Skocz do zawartości

Przekierowanie strony?

direct2brain

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem i nie potrafię sobie z nim poradzić.

Posiadam dwa podobne sklepy postawione na skrypcie osCommerce. Stary sklep (postawiony w 2003 roku) ma już całkiem niezłą pozycję w Google i dorobił się PR4 (w całkiem naturalny sposób, bez nachalnego pozycjonowania), ale niestety przez ten czas mocno namieszałem w kodzie, dostawca zmienił mi wersje PHP i MySQL i efekt taki, że czasami wszystko się sypie, a ja nie dam rady go naprawić. Poza tym cholernie drogi hosting...

Nowy sklep (w nowej domenie i u innego dostawcy) ma ten sam asortyment, ale praktycznie jest jeszcze niewidzialny w Google. Jednak działa stabilnie i na nim chciałbym operować.

Czy można w takim przypadku zrobić przekierowanie 301 tak, aby nowy sklep złapał siłę linków tego starego?

Jak najlepiej przenieść wszystko na nowy sklep (w ciągu kilku miesięcy chciałbym zrezygnować ze starego dostawcy, a później także zwolnić starą domenę)?

Jak sytuacja sprawa z przekierowaniem, gdy moje strony się dość znacznie różnią (łączy je tylko asortyment)?

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

Maciek

to nie lepiej po prostu przepiąć domenę na hosting nowego dostawcy z nowym skryptem ?

ew przenieść cały skrypt i bazę razem z domeną ?

Jeśli zbliża się Twój ślub i wesele to pewnie oglądasz różne suknie ślubne. Ciekawe suknie ślubne znajdziesz pod linkiem. Jak wiadomo suknie ślubne są tylko dla kobiet ;)

4.jpg

Czy można w takim przypadku zrobić przekierowanie 301 tak, aby nowy sklep złapał siłę linków tego starego?

Redirect 301 calkowicie przenosi sile starego na nowe ale:

1. Stara domena zostanie wyindeksowana z Google

2. Zmiana adresu w przypadku sklepu = poniekad zmiana marki

3. Ogolnie zabawy z redirectem uwazam za niebezpieczne :]

Dlaczego niebezpieczne ? Zalatwilem juz sobie 3 mocne strony - wstawilem redirect, zmienilem serwer, zapomnialem przeniesc, poleciala strona do ktorej prowadzil, stara nie wrocila, ogolnie popsulem az milo :] Tyle ze ja juz sie sam gubie w tym co gdzie mam i co do czego, gdzie i jak :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

to nie lepiej po prostu przepiąć domenę na hosting nowego dostawcy z nowym skryptem ?

ew przenieść cały skrypt i bazę razem z domeną ?

No cóż, chcę zacząć działać pod nową domeną. Dwie domeny do jednej strony?

Inna sprawa, jak samo przepięcie domeny wpłynie na pozycje w Google i PR?

Skryptu i bazy niestety nie przeniosę (w starym sklepie skrypty się sypały, a baza ma inną strukturę niż w nowym).

To może inaczej...

Jeśli starą domenę przekieruję do nowej strony (czyli będę miał dwie domeny wskazujące dokładnie na tą samą stronę), to:

- nadal po starej domenie strona będzie wysoko czy poleci na łeb? (zakładając, że nowa strona ma podobną treść, description itp)

- czy Google nie uzna tego za Duplicate content (to nie byłyby dwie strony o tej samej treści, lecz jedna strona z dwoma domenami)

Wyjście drugie:

Na starej stronie ustawiam przekierowanie 301 na stronę nową. Nowa domena przejmuje siłę linków starej, a stara domena zostaje wyindeksowana ze spisu. Ile to może trwać? Po jakim czasie mogę zlikwidować stary hosting?

• 1 miesiąc temu...

Korzystając z opcji 'szukaj' znalazlem ten temat, ale nie znalazlem odpowiedzi (choc pytanie jest).

Chce zrobic przekierowanie z domeny A na B (domeny podpiete do innych serwerów). Nie mam czasu na zmiane tresci stron i designu.

Moje pytanie: w przypadku przekierowania 301 strony mogą być identyczne, czy grozi to duplicate content?

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności