Skocz do zawartości

Dziwna sprawa z google..

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdeczni,

Troszkę spanikowałem po uruchomieniu progsika do sprawdzania pozycji moich serwisów na słowa kluczowe w google.. bo pokazalo mi przy witrynach ze niby wylecialem z indexu.. po 1 odpaleniu przy mojej ulubionej strony wylecialo polowe fraz a potem juz wszystkie, wiec wchodze w google i wpisuje fraze na ktora bylem na 1-2 miejscu i bec... google wywala mi cos takiego screen - https://www.skocz.net/pliki/google.jpg

o co chodzi? pierwszy raz cos takiego widze... :) po wpisaniu kodu z tokena pokazalo juz efekt wyszukiwan i strona jest w top3 na fraze szukana..czyli teoretycznie nic sie nie zmienilo...

o co chodzi? pierwszy raz cos takiego widze... :)

Google broni się przed automatem, jak najbardziej normalna sprawa. Przy za szybkim wysyłaniu dużej ilości zapytań pojawia się takie info.

Nie wiem z jakiego softu korzystałeś, że uzyskałeś taki efekt, jeśli możesz to wydłuż czas pomiędzy zapytaniami.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

korzystam z niego od dawna.. sprawdzam jedna witryne za druga co wieczor... kazda na parenascie fraz i nigdy nic sie takiego nie przydazylo.. a teraz normalnie szlaban na wyszukiwarke google.. cokolwiek wpisze w pasek toolbar...:)

Free monitor for google - tak sie nazywa progsik

Free monitor for google - tak sie nazywa progsik

Korzystałem kiedyś z tego progsa, nigdy nie robił mi takch numerów.

Nie masz po drodze jakiegos transparentnego proxy ?

Tak czy inaczej poczekaj jakiś czas, ta blokada mija po jakimś czasie.

Jak masz problemy z normalnym szukaniem czegoś w G, tzn jak cię wkurza wpisywanie numerków, to szukaj na innym DC..

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

juz gra:) dzieki za odzew:) restart routerka zalatwił sprawe :placze:)

pozdro

Ps.ok i znowu blok... dziwne ze nagle sie tak uwzielo.. chyba progsik stal sie bezuzyteczny:(

ma ktos moze jakis inny progs zeby sprawdzac pozycje na słowa kluczowe?;/

taki zeby na stale wpisac domeny i do nich frazy..

plis poratujcie;/

Sprawdzaj wolniej, nie wszystko naraz. Widac google zaostrzylo swoje zabezpieczenia. Ciesz się, że nie sprawdzasz w Yahoo ;p tam też wyskakuje podobna strona tylko a) częściej :placze: bez tokena - trzeba czekać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności