Skocz do zawartości

Rejestracja AdSense

Mlody

Rekomendowane odpowiedzi

Czy rejestrując (zakładając konto) trzeba podpisać jakaś umowę czy nie ??

Jeśli nie to na jakiej podstawie - był by obowiązek rozliczenia się z US.

Czy wypłata pieniędzy może odbywać się na polskie konto bankowe czy wyłącznie czek (trudny do zrealizowania).

na każde pytanie jest odpowiedz zna forum.

1. umowa wirtualna, klikasz, że sie zgadzasz z regulaminem etc.

2. Oczywiście, że musisz się rozliczyć z US. Dochód to dochód.

3. Możesz wybrać czek, możesz wybrać przelew.

SZUKAJ!!!

1) Nic nie podpisujesz

2) Na takiej ze masz obowiązek rozliczać się z dochodów. Obojętnie z jakiego tytułu one pochodzą. Jak osoba fizyczna to 19% podatku ( kwota - 20% koszt uzyskania )

3) Można wypłacać na konta bankowe w polsce lub czek

2) Na takiej ze masz obowiązek rozliczać się z dochodów. Obojętnie z jakiego tytułu one pochodzą. Jak osoba fizyczna to 19% podatku ( kwota - 20% koszt uzyskania )

A w jaki sposób US udowodnię ile zarobiłem - skoro Google nie wystawia czegoś w stylu "PIT-a"

mogą skontrolować Twoje konto bankowe, a realizując czeki bank także może przekazać takie info..

Nie, nie chodzi mi o to, że ja bym chciał ukrywać specjalnie zarobki przed US tylko zazwyczaj jak się coś podaje US

to trzeba mieć na to dowody, a jaki dowód mogę mieć, że zarobiłem tyle kasy - oczywiście nie zaniżam ani grosza (ale znając US mogą chcieć sprawdzić czy to aby prawda) a niestety Google nie daje żadnego papierka o rocznych płatnościach a kopie przyjścia przelewów to dla US może być za mało.

Jak to rozwiązujecie - w PIT-ie - wpisujecie sumę zarobków i to wszystko nie mając na to żadnych papierków ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności