Skocz do zawartości

RSS dla katalogów Qlweb

Stwor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, postanowiłem napisać kolejną modyfikacja dla katalogów qlweb. Długo zastanawiałem co może się przydać i czego jeszcze nie ma. Wszedłem na kilka katalogów i pomysł pojawił się w pasku przeglądarki, mianowicie kanał Rss dla katalogów qlweb.

Napisanie nie było zwykłą modyfikacją jak do tej pory było, wymagało stworzenia dwóch nowych plików i dodatkowej linii w pliku .htaccess.

Rss wyświetla 10 ostatnich wpisów dodanych do katalogu (tytuł, opis, datę dodania, link). Kanał Rss jest zgodny z xml 2.0.

Przykładowy kanał RSS w Qlweb: rss.xml

W FireFox 2.0 kanał wyświetla się prawidłowo. W innych przeglądarkach jak MSIE, Opera na pierwszy rzut oka wygląd to jak słup tekstu i nie wygląda to na rss. Jednak proszę o otwarcie źródła strony. Wszystko jest jak najbardziej ok.

Przykładowy kanał pochodzi z mojego katalogu stwor.pl w którym kanał rss jest dodany, bo na nim go testowałem.

Ze względu na to że poświęciłem trochę czasu na napisanie tego (2 nowe pliki) wymagany jest link z katalogu w którym Rss zostanie dodany (możesz dogadać się ze mną indywidualnie). Paczkę będzie można pobrać po skontaktowaniu się ze mną.

Link do bloga: RSS dla katalogów Qlweb

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

W mojej modyfikacji też jest taki rss ;P https://qlweb.wordpress.com/2007/02/10/qlwe...u-nowe-wydanie/ :]

A jest jakaś różnica czy jest rss.php czy rss.xml ? :]

PS

Kanał Rss jest zgodny z xml 2.0.

https://feedvalidator.org/check.cgi?url=htt...or.pl%2Frss.xml

A jest jakaś różnica czy jest rss.php czy rss.xml ? :]

nie, ale tak ciekawiej wygląda, wystarczy dać w mod_rewrite jedną linijkę i jest .xml

to wynikło z późniejszych działań, pierwotnie był zgodny, teraz trochę przekombinowałem i nie jest zgodny, ale pierwotną wersję też mam.

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

a dodatkowo kanał rss można prosto wprowadzić jako dodatkowy kontekst na swoje inne strony

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności