Skocz do zawartości

Katalog Branżowy Projektowanie i Pozycjonowanie

wodaH2O

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym przedstawić szanownej braci katalog przy którego tworzeniu wyszedłem z nieco innych założeń co większość qlweb’owców. Oparty jest na skrypcie mini otwarty i z założenia ma zawierać WYŁĄCZNIE linki do stron z ogólnie pojętej branży „Projektowanie i Pozycjonowanie” – stąd nazwa Katalog PiP. Przyświecającą ideą było oferowanie linków ze strony tematycznej (o ile to możliwe jeśli traktujemy o katalogach).

Starałem się maksymalnie przetestować działanie katalogu tak aby nie było niespodzianek, ale jak wiadomo nigdy nie wychwyci się wszystkiego.

Prosiłbym zatem o opinie i konstruktywną krytykę, a także oczywiście zapraszam do dodawania stron.

Katalog Branżowy PiP

charakterystyka:

- branżowy

- moderowany

- ilość dozwolonych wpisów: 1

- linki bezpośrednie: tak, bezpośrednie

- rel="nofollow": nie, wyłączone

Wyprzedzając uwagę którą często można przeczytać w komentarzach do nowych katalogów – sugerowanie a nie dodawanie nowych kategorii jest ustawione całkowicie celowo i nie planuje zmiany w tym względzie. Priorytetem jest czystość i jakość katalogu, a co za tym idzie linków prowadzących z niego. Wszelkie inne sugestie będą mile widziane.

Ps.: Mam nadzieję, że nie będzie dla was problemem, że w pierwszym swoim poście zabieram się do reklamowania swojego katalogu – zdaje sobie sprawę, że przez niektórych może być to traktowane jako nie etyczne. Dlatego wyjaśniam, że gościem tego forum jestem już od dawna – po prostu wole czytać niż pisać ;)

baaardzo wolno sie czeka na załadowanie ...

prosty, branżowy to sie liczy - powodzenia w mordowaniu ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

baaardzo wolno sie czeka na załadowanie ...

prosty, branżowy to sie liczy - powodzenia w mordowaniu ;)

Ooo, a to niespodzianka - serwer powinien być teoretycznie szybki bo na nazwa.pl... może odchudze nieco top, bo faktycznie nieco przyciężki jest. Jakieś inne sugestie? Innym też chodzi wolno?

wszyscy tak słodko sypią o tym katalogu. A moje pytanie: Czemu nie przestrzegasz regulaminu używania katalogu mini. Zostawiłeś tylko jeden link w stopce z tego co wiem powinny być trzy. Do tego jeszcze wydaje mi się że jest to skrypt mini by pkruk & wedan czyli kolejne dwa linki.

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

No już samo to, że coś zostawiłem powinno mówić, że kasowanie pozostałych raczej nie było celowe - poleciałem widać za daleko przy wstawianiu swojej stopki. Na prawde niepotrzebnie się emocjonujesz - już wszystko naprawione :)

Natomiast jeżeli chodzi o drugą część twojej wypowiedzi to to nie jest to modyfikacja by pkruk & wedan - z czego wysnuwasz takie wnioski? Ich modyfikacja opiera się na złożeniu do kupy elementów które można zainstalować samemu oddzielnie, to jest modyfikacja by wodaH20 :)

Ale tak btw to oczywiście dzięki za zwrócenie uwagi - popełniłem błąd i dobrze, że mi go wytknąłeś ;)

ps.: Jak na razie doczytałem się jednej pochlebnej opinii także czy ja wiem czy to tacy "wszystcy"? Warto wytaczać odrazu ciężkie działa i tak uogólniać?

niepotrzebnie się emocjonujesz
nie rozumiem ja się emocjonuję, nie widzę w mojej wypowiedzi żadnych '!'
z czego wysnuwasz takie wnioski

po tokenie obrazkowym wywnioskowałem

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Nie doczekam się waszej opinii? Czy po prostu katalog jest tak świetny, że niema mu co zarzucić? :)

Skoro uzywasz naszej modyfikacji to dlaczego usunales linki ze stopki? pkruk & wedan? Tak sie nie robi. Inni sie nameczyli wiec badz fair.

Natomiast jeżeli chodzi o drugą część twojej wypowiedzi to to nie jest to modyfikacja by pkruk & wedan - z czego wysnuwasz takie wnioski? Ich modyfikacja opiera się na złożeniu do kupy elementów które można zainstalować samemu oddzielnie, to jest modyfikacja by wodaH20 :)

Hehe wodaH2O ale lejesz wode chlopcze. Moge Ci wzkazac w 5 sekund ze to nasza modyfikacja, poza tym jak taki chojrak jestes to trzeba bylo samemu poskladac wszystko do kupy a nie kropnac modyfikacje usunac linki i zmienic kolory w stylach.

A wnioski wysowam na przyklad po tym, ze sam robilem to tlo do tokena. Wiec albo przystajesz na warunki, wrzucasz linki albo zainstaluj sobie otwartego bez modyfikacji i sam sobie wszystko zrob skoro to takie proste wg Ciebie.

Jak ja nie lubie takich cwaniaczkow. Slaby debiut zaliczyles.

To o czym piszecie to moim zdaniem wielkie nieporozumienie – na ten katalog składa się wiele modyfikacji z różnych źródeł. Żadna z nich nie stanowi większości. Bezcelowe byłoby wymienianie wszystkich autorów. Rozumiem, że masz prawo do podpisu pod swoją pracą, szanuje twoją pracę i prawa autorskie. Nie uważam jednak, że gdy wykorzystuje część twojej modyfikacji to powinienem umieszczać linki tak jakbym wykorzystał całość. Chociażby ze względu na to, że byłoby to trochę nie proporcjonalne i nie do końca uczciwe w stosunku do autorów innych istotnych modyfikacji którzy nie prosili o linki. Mam nadzieje, że wyraziłem się dość jasno.

To nie jest cwaniaczenie, ale zdrowy rozsądek.

Na tych linkach, ich braku czy obecności, tak bardzo mi nie zależy – 2 w tą czy w tą nie sprawiają różnicy (wielkiej). Chodzi o zasadę, a jak widać każdy ma swoje. Jeżeli chcesz te linki, proszę bardzo – ale nie uważam, że będzie to w porządku. Zdaje sobie sprawę, że w tej sytuacji nikt nikomu nie udowodni racji, ani nie wymusi rozwiązania, ale chcę abyście uwierzyli w moją dobrą wolę w tym co robiłem (lub przynajmniej brak złej). A więc pkruk – umieszczać linki? Jeżeli tak to podaj kod, lub choć adres bo go nie posiadam.

A wracając do tematu (bo nie jest to temat dotyczący podpisów) – do strony dodałem opcję „nowo dodane strony” i „najczęściej klikane”. O ile teraz gdy wpisów jest mało ich funkcjonalność stoi pod znakiem zapytania to później mogą się okazać pomocne. Dołączyłem także małą statystykę. Aby nie powtarzały się więcej takie sytuacje jak powyżej – oto link do źródła skąd pobrałem owe modyfikacje:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?s...rty+zjada+encje

To o czym piszecie to moim zdaniem wielkie nieporozumienie

Wielkie nieporozumienie to fakt, ze sciagnales nasza modyfikacja usunales linki i jeszcze stajesz okoniem i probujesz bronic sie malo racjonalnymi argumentami a tak każdy kto na to spojrzy to widzi ze to nasz mod chociazby jak stwierdzil Stwor - token.

I jakie super zdroworozsadkowe rzeczy bys nie wymyslil - i tak nie masz kolego racji :)

pozdrawiam

Pawel

No cóż, najwyraźniej w takim razie każdy pozostanie przy swoim zdaniu. Ja uważam, że ty nie masz racji kolego.

A co do tokena do którego tak bardzo się przywiązałeś - niema go już w moim katalogu. Nie był nie zastąpiony, ani nawet w czymkolwiek szczególny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności