Skocz do zawartości

Top 3 narzędzia SEO jakich używasz w 2022 roku

noname

Rekomendowane odpowiedzi

Pochwalcie się jakich narzędzi używacie i napiszcie w 1-2 zdaniach, do czego najbardziej się sprawdzają. 

Ja zaczynam przygodę z https://xneolinks.com/ - aby podlinkować artykuły zapleczowe

Jeżeli mój SEO-zgredzie szukasz prezentu dla żony, to takiego produktu jeszcze nie widziała :)

Drewniana zakrętka, szklane opakowanie i w 100% wegańska zawartość:
Kosmetyki naturalne - slaviacosmetics.com. Kremy do twarzy - na noc i na dzień, serum do twarzy

• 2 tygodnie później...

Top1 Ahrefs - najczęściej używane narzędzie przeze mnie, między innymi do:

- analizy widoczności konkurencji oraz pozycjonowanych projektów

- analizy i grupowania fraz kluczowych

- analizy linków zewnętrznych/wewnętrznych

- wiele innych

Top2 Stat4seo - codziennie analizy zmian pozycji monitorowanych stron

Top3 ScrapeBox - jako podręczne narzędzie, używam praktycznie codziennie do:

- sprawdzenia indeksacji

- sprawdzenia istnienia linków

- sprawdzenia linków pod kątem anchorów, dofollow/nofollow

- sprawdzenia przekierowań

- obróbki list miejscówek

- wiele innych

Ahrefs u mnie stracił z powodu ukrytych aktualizacji bazy słów (o czym nawet na linkedin informowałem kogoś hehehehe) - przeniosłem się na Semrush ale ahrefsa też uzywamy bo ma pare fukncji, które mi są potrzebne

Senuto/Semstorm

Speedlinks

Mnóstwo wtyczek

Google Data Studio i raporty z Databloo.com

Do monitorowania słów: webzpoycja, seostation, stat4seo (na własne potrzeby)

Acha: excel i pptx też ważne ;)

Hubspot - do sprzedaży

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

1. Xrumer + Xevil. Captcha teraz jest wszędzie uważam, że nie ma lepszego sposóbu na automatyzację rozwiązywana captcha. Xrumer modowany też chodzi, ale nie na cms forum czy komentarze i bardziej okazyjnie.

2.Zennoposter & Bass automatyzacja wszystkich działań w internecie dla mnie to podstawa nawet dodawanie domen do serwera, rejestracja domen, zmiany DNS i inne rzeczy nie związane wprost z seo.

3. Xenolinks ciągle linkuje zaplecza, PBNy, artykuły sponsorowane, inne linki, ale również docelowe

Dalej używam Scrapebox jako niezbędnik do pracy z listami, proxy, inne.. Ciągle używam GSA. A-parser.

Fajnym narzędziem jest WPIS ( z tego forum) zarządzam nim blogami na Wordpress.com innymi satelitami również na dedykowanym CMS który fajnie maskuje się pod Wordpress.

Serwisy analityczne typu Senuto/Semstorm/Ahrefs oczywiście używam, ale nie tak często jak inne dla tego nie uważam ich "głównymi". 

Czasami uruchamiam SEOspyglass.

Używam jeszcze parę innych softów nazwy których Wam nic nie powiedzą głownie do zarządzania, tworzenia zaplecza. Zbierania ruchu na strony sprzedażowe. Mam softy do tworzenia "długiego ogona" , analizy trendów, serpów, popularności towarów w sklepach pod wzgledem slow kluczowych, nazw , kategorii, inne

Godzinę temu, qazy napisał:

Używasz VIP czy zwykłego?

tylko VIP :)

• Like 1

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• 1 miesiąc temu...

1. SEMstorm do ogólnej oceny widoczności i orientacyjnych pozycji + seo-stat.pl do mierzenia codziennych/szczegółowych zmian pozycji

2. MajesticSEO do szybkiej analizy podlinkowania 

3. Zennoposter do automatyzacji powtarzalnych zadań zarówno webowych jak i na PC

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

• 1 miesiąc temu...