Skocz do zawartości

Ile linków miesięcznie?

pitreq_

Rekomendowane odpowiedzi

Dobre expirki, mając moce trzeba linkować trochę inaczej, przyjąć inną strategie. Znam wiele case, gdzie ktoś postawił expirkę, zaczęła rosnąć jej widoczność, a od złej strategii linkowania zaczęła spadać.

Kluczowe właśnie jest to, że domena wygasła i jakiś okres czasu nie miała przyrostu nowych linków.

A nie uważacie, że dobra strona z ruchem nie wymaga już dodatkowego linkowania? Jestem święcie przekonany, że tak właśnie jest. Top pozycje na kluczowe frazy, a przy tym praktycznie brak linków z jakichś artykułów, blogów, for itd.

Teraz, phillix napisał:

A nie uważacie,

Uważam, że konkurencja nie śpi więc trzeba dalej linkować, żeby nagle mnie nie wyprzedziła.

• Like 1

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

54 minuty temu, phillix napisał:

przez kilka lat zmieniło się tylko na plus

to super. zrobisz jak uważasz. ja jestem zdania, że SEO to działania ciągłe - nigdy nie wiesz kiedy dogoni i przegoni Cię konkurencja. Potem masz 2 lata w plecy bo nic nie robileś i tego po prostu nie nadgonisz.

Ale jak napisałem - twój wybór, twoje seło.

• Like 1

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

4 godziny temu, phillix napisał:

A nie uważacie, że dobra strona z ruchem nie wymaga już dodatkowego linkowania?

Bo obecnie najważniejszym czynnikiem rankingowym w Google jest autorytet/zaufanie domeny. Jeśli domena ma wysoki autorytet/zaufanie (które wyniki między innymi z pozyskanych wcześniej rankujących linków, które istnieją do dziś) to jak najbardziej większą uwagę można skupić na jej rozbudowie i pokryciu tematycznym. Czynników wpływających na autorytet jest wiele, odpowiednie, linki, ruch, inne.

Warto zaznaczyć, że jeśli linki które miały wpływ na autorytet domeny:

a) obecnie nie istnieją

b) wypadły z indeksu Google

to przy core update algorytmu, gdzie często ma miejsce duże przeliczenie linków domena może utracić część mocy i spaść. Dlatego w obecnych realiach seo tak ważne jest monitorowanie istnienia i zaindeksowania w Google kluczowych linków prowadzących do danej domeny.

17 godzin temu, s_matysik napisał:

domena ma wysoki autorytet/zaufanie

czym to mierzysz? ;) mówiłem Ci przy tequili, ze to nei ma znaczenia :P

W dniu 2.11.2022 o 18:18, s_matysik napisał:

linki które miały wpływ na autorytet domeny

Gdy zabrakło page rank wymyślono autorytet domeny (w międzyczasie było jeszcze kilka np juice :) ) . Różnica jest taka, że page rank jest algorytmem google a autorytet wymysłem branży. 

• Like 2

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

W dniu 3.11.2022 o 11:24, zgred napisał:

czym to mierzysz?

Cytat

„Autorytet domeny to wynik w rankingu wyszukiwarek opracowany przez MOZ, który przewiduje, jak dobrze strona będzie się prezentować w SERP-ach. Jest on mierzony w skali od 1 do 100, więc strony z najwyższą punktacją uzyskają wyższą pozycję”, mówi MOZ.

https://business.trustedshops.pl/blog/autorytet-domeny

?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

30 minut temu, Mion napisał:
https://business.trustedshops.pl/blog/autorytet-domeny

?

czyli na plaster do duszy potrzebne :)

W dniu 5.11.2022 o 12:32, Mion napisał:

?

Nie pisałem o autorytecie domeny opracowanym przez MOZ..  Pisałem o autorytecie/zaufaniu domeny według Google.

Nie jest to żaden wymysł, nie trzeba tego mierzyć, po prostu widać to w testach. Linki z tych samych miejscówek przyłożone wprost w domenę z dużym autorytetem/zaufaniem w Google potrafią mocno kopnąć, a przyłożone w domenę bez zaufania/autorytetu nie dać nic.

Dlatego też wykonywanie testów miejscówek np. w nowe domeny nie ma obecnie sensu. Te same linki inaczej kopią konkretne domeny.

2 godziny temu, s_matysik napisał:

autorytecie/zaufaniu domeny według Google

nie ma czegoś takiego. nie ma takiej metryki.

• Thanks 1

12 godzin temu, s_matysik napisał:

Pisałem o autorytecie/zaufaniu domeny według Google.

Dlatego tez Zgred pytał Ciebie o to

W dniu 3.11.2022 o 11:24, zgred napisał:

czym to mierzysz?

Przedstaw źródło wiadomości na ten temat od  Google. Jaki jest tego publiczny algorytm na zasadzie info jak w czasach [PR]  PageRank. Może być nimi wytyczne od  Google dla webmasterów. 

https://developers.google.com/search/docs/essentials?hl=pl

W przeciwny wysadku jest to tylko parametr wymyślony przez Ciebie ?

• Haha 1

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii