Skocz do zawartości

Najlepszy system zarządzania zawartością strony

Zarządzanie zawartością strony  

481 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki jest Twoim zdaniem najlepszy system CMS?

• Drupal
      39
    • Geeklog
      1
    • Joomla
      77
    • Mambo Open Source
      4
    • PHP-Nuke
      6
    • phpWCMS
      0
    • phpWebSite
      0
    • Post-Nuke
      2
    • Siteframe
      0
    • TYPO3
      12
    • Xoops
      1
    • Inny
      75

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Widze, ze tu glowna dyskusja toczy sie na temat Joomli i Drupala, a ja zaglosowalam na inny system majac na mysli narzedzie Quick.Cms: https://opensolution.org/?p=Quick.Cms

Chyba nie jest zbyt popularny, a szkoda, bo jak dla mnie sprawdza sie idealnie. Musze zaznaczyc, ze jest to system przeznaczony dla malych i srednich serwisow, bo oparty jest o pliki plaskie, ale ja wlasnie czegos takiego potrzebuje. Moi klienci tez sa zadowoleni, bo dostaja prosty, ale funkcjonalny system,, w ktorym sie nie pogubia.

Dzięki wielkie! Nie wiedziałem, że takie coś istnieje ;)

I drugie pytanie:

Na mojej stronie po wejściu w Galeria i wybraniu którejkolwiek z nich, a następnie jakiegoś zdjęcia widać, jak zdjęcia się rozjeżdżają. Gdzie mogę zmienić to, aby pojawiał się suwak jeśli zdjęcie jest za duże, a NAJLEPIEJ, aby rozmiar zdjęcia był automatycznie dopasowywany do miejsca nań przeznaczonego.

Dzięki :P

Po ostatnim przedwczorajszym update google spadł mi PR do 4 i lekka załamka nastroju.

Zdecydowałem się na zmianę silnika strony z własnego skryptu na WP.

Dlaczego?? bo jest mnogość free templates a po za tym, bo chciałem zredukować ilość linków czyli nawigacje str. zachowując wcześniejszą strukturę linka przy okazji. Wp jest to możliwe w innych pewnie również.

Hmm.. wordpress jest fajny pod wieloma względami, ale jak miałbym dostosowywać wszystko od podstaw, czyli dostosowywać bazę użytkowników, pisać własne pluingi które by pobierały dane z moich baz danych, to mi się odechciało. Każdy CMS ma swoje zalety i wady, jednak każdy prawdziwy webmaster powinien pracować na własnym skrypcie lub CMSie.

Witryna Biznesu - najlepsza promocja biznesu w sieci.

• 1 miesiąc temu...

Mnie martwi tylko fakt ,ze jeszcze nie ma systemu polskich programistów taki z krwi i kosci :D oczywiscie darmowego ,

a mowi sie i pisze ze jestesmy naprawde niezli w programowaniu hmmm ciekawe ,ale smutne ze jesli nawet sie cos pojawi to

odrazu kokosy chcemy zbijac na nich ...

Moze warto stworzyc cos ala drupal ,joomla ,a kasa sama przyjdzie i to w innej walucie takze ...

Jak narazie Joomla gora ;-)...

Mnie martwi tylko fakt ,ze jeszcze nie ma systemu polskich programistów taki z krwi i kosci :) oczywiscie darmowego ,

Nie bardzo rozumiem w czym by to mogło pomóc..

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Co to wogóle za ankieta? Brak WP, brak PHP-FUSION ...

Wogóle temat jakiś taki trochę śmieszny według mnie.

Najlepszy cms to napisany pod konkretny projekt.

Najlepszy darmowy wielofuncyjny cms ... no właśnie. Przecież jeden lubi drupala inny mambo.

Cholera wie, ja bym zagłosował na php-fusion gdyby tam był a raczej na extreme-fusion.

Studio Moments - Nowoczesny Film i Fotografia Ślubna.

Jeśli potrzebujesz fotografa ślubnego lub kamerzysty na ślub i wesele w Krakowie lub Warszawie.

Do prawda że Drupal jest dla jajogłowych (a szczególnie jego poradnik) co mi bardzo przeszkadza ale moim zdaniem Drupal jest warty zachodu.

Możliwości cmsa powinniśmy mierzyć poprzez jego portfolio a nie popularność.

Mam prośbę możecie dać linka do jakiegoś naprawdę dużego serwisu na Drupli ? Chciał bym zobaczyć jak to się prezentuje.

Wspomniany wcześniej observer.com czy https://teamsugar.com/ (83 k userów online, wystarczająco duży:) ?) a zresztą zobaczcie sami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności