Skocz do zawartości

Obracające się Kwadrat

game4you

Rekomendowane odpowiedzi

jesli masz photoshopa, to masz tez pewnie imageready. zatem w ps robisz sobie kolejne warstwy a ir to ladnie zlozy np w gifa.

zrobilem na szybko takie przyklady:

najpierw robisz warstwy w photoshopie (pewnie mozna fajnie transformowac tez w imageready, ale slabo go znam)

1axs9.gif

potem przechodzisz do ir i w panelu animacji wlaczasz "Utworz ramki z warstw" (opcje sa po prawej na gorze panelu). dostajesz:

1bgi1.gif

potem tylko export do gifa

55937216my3.gif

inny ruch, rownie prosty ale bawilem sie tylko pare minut, zasady te same

11215608ya9.gif

potem przechodzisz do ir i w panelu animacji wlaczasz "Utworz ramki z warstw" (opcje sa po prawej na gorze panelu). dostajesz:

całkiem fajna metoda, ale tej opcji jakos nie ma w panelu animacji. Trzeba najpierw zaznaczyć jakoś te warstwy czy jak?

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

Ja tez zawsze miałem duże problemy aby zrobić gifa w IM

potem przechodzisz do ir i w panelu animacji wlaczasz "Utworz ramki z warstw" (opcje sa po prawej na gorze panelu).
Gdzie to jest w angielskiej wersji?

Ja zawsze kopiowałem/mnożyłem pierwszą klatke, a potem dla kazdej klatki z osobna włączałem odpowiednią warstwę. Ale to jest za bardzo to pracochłonne przy większej ilości klatek.

potem tylko export do gifa
Nie ma czegoś takiego

Jest tylko: Export > Animation frames sa files

Ale wtedy każda klatka zapisuje sie w osobnym pliku.

Do gifa zapisać można chyba tylko jako:

File > Save optimized as

.

Możesz też skorzystać z darmowego GIMPa, na każdej warstwie kolejna klatka animacji kwadratu, zapisz jako GIF, wybierz zapisz jako animację i już. :)

kwadratfg2.gif

...so steer a course, a course for nowhere and aforyzmy drop the anchor, my little empire - I'm going nowhere...

Administracja serwerami - zapraszam! A po godzinach - Cytaty.eu.

całkiem fajna metoda, ale tej opcji jakos nie ma w panelu animacji.

kółeczko z trójkącikiem w prawym górnym rogu na tym obrazku:

1bgi1.gif

Gdzie to jest w angielskiej wersji?
zapewne w tym samym miejscu.
"potem tylko export do gifa"

Nie ma czegoś takiego

no bez jajek :) to nie był tutorial dla przedszkolaków tylko taki "skrót myślowy" ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności