Skocz do zawartości

Linkowanie konkurencji?

Jacek_

Rekomendowane odpowiedzi

Czytaj co napisałem....jeśli pierwsza strona jest zaindeksowana, nieważne jak słabym linkowaniem, to poleci druga. Do tego tylko wtedy gdy będzie w 100% taka sama, wystarczy kilka zdań dodać i najwyżej wpadnie w suplemental ale nie będzie duplicate...
jakieś testy na potwierdzenie tej teorii?
Jakoś nigdy nie stwierdziłem żeby dobrze oblinkowane sity wychodziły nagle same z siebie z suplementala.

Mogę się mylić bo nigdy jakoś szczególnie na to uwagi nie zwracam. Zresztą imo byłoby to trochę nielogiczne...

Wydaje mi się że to właśnie byłoby logiczne - nie wyobrażam sobie np. podstrony z pr=4 w supplementalu

sir_nimek:

Hm.. ja od czasu posta mkane w jakimś dziale zacząłem zwracać. I supplemental znikał wraz z przyrostem linków. A treść niektórych stronek możnaby uznać za wysoce nieorginalną - i wydaje się to być najbardziej logicznym wyjaśnieniem - treść została uwiarygodniona linkami.

EDIT: literówka + ostatnie zdanie.

"Bestia najgorsza zna nieco litości, lecz ja jej nie znam, więc nie jestem bestią" - William Shakespeare, Richard III.

Gido.pl Must.pl Kokai.pl

jakieś testy na potwierdzenie tej teorii?

Od maja do września ubiegłego roku robiłem testy własnie pod tym kątem. Przy teście zaindexowania strony o identycznej treści (inne domeny) zawsze ta "późniejsza" nie znajdowała się w indexie więc jak inaczej można interpretować to ?

Zaindexowałem nawet jedną domenę z www i bez www jako dwie dwie różne strony mimo, że content był ten sam. Różniły się tylko urlami wewnętrzymi oraz kilkoma linijkami txt pod stopką. To w temacie podobnej treści.

I supplemental znikał wraz z przyrostem linków..... treść została uwiarygodniona linkami.

Mam wrażenie, że chodzi tutaj o "przyrost" po kilku miesiącach jak tego przyrostu nie będzie znowu będą w suplementalu. Ilość linków nie gra aż takiego znaczenia tutaj.

Tak naprawdę jeśli się nie ma oryginalnego teksu na stronie to suplemental może nadejść prędzej czy później, zobacz tu jeszcze tydzien temu do 10 kartki nie było wyniku uzupełniającego, dziś już jest :(. Sprawdz ile linków do tego mojego katalogu prowadzi, nie jest tego mało...jednak od 2 miesięcy przyrost jest znikomy.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Tak naprawdę jeśli się nie ma oryginalnego teksu na stronie to suplemental może nadejść prędzej czy później

Od czasu Twoich postów na ten temat zacząłem testy, niedługo dam znać jakie wyniki. Do testów stworzyłem kilka serwisów na subdomenach, których treść jest z punktu widzenia Google conajmniej 'wątpliwa' zahacza o bana, mimo, że przedstawiona jest 'korzystnie', ale ma szanse być uznana za treść unikalną. Póki co zeżarł 1400 stron, 900 w suplementalu (slabo polinkowane). Wszystkich podstronek jest koło 2500. Za jakieś 3 tygodnie skończę linkować z katalogów (tylko tak to linkuje) i pewnie za 1.5 miesiąca zobaczymy czy się zwiększy suplemental czy nie.

Co do Twojego katalogu..

"Bestia najgorsza zna nieco litości, lecz ja jej nie znam, więc nie jestem bestią" - William Shakespeare, Richard III.

Gido.pl Must.pl Kokai.pl

.... pewnie za 1.5 miesiąca zobaczymy czy się zwiększy suplemental czy nie.

ok, z miłą chęcią poznam wyniki testów. :D

Co do Twojego katalogu..

?? :) możesz to rozwinąć :D ?

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Hehe... o kurde... jak pisze to głośno myślę, a akurat przyglądałem się katalogowi. Nie wiedziałem, że to napisałem haha :D

Co do Twojego katalogu to nie wiem, powiem Ci za jakieś 1.5 miecha jak wygląda sprawa z moimi stronkami.

Gido.pl Must.pl Kokai.pl

No i minely 2 tygodnie a mojej strony dalej nie ma...i juz chyba nie ludze sie ze wroci, wiec jak myslicie dowalic tej stronce co mnie podlinkowala paredziesiat linkow? Jezeli tak to na jakie frazy? Na takie zwiazane z tematyka czy zupelnie inne, bo obawaiam sie zeby czasem tego chamstwa nie wzmocnic.

Pozdrawiam

nigdy nie masz pewności czy dostanie filtra - trzeba by mieć bardzo dużą moc żeby mieć sporą pewność

jak masz linki których się chcesz pozbyć dla dobra świata to podlinkuj schronisko dla zwierząt, albo coś ;p

oo na przykład: www.przygarnij.pl <rotfl>

Jeśli zbliża się Twój ślub i wesele to pewnie oglądasz różne suknie ślubne. Ciekawe suknie ślubne znajdziesz pod linkiem. Jak wiadomo suknie ślubne są tylko dla kobiet ;)

4.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności