Skocz do zawartości

Czy ludzie nie potrafia czytac i rozumiec?

CashNet

Rekomendowane odpowiedzi

Beer nie jest to faktycznie praca podstawowa, ale wymagająca dyspozycyjności i tzw gotowości. Z całym szacunkiem do autora topiku ale zgodzę się tym że stawka jest rażąco i śmiesznie niska. Ktoś kto ma wiedzę spełniającą Twoim wymaganiom, skończone 18 lat to zapewne może zarobić znacznie więcej. Przyznam że przez chwile pomyślałem że jest to dniówka :jezyk1:

300 brutto to po opłaceniu podatku ok. 250 złotych , odlicz koszta prądu, Ew. jakiś telefon, sms, i zostaje na waciki.

No chyba że liczysz że trafisz na dzieciaka którego sponsorują rodzicie .

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Adek , ja po prostu odniosłem się do informacji przekazanych w tym topicu i do takich faktów jakie przedstawił autor , jeżeli gdzie indziej są one przedstawione inaczej to mnie nie interesuje.

Jeżeli gdzie indziej fakty są inne to już inna para kaloszy i pretensje do autora topicu :jezyk1:. W tym konkretnym i przy tych wymaganiach i podanych informacjach uważam że stawka jest OK.

///////

sam płace ludziom za pisanie bloga 300 brutto /mieś a roboty jest na 20 minut dziennie i uważam, że jest to b.dobra stawka.

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

5zł/h brutto to godziwa stawka? Powodzenia w szukaniu zleceniobiorców życzę :jezyk1:

Jeszcze w zeszłym roku napieprzałem na budowie za 4,5zł/h :)

Szczerze mówiąc zastanawiam się czy tam nie wrócić - 8h odpieprzysz, masz wszystko w du**e, nikt Ci nie marudzi, po robocie idziesz na piwo i nie ma ryzyka ze zadzwoni telefon: 'panie, wracaj pan, bo cos mi nie dziala' ;)

I teraz pytanie - czy ludzie nie potrafia czytac i rozumiec? Czy 300 zł za wykonanie 40-60 stronek przy ktorych na 1 potrzeba 5-10 min czasu robiac ja tempem zolwia?

10 min x 6 = 1h co daje 10 h pracy za które otrzymuje się 300 PLN brutto co daje nam 10 PLN/h brutto

Jeżeli Twoja analiza szczegółowa dla tych danych dała inną kalkulacje to to posypie sobie swój łysy łeb popiołem odzieje się w wór pokutny i bedę gotów pocałować Ciebie w każdą dowolną część Twojego ciała... ;)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

[...]Jeżeli Twoja analiza szczegółowa dla tych danych dała inną kalkulacje to to posypie sobie swój łysy łeb popiołem odzieje się w wór pokutny i bedę gotów pocałować Ciebie w każdą dowolną część Twojego ciała... ;)

Jeśli to nie miałby być pocałunek wirtualny, to perspektywa spotkania Cię w realu i poddania się tej wątpliwej rozkoszy raczej mnie odstrasza.

Zatem... poddaję się.

nie ma stronek które robi się 5-10 minut i tu jest bezsens który nie wszyscy zrozumieli.

chcesz się założyć ? ile zajmie Ci postawienie wordpesa ? a golizny mambo ?? pierwsze przykłady z brzegu ile zajmie postawienie Jalbumu z gotowymi fotkami ?? Tylko daruj sobie wgłębianie się w szczegółową konfiguracje np. mambo czy też wordpressa lub też wstępną obróbkę fotek. możesz sobie nawet wliczyć czas ftpowania ;)

Adek odniosłem się do wypowiedzi MRTN nie do autora wątku ;)

i aby uciąć dalsze dyskusje to można postawić gołe mambo dodać dwa komponenty robiące treść i jeden robiący przyjazne urle i mamy gotową stronke gdzie czas postawienia / konfiguracji spokojnie w 10 minutach się zmieści i po miesiącu masz site 10-20k ;)

P.S.

nie pytać jak nie zdradze ;)

Berbant chłopie przecież wiesz o co mi chodzi - nie przekomarzaj się ;).

Postawienie "głupiego" Mambo - wychodzi średnio pół godziny - czasami dłużej i pisze to o relanym czasie.

ZAWSZE są jakies dorbazgi ... a to baza trzeba nową zołożyć, panel "źle zadział", a to muli przesyłanie samo wsadzenie na FTP zajmuje 25 minut ... nie wiem takich rzeczy są tysiące i 5-10 minut przyjęte w wyliczeniach to totalna bzdura przeznaczona na oszukanie przyszłego zleceniobiorcy - oczywiście jest to bez sensu bo potem taka współpraca rozpada się, kolo szuka nastepnego, nastepny się "przejżdzą" i tak w kółko a u podstaw tkwią sprzeczne z rzeczywitosćią wyobrażenia o pracy. Mam BANALNY skrypt zaplecza -> ustawić domenę w DNS'ach, wgrać, ustawić bazę, skonfigurować (8-15 zmiennych), przegrac htaccess - oberzeć czy działa - teroetycznie mniej niż Mabo - praktycznie postawienie 8 takich na 8 hostingach zajęło cały dzień - ale ja w tym nic dziwnego nie widziałem.

drobazgi i już.

Nie wspomnę o dopisaniu jakichkolwiek treści na stronę a potem 2-3 poprawkach. i tak z 10 minut robi się godzini i dłuzej.

Oj tam zaraz przekomarzam sie ;) ale prawdą jest , że mam instalke mambo (oczywiście wcześniej sobie ją skonfigurowałem) i całość ostatnio z konfig. MySql i konfig. witryny zajeło mi nie więcej niż 15 min bo FTP mulił ;) ale postawienie bloga to już for siur miesci się w tych 10 minetqach ;)

Natomiast inna sprawą są nierzetelnie opisane oferty oceniam że około 90% jest nie wpełni przedstawiających stan faktyczny, coś na zasadzie umów kredytowych / bankowych gdzie zawsze po podpisaniu takowej umowy wyskakują zonki ;)

Edyta, teoretycy mają też miejsce na forum ale to akurat nie ten dział.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności