Skocz do zawartości

Głos rozpaczy?

mf

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
A poważnie, podejrzewam, że tu ludzie nie przyszli po to by się zapoznawać, tylko zarabiać pieniądze.

Pozycjonowanie to nie szkoła w której poznajesz kolegów i pijesz wódkę, tylko zwykły biznes.

Trzeba te dwie rzeczy od siebie oddzielać.

Nie zapomnijmy ze sa tu (PiO) tez tacy dla ktorych (na szczescie ) "pozycjonowanie" to hobby a na chleb zarabiaja siedzac plecami do komputera.

seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP

Macie rację, to nie miejsce na osobiste wycieczki. Nie ma się co kumplować, bo jeden kopie dołki pod drugim - wszak wszyscy robimy mniej więcej w tej samej branży.

Ale Franek mnie zmęczył swoją akcją "Nie blokuje reklam". To mentalność Kalego: Kali robi świństwo - dobrze. Kalemu zrobili świństwo - nie dobrze.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

No cóż nie lubię ludzi którzy podchodzą do życia w sposób ujęty słowami "biznes is biznes".

Dla mnie tacy ludzie nie są warci mojej uwagi. Wolę podejście "win and win" gdzie klient jest zadowolony z moich usług i ja jestem zadowolony z tego że go pozycjonuje.

A propo etyki to co ciekawe czasem to nie my łamiemy regulaminy wyszukiwaek jako małe firmy seo tylko Ci duży gracze jak np Ogicom umieszczający ukryte linki na stronach klientów.

Co do kradzieży treści, ukrywania linków, spamowania na stronie klienta to są to działania nieetyczne na które klient z reguły nie wyraża zgody (chyba że wyraża to już inna bajka :D )

Gdybyś był choć trochę bystry poznałbyś prawdziwy cel tego zamieszania.

Och, mówiłem już - podziwiam Cię za to, że potrafisz szybko sprawić, że "cały" internet o Tobie mówi. Tylko ciśnienie trochę mi podskoczyło...

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

na szczęście admini tego forum nie zajmują się pozycjonowaniem zawodowo

a więc tak

1. certyfikaty to

- zabieg czysto marketingowy

- IAB dobrze o tym wie i chcą na nich robić kasę

- jak powstaną jakieś to od razu będzie pełno innych certyfikatów, każdy ma drukarkę :P

2. To co pisze mrtn w zasadzie można streścić jednym zdaniem pod którym się podpisuje

Jest etyka w biznesie i nie wolno robić klientów w balona, a nie jest to samo co etyczne czy nie etyczne SEO

Mrtn jest przeciwny praktykom, które ogólnie można by było podciągnąć pod kradzież, wykorzystanie niezgodnie z licencją czyjejś własności i wprowadzanie z premedytacją w błąd (doorway do czegoś innego, pozycjonowanie strony np. o erotyce na zabawki dla dzieci)

cała reszta jest tak bardzo szara że nie można jasno zdefiniować czy to jest etyczne czy nie.

a tak ogólnie znowu się zaczyna bicie piany.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności