Skocz do zawartości

Mail od adsense. Co robic?

jerry89

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dostałem maila od adsense coś takeigo

Wydawcy nie mogą wyświetlać reklam Google w sposób, który jest

mylący dla użytkowników, na przykład formatując treść strony, aby

wyglądała podobnie do reklam lub modyfikując reklamy tak, aby były podobne do

wątków forum lub gier. Ponadto, wydawcy nie mogą celowo zamieszczać obrazków

lub grafiki obok poszczególnych reklam. Takie rozwiązanie może zmylić

uwagę użytkowników, którzy mogą uznać obrazek za bezpośrednio związany

z produktami lub usługami reklamodawcy.

Sęk w tym ze nie weim o co dokaldnie chodzi, mam naniesc zmiany na stronie w ciągu 72h inacze ban. Co prawda mam obrazki obok reklam ale przdzielone. ale jest moje pytanie czy tutaj moze chodzić jedynie o obrazki? PZDR

Ogłoszenia turystyczne -wyjeżdzasz z rodziną na wakacje?

Zaciekawił mnie ten fragment:
lub modyfikując reklamy tak, aby były podobne do

wątków forum

Czyżby koniec reklam google pod pierwszym postem?

raczej chodzi o reklame, która udaje podforum, wątek, temat. Reklamy już w tematach wiele nie udają i są zdecydowanie oddzielone od reszty (imho).

witam,

ja dostalem wczoraj podobna wiadomosc:

"Witamy,

Zauważyliśmy, że wyświetlasz reklamy Google w sposób, który narusza zasady polityki programowej. Na przykład, odkryliśmy naruszenie zasad programu AdSense na stronach takich jak:

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Wydawcy nie mogą wyświetlać reklam Google w sposób, który jest mylący dla użytkowników, na przykład formatując treść strony, aby wyglądała podobnie do reklam lub modyfikując reklamy tak, aby były podobne do wątków forum lub gier. Ponadto, wydawcy nie mogą celowo zamieszczać obrazków lub grafiki obok poszczególnych reklam. Takie rozwiązanie może zmylić uwagę użytkowników, którzy mogą uznać obrazek za bezpośrednio związany z produktami lub usługami reklamodawcy.

Prosimy dokonać stosownych zmian na stronach witryny w ciągu następnych 72 godzin. Sugerujemy również ponowne zapoznanie się z zasadami polityki programowej (https://www.google.com/adsense/policies) , aby zapewnić, że wszystkie z Twoich stron są zgodne z regulaminem programowym.

Jak tylko wprowadzisz zmiany na Swojej stronie, wykryjemy je automatycznie i dostarczenie reklam nie będzie zakłócone. Jeśli zdecydujesz się nie wprowadzać zmian na Swoim koncie w ciągu następnych trzech dni, konto Twoje pozostanie aktywne, ale wyświetlanie reklam na Twojej stronie zostanie wstrzymane. Prosimy jednak miej na uwadze, że możemy wyłączyć Twoje konto, jeśli naruszenia zasad polityki programowej zostaną odkryte w przyszłości.

Dziękujemy za współpracę.

Z poważaniem,

Zespół Google AdSense"

tylko u mnie raczej napewno chodzilo o obrazki... obrazki usuniete, mam nadzieje, ze przejdzie to bez echa na moim koncie... :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności