Skocz do zawartości

Ile linków miesięcznie?

pitreq_

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, s_matysik napisał:

PBN bez widoczności kopią

zgadzam sie w 100% ! potem trzeba prosić o odłączenie takich linków :D

Przyrost linków nie ma znaczenia - możesz przywalic milion. Kwestia ich prędkości indeksacji :)

3 godziny temu, s_matysik napisał:

przyłożone blasty z XR, GSA, Xneo

przyłożyć to do klienta pokroju oleole, adresowo czy pkobp?

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Teraz, zgred napisał:

przyłożyć to do klienta

wiadomo, że nie, mówiłem tylko, że widziałem taki case

Teraz, zgred napisał:

potem trzeba prosić o odłączenie takich linków :D

niedawno mówiłeś mi, że kupiłeś trochę linków z PBN do swojej strony, a te właśnie PBN które kupowałeś nie mają ruchu ani widoczności ;)

2 minuty temu, s_matysik napisał:

PBN które kupowałeś nie mają ruchu ani widoczności

te z tarantuli są w fazie testów od 2 miesiecy :)

Inne zdejmuje bo przeszkadzają :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Godzinę temu, zgred napisał:

te z tarantuli są w fazie testów

czyli tylko dlatego, że są z tarantuli?

Godzinę temu, zgred napisał:

Inne zdejmuje

bo nie są z tarantuli?

Domena nie musi mieć widoczności i ruchu, żeby kopała. Wystarczy zobacz najtrudniejsze frazy w Polsce jak są robione, jest tam wiele miejscówek bez ruchu.

11 godzin temu, s_matysik napisał:

bo nie są z tarantuli?

bo nie ma z nich pożytku żadnego.

Moje działają ale mam zaledwie parę sztuk :)

11 godzin temu, s_matysik napisał:

Domena nie musi mieć widoczności i ruchu, żeby kopała

oczywiście że tak. z czasem w dół ale do tego trzeba analizy a nei napieprzania expirkami na lewo i prawo :)

W dniu 8.11.2022 o 13:40, MaxPan napisał:

To nie ma sensu bo :

3. 99% "pozycjonerów" świecie wierzy, że zdobywanie linków z darmowych  publicznych miejscówek  to BHS. Inne zaplecza jak ich to BHS. Katalogi firm to zło. Google karze strony za "spamerskie linki", ale nie mogą wytłumaczyć czemu jeśli przywalić te same linki w konkrecje to konkurencja nie spada.

Wytłumaczyć? Obecnie miarą bycia SEO miszczem jest brandzlowanie się na szkolonkach, barkampach. Poklepywanie się po pleckach i picie piwka na afterkach. Nic w tym dziwnego, większość tych osób dobija już do 40, więc siły już nie te same, siwe włosy a kręgosłup wysiada. To jedynie pozostało, a jakie są faktycznie zależności i spostrzeżenia, próby "wytłumaczenia" robią już dziś +25/30 latkowie, którzy właśnie robią na tych prawie 40-latków, którzy zatrzymali się na etapie pierwszego pingwina.

Dziś dla wielu osób, SEO to kupienie linków na portalu pośredniczącym w zakupie linków. Kiedyś nazywało się to po prostu preclami, a dziś to jest to samo, tylko ładnie opakowane + jakieś uśmiechnięte "znane" twarze z brodami i splecionymi rękoma na wysokości klatki piersiowej. 

Edytowane przez Hicarian
  • Like 2
  • Haha 2

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

34 minuty temu, zgred napisał:

z czasem w dół

Jeśli uważasz, że linki z PBN bez ruchu kopią, ale z czasem powodują spadki to czemu podpinasz linki z tarantuli?

Przedstawiałeś na barcamp prezencje gdzie pokazywałeś spadki za różne profile linków. Jaką masz pewność, że profile linków, które obecnie budujesz na pozycjonowanych domenach, nie niebędą powodowały spadków za 1-2 lata?

Ja uważam, że profil linków trzeba budować pod obecny algorytm, nikt nie wie co będzie za x czasu.

Według moich testów linki z dobrych PBN to jedno ze źródeł linków, które daje obecnie wysokie pozycje, wzrost autorytetu/zaufania domeny.

I co ważne, moje PBN to nie są po prostu postawione expirki. Jest za tym szersze know-how i infrastruktura, do czego doszedłem setkami testów po maju 2020 :)

Do maja 2020 stawianie skutecznych zaplecz było dużo prostsze niż obecnie:)

6 minut temu, s_matysik napisał:

Jeśli uważasz, że linki z PBN bez ruchu kopią, ale z czasem powodują spadki to czemu podpinasz linki z tarantuli?

a testy ile czasu robisz? 2 miesiace czy rok? Linki z PBNów trzymam przez 1-2 aktualizacje typu CU lub SCU - wtedy wiadomo jak działają.

7 minut temu, s_matysik napisał:

budować pod obecny algorytm, nikt nie wie co będzie za x czasu

i to nas różni - bo ja kminię co będzie za te X lat :)

10 minut temu, zgred napisał:

2 miesiace czy rok? Linki z PBNów trzymam przez 1-2 aktualizacje typu CU lub SCU - wtedy wiadomo jak działają.

3-6 miesięcy i wtedy mogę powiedzieć, że linki kopią. Pełne przeliczenie mocy linków ma często miejsce przy dużych core update. I właśnie od PBN od maja 2020 stawiane według pewnej wypracowanej u mnie metody dają wzrosty przy większości core update. Są oczywiście wyjątki bo nigdy 100% nie idzie w górę.

12 minut temu, zgred napisał:

kminię co będzie za te X lat

Okej, ale sam przyznałeś, że w zeszłym roku przy core update x projektów Ci oberwało za zły profil linków, znalazłeś pewne schematy i udało się odbić spadki. Czyli właśnie na tym polega skuteczne seo, umiejętność szybkiego dostosowania się do zmian, wyciągnięcia wniosków i wdrożenia zmian.

Ja oberwałem mocno w okolicy maja 2020, Google oflagowało mi koło 1000 PBN, realnie pewnie koło 30-40%, ale odstawiłem całą tą sieć i szybko zacząłem opracowywać nowe rozwiązania, aby uzupełnić profile linków pozycjonowanych domen o te brakujące PBN'y. :)