allCreative Opublikowano 14 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Wow dostałem bana na wszystkie bez jednej strony. Nie ma sensu być w takim systemie... Powodem jest, że kod nie jest na wszystkich stronach.... Bajka ... mam dodane strony z www. Tak dla pewności, że nie dostane pkt za jakieś subdomenki. We wszystkich przypadkach bez jednego jestem pewny, że linki były na wszystkich podstronach. A ten jeden serwis jest dość dużym i popularnym, ma pr4 itd. W piątek ok 21 skończył się transfer, oczywiście opłaciłem "trochę" dodatkowych GB, ale konto w innym banku i przelew przyjdzie dopiero jutro. Jeżeli za coś takiego dostaje się BANA to gratuluje administratorowi... domena1, domena2 te dwie domeny miały kod zainstalowany tylko na stronie głównej. I raczej nie zostaną odblokowane... Jeśli www.domena3.pl to ta strona którą chwilowo ma nie działać to odblokowałem ci ją. www.domena4.info - Została zablokowana przez to iż linki były tylko na głównej zainstalowane. Odblokowałem ją, zainstaluj poprawnie livelink na wszystkich pod stornach katalogu i ta domena zostanie. Odezwij sie do mnie na gg: 2802373 dogadamy dalej co i jak. yyy... jak sprawdzić ile ma się gwiazdek? W poniedziałek do godziny 20tej wszystkie zmiany zostaną sfinalizowane. tzn że pojawią się gwiazdki w panelach przy stronach. Chwilowo jeszcze tego nie ma bo nie zostały przekatalogowane wszystkie podłączone do teraz strony. EDIT: adresy domen zamienione na prośbę CrashXT. Proszę nie podawajcie adresów witryn w systemach. LiveLink.pl - System wymiany linków stałych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrashXT Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Po 1 dziękuje, że podałeś publicznie strony które są w systemie. ... profesjonalne podejście pełnym ryjem... Po 2 już powiedziałem, że nie zamierzam korzystać z tego systemu... Po 3 chyba informacja o wykorzystaniu transferu nie jest trudna do przeczytania? Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych. Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciocia_hela Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Po 1 dziękuje, że podałeś publicznie strony które są w systemie. ... profesjonalne podejście pełnym ryjem... Ha ha ha, mistrzowska odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allCreative Opublikowano 14 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 CashXT - jesteś strasznie zły bo ktoś stwierdził ze oszukujesz system, przybanował ci kilka stron i teraz wygłaszasz swoje herezje... Nikogo nie zmuszam by korzystał z systemu. Jeśli nie zamierzasz z niego korzystać to dziękuje. Co do profesjonalnego podejścia pełnym ryjem, to chciałem pokazać o co robisz awanturę. Po 2 jeśli komuś by bardzo zależało zobaczyć jakie strony są w systemie, to nie ma problemu zajrzeć w lokalizacje przynajmniej swoich linków. Rzeczywiście twoje Dmozy nie były zbyt bardzo zauważalne w lokalizacjach systemu bowiem linki znajdowały się tylko na stronach głównych, a wiec max 5 osób by zobaczyło iż ma tam swojego linka. Mimo tego przez długi okres czasu miałeś duża punktacje, opierającą się o site strony, którą przeznaczałeś na pozycjonowanie stron. Pozdrawiam LiveLink.pl - System wymiany linków stałych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrashXT Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Lol oszukiwałem system dla kilkuset pkt? Zastanów się co Ty piszesz... Ściągnąłem jakiś skrypt dmozu, wrzuciłem linki, dodałem do systemu ... A w systemie zostały tylko te strony bo 1000 klinków ma kłopoty z zaindeksowaniem (nie pierwszej podstrony) strony ... zostały 2 dmozy, jeden qlweb i jedna wartościową stronka by utrzymać linki które są... Podaj wszystkie strony systemu pacanie* bo i tak można je wykryć... * Obywatel Pacanowa Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych. Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allCreative Opublikowano 14 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Lol oszukiwałem system dla kilkuset pkt? Zastanów się co Ty piszesz... Ściągnąłem jakiś skrypt dmozu, wrzuciłem linki, dodałem do systemu ... A w systemie zostały tylko te strony bo 1000 klinków ma kłopoty z zaindeksowaniem (nie pierwszej podstrony) strony ... zostały 2 dmozy, jeden qlweb i jedna wartościową stronka by utrzymać linki które są... Podaj wszystkie strony systemu pacanie* bo i tak można je wykryć... * Obywatel Pacanowa Twoje mogłem podać Bo i tak maja BANA Jeśli masz jeszcze jakiś głębszy problem, o którym chciał byś podyskutować, to zapraszam cię na PW albo gg. i nie obrażaj mnie kolego. Pozdrawiam LiveLink.pl - System wymiany linków stałych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrashXT Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Nie jestes z pacanowa? Przepraszam.... (lol)... I nie jesteśmy kolegami, jeżeli masz potrzebe znalezienia kolegi to zapraszam na czaterie... Gdzie mają bana, w Twoim systemie? I to upoważnia Cię do podania adresu stron na forum publicznym, które przeglądają pracownicy google? Spoko. Na szczęście u Ciebie miałem tylko promil stron, ale to pokazuje jak warto zaufać temu systemowi. Dajesz swoje zaplecze do systemu, a w zamian raport na PiO otrzymujesz... I nie wysyłaj do mnie PW bo mnie nie interesuje jakie masz problemy osobiste. Temat jest o ll i na ten temat pisze. Ty jesteś Adminem, właścicielem czy innym burkiem i Twoje postępowanie w systemie = system. Ciekawie w jednym z postów ktoś napisał: Możesz nie cytować postów w ten sposób ?Z for dyskusyjnych trzeba umieć korzystać ! Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych. Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allCreative Opublikowano 14 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Podane adresy były jednorazowym przykładem. I nie martw się z tego powodu tak bardzo. Moje postępowanie w systemie = system zgadza się. Może dlatego twoje strony zostały zbanowane. Widzisz podszedłem do ciebie bardzo wyrozumiale, przedstawiłeś jak wyglądał problem odbanowałem ci 2 domeny. Z tym że ty odkąd pamiętam miałeś ciągle cos przeciwko livelink, i lubiłeś oczerniać system na tym forum, robisz to i teraz. To ze pokazałem adres 4 twoich bezwartościowych stron , nie znaczy że masz od razu pisać jak bardzo warto zaufać livelink.pl i jego administracji, bo na ten temat to juz mają swoje zdanie inni użytkownicy livelink którzy korzystają z niego od dawna i do dzisiaj. ( bo to jedyny system linków stałych ) Więc... Nie chcesz korzystać z systemu to nie korzystaj. Pozdrawiam LiveLink.pl - System wymiany linków stałych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawka Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Prosze się nie obrażać, ale wygłąda mi to na paranoje. qlweby mają znaczek! i to przeszkadza, a dmozy - mozna? Gdyby już się nie odzywaleś, no to był by spokój, a napisaleś, że zabierasz się za system, robisz wiele nowego ciekawego, siedziałem pól nocy, dodawalem swoje kochane katalogi, a rano się budze - ban. znaczek! przeszkadza, a dmozy - mozna? a gdyby usunełem znaczek? Coś mi podpowiada że znam odpowiedz i nie o znaczek tu chodzi, skoro dmozy można. Coś mi podpowiada że jak dodam moje dmozy to też dostane bana, prawda? O czym ty piszesz? Zmienić skórke wleba na unikalną? Ale po co? żęby ci się spodobać? Piszesz "zrób normalne zaplecze, to przyjme" Ale jakie normalne? Opisygg, teksty piosenek, gryonline, senniki, qlwby, dmozy , otwrte, precle, wp z wtyczkami auto content, wiki, teksty sms, dowcipy, jeszcse z 50 skryptów? Jakie normalne mam dodać? Wal śmialo, ja to wszystko mam, dodam dziśdo systemu, pól nocy w plecy nie szkoda, żeby wreszcie się dowiedzieć co uważasz za normalne zaplecze. Powtórze raz jeszcze, eweblink. linkme, linkor, linkorn, linkuj, link vault uważają moje zaplecze za normalne. Czy moze mam wynająć grafika, żeby wykonał mi ze 100 unikalnych temlatek na moje qlweby? w/w systemy są w miare skuteczne. ll nie jest najbardzej skuteczny wsród nich, nie jest nawet w top systemów, jako jedyna osoba ostatnio glosowałem na ll, wszyscy ze mie sie nabialy, ale napisalem, lubie ll , no bo admin jest normalny i przyjazny i kontakt i .. przyzwyczajenie. A mnie chlopaki - ale nie jest zabardzo skuteczny. A ja swoje - admin, system przyjazny, a 100% skutecznośc nie niejst najważnejsza. edyt: aha, owszem adresy moje można podawać tu, jasne. https://nalesnikiwarszawa.blogspot.comhttps://nalesnikiwarszawa.wordpress.comkaraluszkipodpoduszki.blogspot.com kontakt pawel.jaromski at onet.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrashXT Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 To ze pokazałem adres 4 twoich bezwartościowych stron wykrzyknik.gif , nie znaczy że masz od razu pisać jak bardzo warto zaufać livelink.pl i jego administracji I mój kochany wiesz co teraz zrobiłeś? Pokazałeś jaki jest system bo BAN nie był, za to, że strony są bezwartościowe, a że nie wyświetlały poprawnie linków... więc jeżeli by wyświetlały ok to by mogły być tak jak 99% systemu... I o serwisie, który jest w sieci 2 lata, ma troche naturalnych linków, maksymalnie unikalna treść = bezwartosciowy ... Ok postawie wiki i dodam to mi maile bedziesz wysylal i dziekowal, ze wzbogacam system... To, że strony w systemie są zbanowane = zero korzyści dla systemu nie jest przekunujące dla mnie, że miałeś prawo je publicznie podać. To tak ja byś mówił: Mumusiu kocham Cie. Ale jak byś przestał dostawać kieszonkowe to bys mówił: Matka ide na piwo... I tłumaczył się, że dużo osób tak mówi... P.s. Nie pisz do mnie PW. Nie pójdę z Tobą na kawa!! Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych. Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allCreative Opublikowano 14 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 CrashXT - poprosiłem admina o ukrycie linków bo widzę ze strasznie przezywasz. I nie bede już do ciebie pisał. BO nie mam po co! Pawka: Słuchaj ja na to po prostu patrzę troszeczkę z innej strony, co trochę ktoś dodaje Qlweba który wygląda prawie tak samo jak większość, ( tzn widać ze dopiero wygenerowany, PR0, w ogóle jeszcze nie widać go w google albo dopiero parę pod stron ) Takich stron jest wiele i teraz z jednej strony ludzie piszą ze w systemie LiveLink.pl jest dużo bezwartościowych katalogów, z drugiej narzekają iż banowane są katalogi z systemu, i dlatego np uważam czasami za stosowane usunąć takiego qlweba mimo tego że ładnie ma wygenerowane pod strony, bo co mi i użytkowniką po 100 zlokalizowanych podstronach qlweba ( na ktorych każdy wgrany link ma wartość zerową ) Dlatego troszeczkę to tak przesiewam jak można to tak nazwać i pozostawiam te przynajmniej poindexowane katalogi które nie wyglądają jak spamy z przynajmniej Pr1 ( i kategorie nie rozpoczynają się od ! ) Chodzą ostatnio widzę ze systemy jednak przyjmują wszystko bowiem uznają iz granica pomiędzy spamem, katalogiem a dobra strona się zaciera. Ja nie chcę z wami walczyć, ja z wami rozmawiam i chciałem usłyszeć wasze obiektywne zdanie na ten temat. CO powinniśmy przyjmować do systemu a co nie. ( bo w końcu wszyscy razem go tworzymy ) Po tym co piszecie wygląda na to iż robie źle tak? bo większość banowanych stron to bez PR, zazwyczaj z umieszczonym kodem instalacyjnym tylko na stronie głównej, kopie domozu, opisy gg, teksty piosenek generowane z jednej bazy, pod kilkoma domenami i dodane do systemu. LiveLink.pl - System wymiany linków stałych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ManiaQ Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 a co takiego zlego z tekstach piosenek sam mam z 50 taki serwisów kiedys uzywalem LL jako drugiego ulubionego systemu wymiany linków stalych. ale niestety zauwazylem cos nieciekawego i przestalem korzystac. dodalem ze 3 stronki.dodalem kilka linkow. dostalem okolo 1000 linkow co stanowilo okolo 80% ilosci punktów i nagle losowanie sie zatrzymalo. przez jakies 2 tygodnie liczba linkow raz szla w dol raz do gory ale nigdy nie przekroczyla okolo 85% punkow przstalem korzystac bo mnie to denerwowalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawka Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 Nie zrozumialem, przepr. widocznie jestem za glupi. że nie zaindeksowane? No to mam same zaindeksowane i to w 90% site ponad 3-5-8k. czy to wygłada na wczoraj zgenerowany katalog? moim zdaniem -nie. znaczek ! - jest jedyna przeszkoda czy cos jeszcze? Przecież to kpina - siedzisz godzinami dodajesz - a masz za to ban i jakieś (nieprawdziwe) teksty że to nie bylo zaindoksowane. Czy moge podac na gg -pw liste swoich stron? pies. aha, nie chce być zlośliwy, ale przecież każdy ma opcje pogłądu gdzie są jego linki i na jakich stronach. no i ten... nie powiem, że moje linki wyswietylane stronach które by można okreslić mianem przyzwoitego zaplecza. Ważne, żeby (pod)strona byla zaindeksowana, miala nie dużo wych. i miala minimalna treść. a system dostarcza tylko możliwości zdobywania różnorodnych archorow na różnorodnych ip. wygłąd-skórka-template - nie ma do tego żadnego znaczenia. Jeśli stronka nie jest zaindeksowana, co mi z jej pięknego wygłądu? Jeśli stronka na 30-50k bl - może nie być piękna. Po dobre linki - z dobrych stron - trzeba sie udać na allegro. Czy się myle? https://nalesnikiwarszawa.blogspot.comhttps://nalesnikiwarszawa.wordpress.comkaraluszkipodpoduszki.blogspot.com kontakt pawel.jaromski at onet.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allCreative Opublikowano 16 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Hmm... myślę i myślę co zrobić by wszyscy mogli zaistnieć w systemie. I doszedłem do wniosku że pozostaje jedna OPcja. Tak jak pisałem wcześniej, z jednej strony: Ci co chcą mieć linki tylko na dobrych stronach, piszą że w systemie jest dużo katalogów. Z 2 strony ci którzy maja ich dużo i ich zaplecze składa się wyłącznie z tego narzekają iż lecą bany ich stron ( Prawdopodobni jest im szkoda stałych linków które mieli od systemu livelink ) I teraz chciałbym by jedna strona i druga była zadowolona. Wiec zrobimy tak. Podzieliłem strony na 3 Gwiazdki. Zatem wprowadzimy dodatkowa opcja składającą się z 4 punktów: Linki na 3 Gwiazdkowych Linki na 2 Gwiazdkowych Linki na 1 Gwiazdkowych Standardowy algorytm rozdawania Użytkownik podczas dodawania linka będzie mógł sobie zdefiniować gdzie chce mieć linka. Teraz tylko przemyśle jaką skale przeliczeń zastosować dla poszczególnych kategorii. I w ciągu paru dni pojawi się to w livelink. Po tym zabiegu postaram się odblokować ( takie w miarę miarę katalogi które zostały zbanowane ) tylko te z dobrym mod_revite tzn gdzie podstopny są generowane np jakiskatalog.com/sporty-walki.php a nie np: jakiskatalog.com/plik.php?=3820582 ( ale ostrzegam nadal nie bede tolerował cięzkiej fuszery, która miał bym zapiąć o kategorie gorsze tzn jakis wygenerowanych spamów: dla bazy skłów kluczowych, których treścia jest pomieszane bez sensu słowa a na dole zainstalowany skrypt livelink. Chodz by nie wiem jak to było poindexowane. Pozdrawiam I pytanie do was co o tym myślicie. I jakie przeliczenia byście zastosowali na kategorie. W standardowy algorytm rozdawania - link kosztuje 2 punkty. ( wiec może link na 1 gwiazdkowych za 1 punkt ) na 2 gwiazdkowych za 3 punkty i może na 3 gwiazdkowych: 4 punkty. LiveLink.pl - System wymiany linków stałych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kob22 Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Dalej pliki będą tak duże po 2 dniach, że będzie pojawiał time of ? Dalej będzie spowalniał strony? Dalej się pobawisz tydzień i później olejesz system? (L) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.