Skocz do zawartości

Strona grupy webdesignerskiej

m0czul

Rekomendowane odpowiedzi

- tak, stony są jak dokumenty, muszą mieć swoją strukturę aby można było się zorientować co na niej jest.

Nie zgadzam sie, strony internetowe to też male dziela sztuki i nie zawsze nawigacja musi sie ograniczać do menu z boku, czasami może być częścią interaktywnej zabawy.

Nie bronie tej strony bo to badziew, ale nie uważam też, że wszystkie strony powinny być łatwe w nawigacji.

Katalogi stron kdir i free web directory only english please!!! : system wymiany linków - Czyli zostań moim referralem w link vault

- tak, stony są jak dokumenty, muszą mieć swoją strukturę aby można było się zorientować co na niej jest.

Nie zgadzam sie, strony internetowe to też male dziela sztuki i nie zawsze nawigacja musi sie ograniczać do menu z boku, czasami może być częścią interaktywnej zabawy.

Nie bronie tej strony bo to badziew, ale nie uważam też, że wszystkie strony powinny być łatwe w nawigacji.

Lind-Lau a czy ja napisałem, że muszą się ograniczać?

Pasałem o jasnej strukturze, czytelnym podziale, czyli o funkcjonalności witryny.

Jeśli twierdzisz że strony nie muzą być łatwe w nawigacji to lepiej zrób stronę główną bez podstron bo i po co skoro i tak nikt nie znajdzie przejścia do kolejnych tematów. Trudna nawigacja = mało odsłon podstron na 1 usera = mało treści według usera = słaba witryna według usera.

Zobacz na stronę: https://nix.wydawnictwoliterackie.pl/ gdzie został popełniony błąd w postaci: nieczytelnego menu oraz przykrycia podmenu komunikatem o konkursie umieszczonym na środku okna. Efekt by taki, że klikam, nic się nie pojawia nowego (bo jest zakryte), znaczy strona nie działa, wychodzę.

Strony funkcjonalne nie muszą oznaczać rezygnacji z elementów graficznych, nawet rozbudowanych elementów graficznych. Jednak zawsze powinniśmy pamiętać o celu głównym witryny czyli najczęściej prezentacji oferty.

Pozdrawima

Paweł

Wiesz co .. to kolejny temat do bezsensownej dyskusji - grafiki bronią swoich kicimęckich grafik - ładnych, wygrywających konkursy za grube pieniądze stron inie zwracją uwagi na to, że są BEZ SENSU.

Proste pytanie?

Badałeś kiedyś konwersję, lub chociaż ścieżkę użytkowników na takich stronach ??

Pewna Pani (moja klienta) o wrażliwej artystycznej duszy i doskonałym wyczuciu smaku, miała cudowną okładkę (naprawdę zes...bym się a w połowie takiej ładnej nie zrobił), ale witryna służyła dotarciu do klienta. Kiedy zrozumiała statystyki i % osób które tak naprawdę docierają do treści które chiała im przekazać zadzwoniła o 7.00 i błagalnym głosem pytała "czy mogę wyłaczyć tego flasha na początku? i czy da się jakoś na szybko uporościć menu".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności