Skocz do zawartości

wzloty i upadki - moze ktos wie o co chodzi ?

pabart

Rekomendowane odpowiedzi

moze mi ktos doradzi co z moja stronka jest nie tak ze systematycznie co jakis czas leci mi w wynikach na leb na szyje

moja stronka tutaj wisiala sobie na swoja kluczowa fraze "agencja reklamowa" na 8 miejscu wczoraj wskoczyla na 5 a dzis wyrabalo ja na 89.

wertujac forum znalazlem oczywiscie wiele opisow takich sytacji i odpowiedzi ze " to nic za jakis czas wroci" no i faktycznie dwukrotnie juz tak sie stalo i stronka wrocila niekoniecznie na swoje miejsca ale przynajmniej gdzies w poblize. Z tym ze innym sasiednim stronkom tak sie nie dzieje. Wiec moze mi ktos madry powie dlaczego moja stronka tak mi skacze?

Wydaje mi sie ze to zjawisko zachodzi w okolicach Update w googlach ale nie jestem pewien

bylbym wdzieczny gdyby ktos zerknal na moja stronke

agencja reklamowa BEZobaw multimedia to nasze drugie imie....

Noclegi w Krakowie zapraszamy do Krakowa

Sklep zoologiczny wszysko dla psa i kota

Liczysz na to ze na stale bedziesz na danym miejscu?

To normalne ze co jakis czas zmieniasz pozycje, a powodow moze byc wiele: konkurencja lepiej linkuje, zmiana algorytmu, problemy z serwerem, zaprzestanie linkowania itd

Linkuj nadal a bedzie OK.

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Liczysz na to ze na stale bedziesz na danym miejscu?

Spadek o 80 miejsc z dnia na dzien to raczej nie wynik dzialan pozycjonerskich konkurencji a stronka zalicza w miare staly i systematyczny przyrost linkow

dodam jeszcze ze na inne frazy tez polecialem

na 100% nie jest to fresh site gdyz domena ma juz ponad rok

co do linkowania to ostatnio nic nie dodawalem na "agencja reklamowa" pozycjonowalem na anchor "prezentacje multimedialne" ktore zreszta tez polecialy. co wiecej poleciala mi stronka na takj szczegółowe frazy jak "prezentacje multimedialne Kraków".

nic to pewnie za jakis czas wroci ...tylko wciaz nie moge zrozumiec powodu dla ktorego mi tak miota ta domeną

moich ok 20 domen poleciało sobie w kosmos na rózne frazy - wiec raczej to neijest wina ukończonego FSB (no chyba ze trwa 2 lata hehehee) - mam andzieje ze za kilka dni wroci do normy.

Pare tygodni temu pozycjonowana strona kuzyna wyleciała na weekend sobie ... we wtorek wrociła (czyli nei było jej ok 4-5 dni) - na wiekszosc fraz do top10 od razu ;) i tam sobie siedzi ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

sprawdzilem linkvendorem i mam takie wyniki dla MSN

Backlinks: 180 (130 Domains » 105 different IPs)

PageRanks: 83xPR0 15xPR1 13xPR2 10xPR3 8xPR4 1xPR5

LinkStrength: 1.94

a oto dane z piatku

Backlinks: 3030 (134 Domains » 109 different IPs) PageRanks: 85xPR0 18xPR1 12xPR2 10xPR3 8xPR4 1xPR5 LinkStrength: 1.94

reszta moich domen ma tak samo czyli ilosc linkow spadla ilosc domen z ktorych mam linki pozostala

i pytam sie was

o co tu chodzi ?

wyindeksowalo linki z podstron ?

reszta moich domen ma tak samo

moich ok 20 domen poleciało sobie w kosmos na rózne frazy - wiec raczej to neijest wina ukończonego FSB (no chyba ze trwa 2 lata hehehee) - mam andzieje ze za kilka dni wroci do normy.

Pare tygodni temu pozycjonowana strona kuzyna wyleciała na weekend sobie ... we wtorek wrociła (czyli nei było jej ok 4-5 dni) - na wiekszosc fraz do top10 od razu ;) i tam sobie siedzi ;)

Moja wyleciała z 1 strony na 3, 4 i 5 zależnie od frazy i nie wraca. Już miesiąc to trwa i zaczęło się bodaj z tym jakimś tam mnie w ogóle nie potrzebnym PR update. Mam głęboko gdzieś, czy dostanę punkcik wyżej czy dwa punkciki jeżeli chodzi o ten cały PR. Niech mam i 0, nie se robią update z pominięcie mojej strony, byleby ją zostawili w spokoju na czas tych pieprzonych updatów.

niemozliwe - np wszystkie moje "dzwonki" wyleciały z indeksu ok 6 miesiecy temu i nei widac perspektyw na powrót pomimo że site daje wyniki pozytywne, linkuje, dałem pare linków PR6 i PR5 i kupa ...

wiec moze byc i tak ze zostaniemy tam do konca swiata i rok dłuzej buehehehe a jesli tak to trudno - kupie i bede pozycjonował nastepne domeny - lusik jest taki ze wiekszosc domen ma pr4 i pr5 ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Po raz kolejny potwierdza się teoria, że algorytm googla jest znacznie prostszy niż nam się wdaje. Ot ustala kilka współczniików i kiedy ich wzajemna korelacja jest nieprawidoła nakłada filtr. Zmiana algorytmu Googla może czasami polegac na prostej zmianie "puntków przegięcia". I włąśnie coś u ciebie "się przegięło" - co niewiemy może liczba linkó wychodzących osłabiła, może zła proprcja w linkowaniu, a może po prostu ktoś ręcznie cię zgłosił o google a :sprwdzacz uznał, że na jego monitorku to ten twój tekst jest "ukryty".

Pabart pomimo że bawimy się w tę samą frazę podpowiem. Masz więcej linków z katalogów względem tych nieśmietnikowych.

Mam dokładnie tak samo ze stronami śmietnikami o które nie dbam ;)

Chwała google że zaczyna ignorować linki z katalogów, 80% ,,pozycjonerów" straci prace:)

....

sprwdzacz uznał, że na jego monitorku to ten twój tekst jest "ukryty".

Dla mnie to on jest zdecydowanie ukryty ;)

Duża liczba linków wychodzących do tak malej ilości treści.

Takie jest moje subiektywne odczucie.

Dla mnie to on jest zdecydowanie ukryty ;)

trudno mi uwierzyc ze strona flashowa moze byc az tak dyskryminowana

to samo dotyczy linków z katalogów

co innego przeciez ograniczyc wpływ a co innego dyskryminować

moze faktycznie gdzies przecholowalem :(

pozyjemy obaczymy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności