Skocz do zawartości

LiveLink.pl - System wymiany Linków Stałych.

allCreative

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 814
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czy ten system ktoś jeszcze administruje?

Wiele funkcji nie działa, nawet kontakt :)

System źle oblicza ilość zindexowanych podstron i linków zarówno dla google jak i msn(live), który obecnie wogóle nie udostępnia polecenia link.

• 2 tygodnie później...

Witam serdecznie.

Uff w końcu odzyskałem dostęp do forum optymalizacji, miałem problemy z przypomnieniem hasła, dlatego

dawno mnie tu nie było, przez co na bieżąco nie śledziłem waszych wypowiedzi, za co szczególnie przepraszam!

CO zmieniło się w systemie?

+ Nowy system spider'ów które na bieżąco sprawdzają zgodność linków względem lokalizacji.

( zgodność na poziomie 98% )

+Nowy algorytm rozdawania linków ( dużo szybszy proces rozdawania linków. Od teraz np dodajesz link i rozdaje się on wstepnie po unikalnych IP podstronach. )

Czyli w pierwszej kolejnosci twoje linki pojawiają się na domenach które maja unikalne IP. Chodzi po prostu o to żeby np jakiś link nie ładował się na 100 czy 200 pod stron, domen, które stoją na takim samym IP.

+ Zmieniony system oceniania stron www ( który już wcześniej zapowiadałem na tym forum )

Nowy system nie bierze już pod uwagę przy ocenianiu strony, site: z google!

Nie interesuje już nas ta wartość w obliczaniu punktacji!

Były bowiem takie akcje iż ktoś miał duże site, lecz umieszczał kod zaledwie na kilku podstronach. Nowy system spiderów i algorytm zarządzania klientami wyklucza takie przekręty.

( Teraz po podłączeniu serwisu, system nadaje punktacje tylko za stronę główna!

Dalej punktacja zwiększa się codziennie, w momencie kiedy nasz pająk odwiedzi twój plik TXT i wczyta nowo zlokalizowane, aktywne pod strony.

Lokalizowanie pod stron odbywa się na zasadzie:

Wchodzi jakiś użytkownik na pod stronę na której zaincludowany jest klient php > pod strona zapisuje się w pliku TXT > spider zczytuje ją > sprawdza czy może na niej umieścić linki > jeśli tak pod strona zostaje uwierzytelniona i przekazana do pod storn aktywnych.

Za każda tak zlokalizowana pod strone codziennie zwiększa się punktacja za twoja stronę www. ( Podstrony zlokalizowane mogą być puste, nie ma tak że w momencie kiedy je wykorzystamy dopiero dajemy za nie punktacje ) Po prostu! jeśli pod strona zostaje uwierzytelniona i można na nią załadować linki od razu dostajesz za to dodatkowe punkty.

W ciągu 24h od podłączenia twojej strony do systemu nadajemy jej kategorie ( 1, 2 albo 3 gwiazdki )

I teraz jeśli stronie nadamy 1 gwiazdkę, punktacja pozostaje na takim samym poziomie jak nadał system.

Jeśli za stronę dostaniesz 2 gwiazdki twoja punktacja powiększa się o 50%

Jeśli 3 gwiazdki punktacja powiększa się o 100%

( Pewnie za chwile padło by pytanie: a co z obecnie podłączonymi stronami www? kiedy zostaną nadane im kategorie )

Przez ostatni tydzień bardzo mocno przyglądałem się stroną podłączonym do systemu livelink. Powstały nowe narzędzia ułatwiające analizę. Około 50% podłączonych stron ma już nadana kategorię. Około 5% stron jest już zakwalifikowane do BANA :P pozostałe 50% zostanie po katalogowane max do Poniedziałku tj. 15.10.07

No i to by było chyba na tyle.

Tutaj takie sprostowanie dla osób które piszą iż rzekomo kontakt nie działa, czy coś...

Wszystko działa, system się rozwija a to że nie pleciemy w kółko na tym forum nie znaczy że nic przy nim nie robimy.

admin[at]livelink.pl

gg: 2802373

pozdrawiam wszystkich naszych użytkowników.

ps. teraz będę tu zaglądał codziennie. :)

( godzina 6.02 :P to jest poświecenie co :P ) ;)

LiveLink.pl - System wymiany linków stałych

Mam pytanie, czy jest naprawiony bug, że po tym jak zbanujesz komuś stronke, na nej nie będą już wyświetlane linki systemu?

Drugie pytanie: zbanowaleś mnie wszystkie qlweby, twierdziłeś, że linki systemu już nie będą w w tych qlwebach się wyświetlać (a troche tego było)

Niestety po dość długom czasie zorientowałem się żę ... jak by to jąć... miasz się z prawdą.

Pytanie brzmi - na czyje konto poszło wyświetlane linków przez kilka tygodni - mies. na kilkustach tys. podstronach?

Inaczej, czyje linki wyświetlałem zadarmo przez ten czas?

Trzecie pytanie: moje qlweby pasują dla eweblinka, linkme, linkora, linkorna, linkujpro, linkuj i mnóstwa innych systemów.

Czym sie różni system ll od w/w systemów, że nie przejmuje - banuje qlweby z 10-20-30k site?

Kiedy mnie banowaleś -nie mam urazy - tweirdzileś, że nie chcesz syfu w systemie.

Czy twoim zdaniem bardzej skuteczne są piękne niezaindeksowane strony , czy brzydkie zaindeksowane?

Ostatnie pytanie - dlaczego mialem tyle samo punktów za qlweb z 30k site i qlweb z 3k site?

Ostatnie - czy te bany - nasladowaleś linkorna? - są dożywotnie, czy też za życia jeszcze da się zobaczyć odbanowanie?

Za ewentualne odpowiedzi - wielkie dzieki.

przestań płakać tylko postaw porządne zaplecze bo w katalogu jak będzie ktoś chciał mieć linka to sobie doda go ręcznie. Tak na marginesie to nie korzystam z LL. Kiedyś kożystałem testowo ale jakość stron tam zamieszczonych jest fatalna. To chyba taki drugi spis mara z automatycznym przydzielaniem linków do katalogów.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Mam pytanie, czy jest naprawiony bug, że po tym jak zbanujesz komuś stronke, na nej nie będą już wyświetlane linki systemu?

Tak został naprawiony ten BUG! linki po zbanowaniu strony automatycznie z niej spadają!

Drugie pytanie: zbanowaleś mnie wszystkie qlweby, twierdziłeś, że linki systemu już nie będą w w tych qlwebach się wyświetlać (a troche tego było)

Niestety po dość długom czasie zorientowałem się żę ... jak by to jąć... miasz się z prawdą.

Tak mówiłem iż spadna te linki, lecz chwilowo tam pozostały. I tak te qlweby na ktorych zostały linki były bezwartościowe.

Pytanie brzmi - na czyje konto poszło wyświetlane linków przez kilka tygodni - mies. na kilkustach tys. podstronach?

Inaczej, czyje linki wyświetlałem zadarmo przez ten czas?

Wszystkich urzytkowników systemu, którym system przydzielił tam linki

Trzecie pytanie: moje qlweby pasują dla eweblinka, linkme, linkora, linkorna, linkujpro, linkuj i mnóstwa innych systemów.

Czym sie różni system ll od w/w systemów, że nie przejmuje - banuje qlweby z 10-20-30k site?

Kiedy mnie banowaleś -nie mam urazy - tweirdzileś, że nie chcesz syfu w systemie.

Czy twoim zdaniem bardzej skuteczne są piękne niezaindeksowane strony , czy brzydkie zaindeksowane?

Mi poprostu nie pasuja QLweby które są zgenerowane z jednej bazy kategori i wspisów i zawieraja ten sam kontent. (

Jesli mają pozostać jakies katalogi w livelink to tylko te silne, przynajmniej posiadające delikatnie zmieniony wygląd, które maja unikalna baze i ludzie naturalnie zglaszali do nich strony a nie zostały postawione z kupionej gdzis tam bazwy wpisów. ( nie chce mi sie dalej tego komentować )

Ostatnie pytanie - dlaczego mialem tyle samo punktów za qlweb z 30k site i qlweb z 3k site?

Ostatnie - czy te bany - nasladowaleś linkorna? - są dożywotnie, czy też za życia jeszcze da się zobaczyć odbanowanie?

Za ewentualne odpowiedzi - wielkie dzieki.

W sród swojej bazy QLwebów miales kilka silnych, nad którymi zastanawiałem się przed zbanowaniem. ALe problem lezy w tym iż twoje qlweby wygladaja tak samo, mogłbys jejakos przygotować by użytkownik zagladajacy na niego w celu sprawdzenia swojego linka nie myslał ze to jakis spam. ( tylko ladne, dobrze wykonane katalogi z dobrym PR maja wjazd do systemu ) Jesli coś sie tam uchowało to za pare dni tego już nie będzie. ) CO do długości bana, jesli postarasz sie odpicować swoje najlepsze katalogi tak by byly dodatkowo w miare miłę dla oka to możesz napisać do mnie na email, albo gg ( przeciez je masz, rozmawialiśmy na ten temat już ) I odpowiadałem ci na pytania które mi tu zadałeś ale ok.. odpowiedziałem 2 raz.

Pozdrawiam

poza tym np. linkme wrzuca do tej "gorszej" grupy czyli SLIM...

Katalogi które zostały w livelink też sa przydzielony do kategori stron 1 gwiazdkowych czyli gorszych.

Ale katalogi PAWKI w wiekszosci sa takie same i kategorie zaczynają się od !

np. !Samochody...

CO to wogole jest :brawa:

Pozdrawiam i czekam na wasze pytania... !!!

Katalogi które zostały w livelink też sa przydzielony do kategori stron 1 gwiazdkowych czyli gorszych.

Ale katalogi PAWKI w wiekszosci sa takie same i kategorie zaczynają się od !

np. !Samochody...

CO to wogole jest :cray:

Pozdrawiam i czekam na wasze pytania... :cfaniak:

yyy... jak sprawdzić ile ma się gwiazdek? :)

Wow dostałem bana na wszystkie bez jednej strony. Nie ma sensu być w takim systemie... Powodem jest, że kod nie jest na wszystkich stronach.... Bajka ... mam dodane strony z www. Tak dla pewności, że nie dostane pkt za jakieś subdomenki. We wszystkich przypadkach bez jednego jestem pewny, że linki były na wszystkich podstronach. A ten jeden serwis jest dość dużym i popularnym, ma pr4 itd. W piątek ok 21 skończył się transfer, oczywiście opłaciłem "trochę" dodatkowych GB, ale konto w innym banku i przelew przyjdzie dopiero jutro. Jeżeli za coś takiego dostaje się BANA to gratuluje administratorowi...

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności