Skocz do zawartości

WP/ONET dodac domene .com i tym wciagac subdomeny :-)

breja

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Wymyslilem i nie wiem czy dobrze ze dodam do katalogu domene.com na ktorej nic nie ma i zrobie tam linki do subdomen tej domeny.

Czy tym sposobem nie bede musial zglaszac kazdej subdomeny do dodania w wyszukiwarki wp i onet? bo jak wiadomo automat nie przyjmuje domen .com i trzeba je dodawac recznie

Co jaki czas robot wp/onet odwiedza strone orientacyjnie tydzien/miesiac/rok ?

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

Witam. Lepiej zebys mial jakakolwiek strone moim zdaniem na glownej domenie, onet bedzie widzial ze jest po polsku. A subdomeny i tak i tak beda musialy zostac dodane (lub wyszukane przez robota) do wyszukiwarki.

Mape linkow, nie musisz umieszczac na glownej stronie. Mozesz to zrobic w dowolnej domenie (najlepiej najczesciej odwiedzanej przez roboty).

Robot odwiedza roznie. Czasem ras na pare miesiecy czasem pare razy dziennie. Zalezy to od ilosci linkow z innych stron do Twojej. Krotko mowiac im wiekszy PR tym czesciej robot wpada na strone sie rozejrzec.

Marcin

A ja nie będe miał sygnaturki

A linki maja znaczenie dla wp onet ? jezeli maja to tylko przyspieszaja indexacje czy tez poprawiaja pozycje ?

Aha jeszcze jedno ;)

Kiedys wyslalem wniosek o dodanie do katalogu WP

Dzisiaj przyspieszalem dodanie tego linku i zaplacilem tylko 5zl+VAT

Wie ktos po jakim czasie stawka za dodanie spada z 9 na 5 zl ? :P

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

A linki maja znaczenie dla wp onet ? jezeli maja to tylko przyspieszaja indexacje czy tez poprawiaja pozycje ?

Dla rankingu WP - nie.

Dla indeksacji WP - nie.

Dla rankingu Onet - tak (nieduże znaczenie i bardziej ilość niż jakość)

Dla indeksacji Onet - tak (nieduże znaczenie, tylko polskie domeny)

Wie ktos po jakim czasie stawka za dodanie spada z 9 na 5 zl ? :P

Nie spada. 5zł to był "bonus" - otrzymywałes go wtedy, jeżeli dodałeś przed zmianami i w momencie kiedy oczekiwałeś na zmianę, miała miejsce komercjalizacja Katalogu WP.

Pozdrawiam, J.

P.S. Czy ktoś ma doświadczenie w pozycjonowaniu subdomen domeny .com w Onet? Czy subdomeny są odblokowywane do dodawania wraz z główną domena?

P.S. Czy ktoś ma doświadczenie w pozycjonowaniu subdomen domeny .com w Onet? Czy subdomeny są odblokowywane do dodawania wraz z główną domena?

Ja mam z domeną .biz i subdomenami. Nie mam pewnych (oficjalnych) danych, ale za każdym razem nową subdomenę musiałem mailem ( wyszukiwarka@portal.onet.pl ) zgłaszać do szukarki onetu, ponieważ nawet znaczna ilość skierowanych na nią linków niewiele pomagała przy jej zaindeksowaniu. Po przesłaniu jej, była dość szybko indeksowana (od 3 dni do ok. 3 tyg.).

Zresztą, co szkodzi podesłać im adres mailem - to na razie nic nie kosztuje ;) .

Później kolejne dodawana podstrony danej subdomeny indeksują się już same, ale niestety bardzo nieregularnie (nieraz i przez dwa miesiące nie ma bota Onetu).

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności