Skocz do zawartości

PF, PKT, Kompass i ich 'umowy' z Google

radar22

Rekomendowane odpowiedzi

Na 10 znajdzie się ten jeden, który nie załapie o co chodzi i to im wystarczy. Rzeczywiście, podobny wątek już się tu przewijał w okolicach października o ile mnie pamięć nie myli.

Na 10 znajdzie się ten jeden, który ma chociażby blade pojęcie na temat pozycjonowania i jest w stanie odróżnić wyniki sponsorowanie od organicznych.

Faktem jest, że wiele osób nie zdaje sobie jeszcze sprawy z potencjału, jakim jest marketing internetowy i nie każdy jest zainteresowany tą formą reklamy, ale chętnych na pewno jest dużo więcej, niż co 10 osoba :D

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Telemarketerka rozmawiała ze mną bardzo rzeczowo i przekonywująco. Gdybym mocno nie siedział w temacie pewnie dałbym się nabrać. Ciekawe czy ktoś nabrany się zorientuje i zrobi reklamację. Obiecała że jeszcze zadzwoni, już się doczekać nie mogę :D.

Biedna chyba nie wie, ze powinna mnie nienawidzić - odbieram im chleb pozycjonowaniem.

Tak jeszcze off top niektóre kobiety radzą sobie lepiej niż mężczyźni w wielu sprawach!

Biedna dziewczyna miała pecha że trafiła na osobę obeznaną z tematem

Ja wiem w czym sobie kobiety radzą lepiej [tylko bez skojarzeń :P] bo znam różnice umysłowe obojga płci. Ale ja jestem w tej kwestii jeszcze trochę za stereotypowym myśleniem - kobieta zajmuje się domem a facet pracuje.

dzwonil do mnie znajomy, totalny laik w temacie, powiedzal mi o tej ofercie, i ze chce sie wycofac z tego dziwnego pozycjonowania bo taka oferta to skarb... bo po co placic miesiecznie 400 jak mozna raz 600 i byc na pierwszej karcie w google? wiec sa ludzie ktorzy sie na to nabiora. a co do telemarketerow, to maja na pismie napisane co jak mowic, jak ukladac zdania, wiekszosc musi byc powiedziana dokladnie jak na kartce, rozmowy sa nagrywane, odsluchowane pozniej w celu wskazania bledow, a przy konkretnym pytaniu i tak nie wiedza o co chodzi bo nie bylo na kartce...

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Ostatnio rozmawialem z firmą Kompass - coś ala PF - za głupi wpis chcą 6 stów. Podobna śpiewka "Mamy z Google podposaną specjalną umowę - będzie pan najwyżej w wyszukiwarce" :D

Miałem chwilę czasu - ponaciskałem go - wyszło że mogę mieć AdWords :spiteful:

Zapytałem - "Po co mi pośrednik ?"

Pan odpowiedział "Chyba nie uda mi się z panem zrobić interesu" :)

Tak tak. Wszystkie Panoramy dostały pietra. Mało się sprzedaje, mało wejść na serwisy.

Współczuję im trochę, bo tylko taką ściemą mogą ściągać klientów.

cała masa klientów się jeszcze nabiera na to. Ci są jeszcze na pograniczu przyzwoitości, bo firmy które żerują na naiwnych i wciskają im domeny z innymi końcówkami to dopiero klasa ;)

i nowy - stary numer - pozyskiwanie klientów pod adsense, właśnie byli u 3 moich klientów, tylko mieli pecha - umówieni byli o godzinie 10 u jednego - 11 u drugiego i 12 u 3, ponieważ zostałem zawiadomiony i wprosiłem się na spotkania, u 1 dyskutowali, u 2 mniej, to jak zobaczyli mnie u 3 wyszli od razu

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

Raz mnie z PKT/PF (nie pamiętam już którzy) wkurzyli na maxa. Koleny telefon (średnio raz na miesiąć) czy nie chcę się u nich zareklamować. Standardowa uprzejma odpowiedź, że nie, nie jestem zainteresowany, dziękuję. Zaczął mi gość nawijać o zaistnieniu w internecie bla bla bla na co standardowo odpowiadam, że tym się właśnie sam zajmuję itp. poza tym świadczę usługi dla stałych klientów itp. i generalnie nie jestem zainteresowany. Na co pan akwizytor zaczął mnie uczyć jak się powinno prowadzić biznes, teksty typu "to pan nie chce zarobić?", przeszło na dość chamskie udowadnianie mi jak to ja się nie znam i generalnie to chyba jestem idiotą.

Grzecznie podziękowałem i rozłączyłem się.

Teraz trochę żałuję, że nie spytałem się gościa o nazwisko i nie oddzwoniłem żeby zrobić dym. W każdym razie obie firmy są u mnie skreślone i jedyna ich szansa na to, żebym u nich kiedykolwiek się zareklamował to wykupienie googla. Chamstwo i buractwo.

dymna.jpg

Ja miałem dwie dosyć ciekawe sytuacje z firmą pkt

Ok miesiąca temu rozmawiałem z klientem na temat pozycjonowania itd i przeszliśmy do kosztów, a tu gościu do mnie że ma mnie w nosie za taką kasę, bo około tygodnia wcześniej miał wizytę pana z PKT i ten zaproponował mu pierwszą stronę google od razu na frazę Piece C.O i to za jedyne 600 zł rocznie :D

Kolejna sprawa to telefon ich do mnie podobnie jak do autora tematu z tym, że Pani nie była na tyle miła (albo ja co też jest możliwe) i ucieła rozmowę po 2 minutkach

A swoją drogą ciekaw jestem w jaki sposób oni ustawią cenę za kliknięcie w adwords na frazę której wyświetleń jest 77 mln, strona klienta będzie się wyświetlała non stop przez rok i do tego zarobią na tym jeszcze (z jedynych 600zł rocznie). Oni faktycznie mają CHODY w Google to nie sprawiedliwe :)

nasze strony internetowe tworzymy z pasją

rewelacyjna optima

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności