Skocz do zawartości

Indeksacja podstron

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Co mam zrobic zeby zaczelo indeksowac podstrony?? Google znajduja strone glowna, ale zadnej podstrony juz nie. PS jesli bede pozycjonowal podstrony na calkiem inne sklowa kluczowe niz index to bedzie je znajdowalo na te slowa jakby byly innymi stronami?? Linki zdobywam oczywiscie do indexu.

Pozdrawiam

oogle znajduja strone glowna, ale zadnej podstrony juz nie

Było już takie pytanie, zadane przezemnie :mrgreen:

I jest to calkiem normalne. Poczekaj powymieniaj sie linkami i pomoze ;)

NP. umnie kiedys tylko na stronie glownej googlebot siedzial. W dodatku zadko a, teraz jak pisze tego posta to ostatnie odwiedziny googlebota sa zapisane na 2005-01-27 11:56:16 :P

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

Co mam zrobic zeby zaczelo indeksowac podstrony?? Google znajduja strone glowna, ale zadnej podstrony juz nie.

cos masz moze zle zrobione menu, jakies dynamiczne, czy cus czego Google nie lubi. Zrob na pewno cos takiego jak 'mapa strony' i menu lepiej zebys mial zwyklym html'em zrobione.

Zindeksowanie Twojej strony sprawdz wpisując: site:domena.com

PS jesli bede pozycjonowal podstrony na calkiem inne sklowa kluczowe niz index to bedzie je znajdowalo na te slowa jakby byly innymi stronami?? Linki zdobywam oczywiscie do indexu.

Jesli bedziesz pozycjonowal podstrony na dane tematy, slowa, to je spozycjonujesz, tez zacznij dbac o linki na podstrony jesli Ci na tym zalezy. Jesli bedziesz pozycjnowal np. domena.com/kwiatki/ pod slowem kwiatki to bedziesz ja pod tym miec, a domena.com pod slowem kwiaciarnia to ona sobie pod tym slowem bedzie. Z tego co wiem to tak to sie jawi :) Problem w tym ze pewnie najwiekszy PR masz na glownej, ale to mniejsza, wazne ogolnie to to, ze pozycjnowales ta strone glowna. Z postu drugiego wynika, ze Google nie wlazl na pozostale podstrony -zacznij od tego.

Co mam zrobic zeby zaczelo indeksowac podstrony?? Google znajduja strone glowna, ale zadnej podstrony juz nie.

jesli mowisz o stronie, ktora masz w stopce, 'www.bukczat.abc.pl' to masz problem, bo indeksujesz w rzeczywistosci ramkę z abc.pl a nie stronę. Lepiej pozycjonuj wlasciwa strone, bo widze, ze masz domene bukczat.com. Efekt wtedy gwarntowany!! zostaw ten alias w ramce w spokoju!!!

Witam, a u mnie jest ten sam problem. To znaczy, słowa kluczowe są na każdej podstronie takie same, zmieniony jest Temat i początek opisu, ale w google mam tyko stronę główną. Wcześniej miałem zrobioną stronę w HTML'u a teraz mam w XHTML'u w katalogu głównym znajduje się plik robots.txt pusty czyli zezwalający na indeksację wszystkiego, nie używam Flasha itd. 100% w XHTML'u z odnośnikami włącznie, na stronach są różne H1-H6 ale nic to nie dało i w google nadal jest widoczna tylko moja strona główna. Co mi da Page Map skoro jak na teraz robot googla nie wchodzi do podstron tematycznych, czy jak wszytko zbiorę w jednym miejscu to się poprawi całość indeksowania??

Acha chodzi mi o stronę ableorg.com bo erodzina ma PR=0 i nic jak na razie na niej nie było hihi ;)

Serdecznie Pozdrawiam,

Twórca Witryn, https://www.ableorg.com , https://www.erodzina.com

hmm no a jak bardzo pomogło?? i co ze sprawą Site Map'a ?? Bo szczerze mówiąc z dnia na dzień przybywa u mnie dodatkowych podstron i robić sidemapa będzie ciężko hihi, a raczej męcząco bo nie chce mi się zabrać za dodatkową postronkę hihi... Acha i mówisz o linku czy bannerze ?? hmm bo sam już nic nie wiem hihi...

Serdecznie Pozdrawiam,

Site Map to podstawa. Przekonałem się o tym na własnej skórze (stronie). Dopóki go nie miałem Gugiel nie potrafił znaleźć moich podstron, bo menu jest zrobione w JavaScripcie. Po dodaniu mapy zaindeksował wszystkie podstrony przy pierwszej wizycie.

Jeśli zaś chodzi o lenistwo - trzeba się raz pomęczyć, a potem systematycznie dopisywać nowe podstrony. Wtedy jest mnie pracy.

A w kwestii baner vs. link - ja bym wolał linka niż baner. Na Gugla to lepszy sposób. Tylko dobrze dobierz słowa do linku.

zamki polskie, pałace i dwory obronne

Site Map to podstawa.

[...]

Jeśli zaś chodzi o lenistwo - trzeba się raz pomęczyć, a potem systematycznie dopisywać nowe podstrony.

Niekoniecznie podstawa, jak sie uzywa menu w html'u, a nie w JS, DHTML, czy we Flashu, to nie jest konieczne, ale nigdy nie zaszkodzi.

A jesli masz duzy serwis, to nie trzeba sie tak meczyc, wiem, ze sa dosc dobre, nawet chyba darmowe programy do robienia mapy calego serwisu, ale teraz nie pamietam nazwy, bo sam z tego nie korzystalem.

Już chciałem wczoraj zabrać się za Site Map'a a tu nagle wszystkie strony są zaindeksowane w Google... No nic nie mówiąc, z dużym pożytkiem dla mojej www . I tu pada moje pytanie, czy przypadkiem Google nie ma jakiegoś opóźnienia 2-3mc w stosunku co do nowych stron www, tak dla upewniania się, że strona nie padnie?? Bo po przejściu na XHTML'a odeszło mi z kodu meta robots, więc teoretycznie nie powinno już tak łatwo zaindeksować jak wcześniej, a mimo to minął tydzień od implementacji XHTML'a i proszę strony są zaindeksowane...

Serdecznie Pozdrawiam,

Im więcej linków i im dłuższy czas spędzony w indexie google tym więcej będziesz miał zaindexowanych linków.

Bo przecież google nie będzie się starał indexować setek podstron, jego zdaniem mało wartościowych stron?

A XHTML raczej nie ma tu nic do rzeczy. Jeśli się myle to mnie poprawcie ;]

Poza tym temat wałkowany na forum tysiące razy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności