Skocz do zawartości

302 do 301 oraz linki nofollow

mechu

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kilka pytan:

Czytalem tu na forum ze z przekierowaniem 302 dzieja sie dziwne rzeczy(dla google wyglada jakby strona linkujaca miala kopie mojej zalinkowanej itp).

Czy jesli strona linkujaca bedzie linkowac za pomoca 302 na moja podstrone ktora bedzie miala przekierowanie 301 do innej mojej podstrony to omine ten defekt?

Drugie pytanie tyczy sie linkow nofollow, czy linkujac za pomoca takich do innych stron nie bede nic stratny(na pozycjonowaniu stron linkowanych mi nie zalezy), bo byly tu chyba jakies sprzeczne opinie co do rel="nofollow" i tego czy to dziala?

murfx.com - tworzenie stron internetowych

Jeśli chcesz się z kimś podzielić wiedzą na temat budownictwa, lub jest ekspertem z tematyki komputery i internet, zapraszam do moich tematycznych zbiorów wiedzy na autorskim skrypcie.

Mam kilka pytan:

Czytalem tu na forum ze z przekierowaniem 302 dzieja sie dziwne rzeczy(dla google wyglada jakby strona linkujaca miala kopie mojej zalinkowanej itp).

Czy jesli strona linkujaca bedzie linkowac za pomoca 302 na moja podstrone ktora bedzie miala przekierowanie 301 do innej mojej podstrony to omine ten defekt?

Drugie pytanie tyczy sie linkow nofollow, czy linkujac za pomoca takich do innych stron nie bede nic stratny(na pozycjonowaniu stron linkowanych mi nie zalezy), bo byly tu chyba jakies sprzeczne opinie co do rel="nofollow" i tego czy to dziala?

"mechu" zapamietaj najwazniejsza zasade forum "pierw szukasz a pozniej pytasz" :)

Moze mnie tu pobijecie i co do nofollow macie racje bo to akurat nie szuaklem a jedynie pamietalem ze pisaliscie o tym i byly sprzeczne opinie wiec dodalem tak przy oakzji podczas pisania o tym przekeirowaniu, ale te tematy na o 301 i 302 ktore wyszukuje google na forum nie wystarczaja mi. Jeden byl najblizej ale nie dal mi 100% odpowiedzi.

Tak jest opsiane 302 w tym poscie:

302 - Please continue using this URL, but stop using this content. Use this content instead. We'll let you know when (or if) you can go back to using the old stuff.

i zostalo przedstawione przekierowanie 301->302, a ja chcialem wiedziec czy przekierowujac 302->301 nadal bedzie uzywany adres tej strony co zrobila przekierowanie 302 a zawartosc tego na co przekierowalem za pomoca 301?

A tak przy okazji cos z ta szukajka na forum jest nie tak, wpisuje 301 i zero wynikow.

murfx.com - tworzenie stron internetowych

Jeśli chcesz się z kimś podzielić wiedzą na temat budownictwa, lub jest ekspertem z tematyki komputery i internet, zapraszam do moich tematycznych zbiorów wiedzy na autorskim skrypcie.

A tak przy okazji cos z ta szukajka na forum jest nie tak, wpisuje 301 i zero wynikow.

oj szukajka działa poprawnie. To raczej z umiejętnością szukania informacji coś jest nie tak. :) Zapytanie "przekierowanie 301" zwraca całkiem już pokaźną listę wyników :)

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

ale samo 301 powinno zwrocic nawet wiecej wynikow. :)

idąc tą myslą zapytanie "3" powinno jeszcze więcej zwrócić wyników :) Ale co Ci z tego ;) skoro to się ma nijak do problemu.

Poza tym to nie G.

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności