Skocz do zawartości

Przekierowanie w javascrip a sens i spam

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Podpowiedzcie mi proszę czy coś takiego wogóle ma sens. Zrobiłem i umieściłem na kilku serwerach dodatkowy plik /katalog.stron/index.php i nawet to już zindeksowałem.

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

<html><head>

<title>katalog stron</title>

<script language="Javascript" type="text/javascript">

<!-- 

function skocz() { window.location.href="https://www.webwweb.pl/?t=katalog&m=home"; }

window.setTimeout("skocz()", '0');

//-->

</script>

</head>

<body>

<a href=https://www.webwweb.pl/?t=katalog&m=home><h1>katalog stron</h1></a>

<a href=https://www.webwweb.pl/?t=katalog&m=home>Otwarty Katalog Internetowy - bezpłatny katalog stron tworzony wyłącznie przez Użytkowników</a><BR>

</body>

</html>

I czy to że umieściłem taki plik na 10 ciu serwerach może być potraktowane jak spam? Nie zawiera nic nieprawdziwego a jedynie dwa linki których z tego co tu piszecie im więcej tym lepiej.

Duży minus ma to że kiedy Internauta wejdzie na tą stronę to i tak pojawia się najpierw na chwilkę treść tej strony :) a potem przenosi go na właściwą stronę.

A może lepiej usunąć przekierowanie i rozwinąć treść strony żeby wyglądała ładnie, jak fajna wizytówka czyli takie zaproszenie do katalogu?

I takich wizytówek w internecie to chyba mogę sobie wstawić na ilu tylko mi się serwerach podoba. Czy jestem w błędzie?

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Typowa 'doorway page' - generalnie uwazana za spam.

Poza tym - skoro jest to 10 plikow z identyczna trescia - pewnego dnia 9 z nich zostanie usunietych z indeksu z powodu powielania tresci.

A gdy kazda strona ma np. dynamicznie generowana wstawke? Czyli kazda strona rozni sie czyms od innej? To wtedy chyba zasada ta nie dziala ( zasada o usuwaniu stron z indexu :) ) Ale moge sie mylic

Na zlecenie litery w zdania składam.

Typowa 'doorway page' - generalnie uwazana za spam

Wykopałem na księżyc wszystkie tego typu przekierowania jakie miałem.

dynamicznie generowana wstawke

Nie wiem o jakich wstawkach myślisz ale jeśli to będzie dynamicznie wygenerowana "lewa" strona wyłącznie pod robota to chyba będzie zakrawać na Cloaking

A czym je zastapiles? Te doorway page?

Chodzi mi o taki skrypt:

<?php

$min = 2;

$max = 20;

$ile = rand($min,$max);

for($i = 0;$i<$ile;$i++)

{

echo chr(rand(50,120));

}

?>

Co o tym myslisz?

Chcesz tym tylko zmienić treść, ale później i tak chcesz przerzucać na właściwą stronę czyli zrobić 'doorway page' - czyt. więcej

tak - ale wcale nie musze robic tego automatycznie. Moge przeciez zrobic to jako zwykla strone - ktora bedzie miala widoczny link i zacheci do wejscia. Cos na ksztalt One Site Sell

Oprocz tego bedzie miala np. na dole linki do innych moich serwisow - nie zostanie potraktowana jak typowa doorway page.

A kiedy sie ja zaindeksuje to likny beda wskazywaly na wlasciwa strone - a tego juz chyba google nie wykryje. No chyba ze sie myle:)

ale wcale nie musze robic tego automatycznie

wobec tego nie sądzę aby cokolwiek stało na przeszkodzie abyś nie mógł zrobić tego o czym piszesz, może to i jakiś sposób na robota naprodukować kilka tego typu ładnych wizytówek, różniących się treścią od siebie i umieścić na różnych serwerach... daj w każdym razie znać jeśli dzięki temu coś uda Ci się wskórać :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności