Skocz do zawartości

Nic dodać nic ująć

papieros

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę długie ale zgrabnie opowiedziane:

Niezłe podsumowanie...

W ostatnią niedziele, spotkałem pierwszy raz człowieka, który żarliwie popiera mości panującą nam władzę. Nie będę ukrywał, że rozmowa skończyła się po 10 minutach, krzykiem z jego strony.

Dowiedziałem się np, że Tusk jest winny tego, że Lepper jest w rządzie bo przecież musi być koalicja inaczej nie mogliby rządzic, dowiedziałem się, że wywalanie Leppera, nazywanie go przestępcą a później mianowanie go ponownie na ministra to nie jest szmacenie się :D

Dowiedziałem się, że dzieki PISowi, w Policji wszyscy się boją brać w łapę bo "żelazny kanclerz Jarek" ich skarci. Wczoraj w TV gadali coś o aferze w policji w Krakowie, eche eche....

Na moje pytanie czy jakikolwiek człowiek popierający władzę może objąć każde proponowane mu stanowisko i być w tym dobry, np sprzedający rajtuzy i pończochy powinien być ministrem od rybołówstwa, dowiedziałem się, że oczywiście tak. Zadałem pytanie czy mój rozmówca byłby dobrym mistrem finansów, mimo, że jest weterynarzem i usłyszałem "pewnie tak". Ręce opadają.....

Usłyszałem też, że niesprawiedliwe jest by jakikolwiek człowiek zarabial 220k miesięcznie bo tak nie można i "c***j !

Z ust człowieka, który jest najbogatszy w okolicy jeździ nową terenową Hondą, na zakupy wybiera się 80km od miejsca gdzie mieszka bo lubi to jawna hipokryzja....

Ech..wiecie co , najgorsze, że nic się na razie nie zmieni a ja powoli zaczynam rozumieć samozadowolenie naszej władzy, jeśli ich elektorat to tacy ludzie jak ten, z którym rozmawiałem...

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności