Skocz do zawartości

Najlepszy system zarządzania zawartością strony

Zarządzanie zawartością strony  

481 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki jest Twoim zdaniem najlepszy system CMS?

• Drupal
      39
    • Geeklog
      1
    • Joomla
      77
    • Mambo Open Source
      4
    • PHP-Nuke
      6
    • phpWCMS
      0
    • phpWebSite
      0
    • Post-Nuke
      2
    • Siteframe
      0
    • TYPO3
      12
    • Xoops
      1
    • Inny
      75

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja tam jestem za pisaniem własnych CMSów, ponieważ sam jestem w stanie określić potrzeby strony, które wykorzystuję w projektach. Problem pojawia się dopiero w pisaniu skryptów, a raczej ich kończeniu - jak się robi dla siebie, a nie dla kogoś, to robota staje się żmudna i męcząca. ;)

Portal komputerowy

-
webmastering, biznes

Forum IT - informatyka, komputery, technologie

Oddałem głos na Joomla. Jestem z niego zadowolony.

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

• 2 miesiące temu...
Chodzi ci o głębokosc drzewka kategorii? kategoria->podkategoria->podpodkategoria->itd. ? W drupalu to zrobisz.
A nie wiesz czy jest jakikolwiek sposób na stworzenie tego w joomli? Bo nawet na oficjalnej stronie projektu nie ma żadnych informacji na ten temat.

I jeszcze kilka pytań:

Co jest łatwiejsze w konfiguracji? Drupal czy Joomla?

Co ma lepsze perspektywy rozoju?

Widzę, że odkopano starą ankietę :) Zagłosowałem na Drupala, choć nie przeczę, że WP swoją prostotą powala. Na Joomlę rzuciłem tylko okiem, więc się nie wypowiadam. Drupal podoba mi się z tego powodu, że można na nim postawić ciekawego precla, którego raczej nie zaspamują prędko, bo twórcy dodawarek raczej sobie głowy Drupalem nie zawracają, wystarczy zerknąć TUTAJ, bardzo wygodna moderacja nowych wpisów. Ostatnio przyglądałem się MODx , ale nie miałem czasu niestety na bardziej dogłębne sprawdzenie tego CMSa.

02-468x90.gif

Joomla z tego co pamietam ma stały podzial na kategorie i podkategorie wiec nie uda sie tego obejsc bez jakiejs modyfikacji. Co do drupala to jest dosc intuicyjny i w standardzie jest wpelni SEO i spelnia Twoje oczekiwania co do tworzenia drzewka kategorii (własciwie nieograniczona niczym wielkosc a do tego mozliwosc "chmurkowania")

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności