Skocz do zawartości

Spadek strony i podstron na wszysktie frazy

AdamAGP

Rekomendowane odpowiedzi

Pół roku mojej pracy poszło na marne. Strona główna oraz podstrony zleciały na wszytki frazy.

Nie wiem, czy to wynik tego, ale zauważyłem, że akurat google zindeksowało mi takie coś www.fotografia.kopernet.org/index.html?url= wyświetla się przy poleceniu site:www.fotografia.kopernet.org w "pominiętych podobnych wynikach". Pochodzi to ze skryptu otwierającego stronę w ramce. Usuwam już ramki i dodałem plik robots.txt z

User-agent: *

Disallow: /index.html?url=

Czy da się coś z tym zrobić? Czy to tak zostanie? Strona ma pozycje tak jakby prawie wcale nie miała linków.

Jeśli wy mi nie pomożecie to już nikt nie pomoże.

• 2 tygodnie później...

Minęły 2 tygodnie, a strona nawet nie drgnie do góry. Przebudowałem serwis i usunąłem ramki i teraz tam gdzie googlę już dotarło zlicza mi suplementa. Choć po kliknięciu powtórzyć szukanie we wszystkich stronach nie ma przy nich dopisku wynik uzupełniający. Za chwilę będę miał wszystkie w suplemencie mimo, że treść jest całkiem inna.

site:www.fotografia.kopernet.org

To teraz pytanie? Wracać do iframe?

jejku, bylo tyle razy o ramkach i wiele osób wrecz nabija się z tego tutaj, jak widzi strony w ramce, a Ty jeszcze się o to pytasz, przecież nie jesteś nowy na tym forum :soczek:

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

No dobra wszyscy się nabijają z ramek, ale podstrony z podobnym kodem lądują w "pominiętych kilku bardzo podobnych stronach", a żeby strona tworzyła spójną całość zwykle podstrony muszą mieć podobny kod. Nie mówię tu o stronie na <frameset> tylko o normalnej stronie ne której główna treść jest w iframe. Wtedy każda podsrona jest inna. Poza tym google indeksuje podstronę wczytywną w ramce. Co sam sprawdziłem! Bo zindeksowało mi wczytywaną do ramki stronę, do której nie było żadnych linków.

Tylko czy ma to znacznie, że strona ląduje w "pominiętych kilku bardzo podobnych stronach", ale poza tym samym kodem ma unikalny tekst?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności