Skocz do zawartości

linki z ebay'a

janki

Rekomendowane odpowiedzi

No to sie domysl :P

Bylem swiadkiem (strony www.bonair.com.pl - maja konszachty z microsoftem, dostali na pewien czas linka (teraz tez maja ale ze slabej strony - raz, ze pl dwa, ze wlasnie z faremki linkow)), bez rzadnej ingerencji w tresc, strona skoczyla o kilkadziesiat stron na googlu.

PS. OSOBNA kwestia jest czy warto angazowac sily w poprawienie PR, czy moze lepiej optymalizowac strone i to jest to o czym kilku z Was mowi.

A kto powiedzial że strony A i B linkują do siebie :P.

Moge dać przykład tego ze jednak nei zawsze PR jest najwazniejszy.

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=dzwonk...aj+z+Google&lr=

strona polifoniczne.sciagnij.pl ma pr=4 i jest 2, a niektóre strony które są za nią mają PR=5

Być może jest tak, że sam autor nie wei czemu(tak mi przynajmniej powiedzial, ale mniejsza z tym). Ważne jest to co wplynelo na tak wysoko pozycje. Analizowalem ta strone i nic nei wykryłem nadzwyczajnego. Prawdopodobnie dobra pozycja jest przez przypadek.

Jestem ciekaw co by sie stalo gdyby skopiowac ta strone i umiescic na innej domenie, oczywiscie meta trzeba by blo zmienic.

Jeżeli nie wiesz czemu mój post jest taki, a nie inny to zajrzyj tutaj

Bo moze przed updatem pr bylo tych linkow mniej, a kolejnego update jeszcze nie bylo. Ja mam do swojej strony ponad 10 tys linkow i tez mam pr4.

JUż przed updatem mial tą pozycje.

Ponad 7 tyslinków nie jest przez przypadek. Zapewne wiele z nich z duzym pr

A kto powiedzial, ze 7000 to duzo :P

I przeciez w algorytmie PR siedzi logarytm

przeskoczyc z 3->4 dosyc latwo ale juz z 4->5 trudniej.

Co racja to racja.

Ja dla mojej alesms staram sie o PR=5 juz od ponad pół roku i dalej mam 4, ale po ostatnim updacie wymienilem sie duzo to mzoe skoczy, chociaz czesc linków poszło do ekody. Będzie dal mnei wielkim zaskoczeniem kiedy alesms bedzie mialo nadal 4 a ekody 5 :P. Pożyjemy zobaczymy :P

A czy ktos z Was zastanawial sie nad takim rozwiazaniem

skrzykuje sie kilka osob ze stronami powiedzmy PR 4 +/-1 i tak sie linkuja

miedzy odpowiednimi stronami (buduja taka architekture linkow) zeby maksymalnie wyzylowac PR na wszystkich stronach (ew. na glownych stronach domen).

I pytania: na ile da sie 'wyzylowac' PR?

Czy da sie to zrobic w miare sprawiedliwie, zeby kazda osoba miala mniej

wiecej podobne zyski?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności