Skocz do zawartości

enetbg.org ?

serwistv

Rekomendowane odpowiedzi

Zauważyłem bardzo dziwną rzecz. W wynikach wyszykiwania Google na popularne słowa kluczowe niektóre strony zamiast linku ze swoim adresem mają coś takiego:

https://enetbg.org/in.cgi?2&parameter=sklep+internetowy

Tak się też stało z moją stroną. Zamiast prawdziwego adresu taki link który wcale się nie otwiera.

To występuje TYLKO w Internet Explorer z toolbarem Google. W innych przeglądarkach linki są normalne.

Przyznam się, że tą stroną ostatnio ostro dodawałem do katalogów itp.

Problem ten dotyczy tylko stron podobnie pozycjonowanych.

Czyżby jakiś nowy filtr?

Dlaczego tylko na IE z toolbarem?

Nie wiem jak to wygląda na IE bez toolbara , może ktoś sprawdzić popularne słowa kluczowe.

Mam aktualne definicje wirusów więc nie sądzę abym miał jakieś wirusy.

Odinstalowałem sobie toolbar z przeglądarki i nadal na IE mam takie linki.

Nie widzę takich linków gdy sprawdzam na 3 innych przeglądarkach: Firefox, Netscape i Opera.

Proszę o sprawdzenie jak to wygląda u innych, nie chce mi się wierzyć abym tylko ja to miał.

Aby sprawdzić proszę w IE wpisać w Googlach jakieś popularne słowa np: sklep internetowy.

W wynikach prawie co trzecią stronę mam z zamienionym linkiem na: https://enetbg.org/in.cgi?2&parameter=sklep+internetowy

gdy kliknę to albo wcale się nie otwiera albo pokazuje wyniki wyszukiwania dla tych słów w innych wyszukiwarkach np. Yahoo.

Zmienione linki są również na stronach, które nie odwiedzałem, a które są pozycjonowane na te same słowa kluczowe przez ich włascicieli.

Ja czegoś takiego nie mam. Sprawdzałem na IE 6.0 z Google Toolbarem. Musisz mieć jakiegoś syfa.

Program do nauki na uprawnienia budowlane i przygotowujący do egzaminu na uprawnienia budowlane.

Okulary przeciwsłoneczne polaryzacyjne oraz okulary antyrefleksyjne zerówki do pracy przy komputerze.

Największy wymarzony kamper barbie fbr34 firmy mattel.

Najlepiej żebyś nie poprzestawał na zmienieniu przeglądarki. Postaraj się również zlikwidować przyczynę. Może jakiś skaner antywirusowy online? Koniecznie spróbuj też z ad-aware. Powinno pomóc.

Program do nauki na uprawnienia budowlane i przygotowujący do egzaminu na uprawnienia budowlane.

Okulary przeciwsłoneczne polaryzacyjne oraz okulary antyrefleksyjne zerówki do pracy przy komputerze.

Największy wymarzony kamper barbie fbr34 firmy mattel.

Już pozbyłem się tego paskudztwa. Odpowiedzialny za to był plik: C:\WINDOWS\System32\ppc.dll i odpowiedni wpis w rejestrze.

Nie pomogły żadne programy antywirusowe, adware i spyware, usunąłem go ręcznie za poradą z forum idg.pl

A już podejrzewałem, że to Google zostało zhakane przez hakerów :D

Jak sią dobrze przyjrzałem to była w tym pewna reguła, na każdej stronie wyników wyszukiwania zmieniony był 2, 4, 6 link tak, że prowadził do innego katalogu ze spamem i erotyką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności