Skocz do zawartości

Katalog przymuje tylko główne strony

PawelBarut

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szkoda, że Katalog przymuje tylko główne strony (nie można wskazać podstrony) - nie rozumię dlaczego.

I drugi minus, to fakt, że jest wymagane 100 pkt. aby stworzyć drugi wpis.

Ten drugi punkt zawsze można obejść rejestrująć się po raz drugi z innego maila - po co więc taka blokada?

Może dodacie mi trochę punktów!

Witaj,

Dlaczego nie przyjmuję podstron pisałem już tutaj.

Nikt nie podważał progu 100 punktów do dodania drugiego wpisu jako niewłaściwy. Czy chciałbyś od samego początku korzystać z wszystkich możliwości jakie mają inni Użytkownicy? Otrzymujesz wpis za darmo, podnosisz swój PR więc i Ty zrób coś dla Katalogu i go trochę pomóż rozpowszechniać ;)

Nie twierdzę że musisz opakować się bannerami ale jeśli dyskutujesz na forach czy prowadzisz korespondencję elektroniczną nic nie zaszkodzi Ci wrzucić własnego linku.

Oczywiście że można obejść te wymagane 100 punktów. Są na to 3 zupełnie dozwolone sposoby. Można też próbować sztucznie je nabijać o czym jest tutaj.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Witam,

System punktów jest dobrym systemem, ale wymaganie 100 punktów, wg mnie jest zbędne. Punkty i tak trzeba wykorzystać, aby umieścić stronę w kategorii i zapewnić jej oczekiwaną pozycję. Dlatego startowe 20 punktów pozwalałoby na umieszczenie tylko kilku stron. Więc chyba zgodnie z zamierzeniami autorów katalogu.

Jedyna zaleta takiego ogrniczenia, to fakt, że początkujący użytkownicy nie narobią bałaganu w katalogu. Mnie natomiast zniechęca konieczność zakładania wielu kont - mam i tak wystarczająco dużo loginów i haseł do zapamiętania.

Oczywiście nie mam nic przeciw promowaniu katalogu - zresztą jeśli zaglądałeś na moją stronę to pewno zauważyłeś tam banner.

Mam jeszcze jedną krytyczną uwagę:

Odwiedziny każdego gościa Katalogu są monitorowane a jego numer IP zostaje umieszczony w bazie danych na 24 godziny od daty wizyty.

Takie rozwiązanie dyskryminuje użytkowników serwerów proxy, gdyż wtedy wszyscy są widoczni z jedengo IP. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że jest to najskuteczniejszy sposób zabezpieczenia się przed sztucznym nabijaniem punktów. Niestety ma on także wady.

System punktów jest dobrym systemem, ale wymaganie 100 punktów

Ale te 100 punktów wystarczy mieć zgromadzone a nie trzeba mieć ich wolnych. Aby stworzyć drugi wpis równie dobrze możesz mieć wszystkie 100 punktów już zainwestowane.

jeśli zaglądałeś na moją stronę to pewno zauważyłeś tam banner

Tak, zauważyłem i dziękuję ;)

jeszcze jedną krytyczną uwagę

Przykro mi, że nie znalazłem lepszego rozwiązania. Jak, masz możliwość zauważyć czytając to forum, bądz inne, bardzo dużo już poprawiłem na plus właśnie dzięki Użytkownikom. Chętnie zamienię system zliczania IP na rzetelny system identyfikacji indywidualnego wejścia jeśli ktoś taki wymyśli.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności