nawet dłuzej niz po 3-4) strony po phpBB, a od razu zaczna być indeksowane IPBowe strony, pewnikiem z lo-fi wersji. google je po prostu uwielbia i indeksuje na potęgę.

nawet zakładając identyczną numerację ID postów to co to ma za znaczenie skoro sciezka dostepu inna (mozna kombinowac z rewrite) a google i tak zacznie wcinać lo-fi :(

np:

https://www.google.pl/search?hl=pl&c2coff=1...btnG=Szukaj&lr=

https://www.google.pl/search?hl=pl&c2coff=1...btnG=Szukaj&lr=

oczywiście jak każde forum i te trzeba ładnie podrasować aby ładnie wyglądało zindeksowane.

imho to se nie da... to zupełnie inna struktura.

Odczegoś jednak są konwertory, nie wiem jak z IPB. Ale przy vB chyba dają taki

Moim zdaniem z indeksu wylecą dopiero po kilku miesiącach (może nawet dłuzej niz po 3-4) strony po phpBB, a od razu zaczna być indeksowane IPBowe strony, pewnikiem z lo-fi wersji. google je po prostu uwielbia i indeksuje na potęgę.

Hmm ja raczej wątpie by wyleciały, jakby sie postarać/pokombinować ze wspomnianym rewritem to by zostały;)

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

Odczegoś jednak są konwertory, nie wiem jak z IPB. Ale przy vB chyba dają taki

hmm, chyba nie rozumiem o co ci chodzi. owczywiście, że konwerter przerzuci co trzeba z jednej struktury do drugiej.

Hmm ja raczej wątpie by wyleciały, jakby sie postarać/pokombinować ze wspomnianym rewritem to by zostały

zmieniłem 2 fora z phpBB na IPB więc opieram się tylko na swoim doświadczeniu.

hmm, chyba nie rozumiem o co ci chodzi

CHodziło mi oto że nie wiem czy do phpBB -> IPB 2.x jest taki konwerter :(

Bo słyszałem że jest phpBB -> vB :)

Ale jak piszesz że zmieniłeś to zapewne jest :P

Panowie modzi może trza by rozdzielić wątek? :)

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

CHodziło mi oto że nie wiem czy do phpBB -> IPB 2.x jest taki konwerter

tak, jest. zreszta takie konwersje to podstawowa rzecz i ważny czynnik przy zmianie silnika forum więc w sumie wszystkie większe fora mają skrypty do konwersji pomiędzy tymi największymi 'formatami'.

Z tego co pamiętam wszystko przeniosło mi się idealnie, chyba nawet łącznie z avatarami (chyba, to było dawno i nie pamiętam dokładnie), wiem, że tylko ankiety ze względu na zupełnie inna strukturę nieco oszalały (niezgadzały się sumy, były wyniki większę niz 100% :( ), straciło sie też chyba troche emotikonek w starych tekstach i stare posty chyba nie współgrały w trybie +linearnym.

W przypadku takich konwersji nigdy nie mozna mwic o 100% gdyż te fora mają rózna struktore jeśli chodzi o detale. wiadomo, że jesli VB zapisuje w ankietach kto i na co głosował a phpBB nie to przy konwersji nagle skrypt sobie tego nie wywróży.

Jak ma się duże forum to takie zmiany są nieco bolesne ale konieczne. Na szczęscie szybko ludzie się przyzwyczajają, baza zapełnia się juz nowymi postami, google indeksuje i wszystko wraca do normy. Ja po zmianie zapomniałem o ciągłych padach forum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności