Skocz do zawartości

--IFRAME WIDTH=0 HEIGHT=0-- czy --HREF HIDDEN--

topbi

Rekomendowane odpowiedzi

Przeglądając różne strony zauważyłem że stosowane są te dwie metody ukrywania linków (linki widać tylko w źródle strony).

--IFRAME WIDTH=0 HEIGHT=0-- lub --HREF HIDDEN--

Jak na to zapatruje się google :?:

Jeśli temat był poruszany to poproszę o link (bo nie udalo mi sie znaleźć)

Msn jak zauważyłem zlicz linki ukryte W kilku stronach w Google też coś ukrywałem ale w div i efektu nie było.

pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

EDDY napisał(a):
ale nie indeksuje zawartości strony docelowej

strony docelowej div?

topbi napisał(a):
Jak na to zapatruje się google

Ukrywanie jakiejkolwiek treści jest sprzeczne z zasadami Google i uczciwą konkurencją. Poza tym iframe zostanie potraktowane tak samo jak frame, owszem może zostać zindeksowane ale tekst zawarty (ukryty) w tym iframe będzie działał tylko na ten konkretny plik a nie na stronę do której iframe wkładasz

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

topbi napisał(a):
czy tekie linki zostaną zaliczone na korzyść abc.pl

dadzą, jednak jeśli masz zamiar zrobić coś takiego celowo aby podwyższyć pozycję swojej strony to dołączysz do grona spam-speców, którzy takie elementy stosują

mam do tematu ciekawostkę - porównaj oryginał z kopią która przepisuje domyślne ustawienia div

z:

<!--.pos { position:absolute; width:200px; height:200px; z-index:10; left:-250px; visibility: visible }-->

na:

<!--.pos { background:#FFFFFF; border:solid; padding:10; border-color:#FF0000; z-index:10; align:center; visibility: visible }-->

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności