Skocz do zawartości

Podsklep w sklepie

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, DychuS napisał:

Bo tylko Ty masz racje?

nie musze mieć racji. ale widzę, że nadal nie doczytałes całego watku. dla mnie eot. poczytaj regulamin w zakresie nabijania bezsensownych postów.

• Like 1

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

8 godzin temu, s_matysik napisał:

Testowałeś w 2022 301ki z expirek wykonane od razu po zarejestrowaniu domeny?

Właśnie testuję jedną (narzędzia-głównie stolarskie), ale nie jest ściśle związana z tematyką domeny (o meblach). Przekierowałem ją na artykuył o skrzynkach z narzędziami stolarskimi i powiązałem z kilkoma podstronami i stroną główną.

Nie polecam robić od razu 301 z expirki na kategorie/artykuł na docelowej domenie. Jest bardzo dużo warunków i "ale", żeby to zadziałało.

Swojego czasu eksperymentowałem z takimi przekierowaniami, to działa nie można powiedzieć, że nie działa ale trzeba jak pisałem wyżej spełnić wiele warunków.

Wcześniej algorytm w zakresie 301 był zero-jedynkowy - działa/nie działa. Po masowej fascynacji 301kami z expirek, algorytm zaczął działać nie tak oczywiście, co więcej nie właściwe podpięcie 301 może nawet zaszkodzić w niektórych przypadkach. Wykasowałem obrazki ( nie pokaże "dowodów) ale kiedyś w ciągu miesiąca nic nie robiłem na testowej domenie a tylko odpinałem i przypinałem 301-ke. Ranking wyglądał jak sztorm na morzy 10 w skali Richtera :D

Najlepiej zrobić to co radził Zgred

Cytat

Najpierw postaw tam sklep i tej samej strukturze, odzyskaj SEO a po pol roku zrob 301

• Like 2

Tak jak napisał MaxPan Google mocno wycięło temat 301. Wcześniej masowo seowcy:

a) kupowali expirki, robili 301ki i kopało lub nie

b) tworzyli 301ki z publicznych i prywatnych skracaczy, a następnie mocno linkowali przez te skracacze

Obie rzeczy praktycznie przestały działać, szczególnie jeśli mowa o frazach komercyjnych. Bardzo często może to zaszkodzić, więc tego typu testy 301 radziłbym robić na testowych domenach, a nie docelowym sklepie czy serwisie.

Warto oczywiście testować, bo dobrze wykonana 301 z postawioną wcześniej tematyczną treścią może przynieść wymierne korzyści.

• Like 2

5 minut temu, s_matysik napisał:

Obie rzeczy praktycznie przestały działać, szczególnie jeśli mowa o frazach komercyjnych. Bardzo często może to zaszkodzić, więc tego typu testy 301 radziłbym robić na testowych domenach, a nie docelowym sklepie czy serwisie.

Jak szybko można się przekonać, czy wykonanie 301 to był dobry czy zły ruch?

2 minuty temu, VoytekIanNiznik napisał:

wykonanie 301 to był dobry czy zły ruch?

Od razu warto sprawdzać kiedy Google przeindeksowało tą 301kę, a potem analizować zmiany pozycji, czy poszły w górę czy w dół

• Thanks 1

• 3 miesiące temu...
W dniu 3.11.2022 o 00:12, s_matysik napisał:

Taka mocna 301 jak najbardziej ma sens, natomiast od dawna już 301ki nie działają tak, że kupujemy mocną domenę, robimy przekierowanie i idzie z tego moc. Najpierw coś trzeba postawić na takie  domenie, żeby Google wyłapało tematyczność i powiązanie ze stroną docelową.

A co jeśli tematyka pierwotnej witryny na wygasłej domenie jest w pełni zgodna z tematyką strony docelowej dla 301? Czy nadal konieczne jest postawienie na niej strony tematycznej zanim zrobimy 301?

Edytowane przez VoytekIanNiznik

2 godziny temu, VoytekIanNiznik napisał:

Czy nadal konieczne jest postawienie na niej strony tematycznej zanim zrobimy 301?

Według mnie tak, ale przetestuj

• Like 1

4 godziny temu, VoytekIanNiznik napisał:

A co jeśli tematyka pierwotnej witryny na wygasłej domenie jest w pełni zgodna z tematyką strony docelowej dla 301? Czy nadal konieczne jest postawienie na niej strony tematycznej zanim zrobimy 301?

Mam case sprzed 3 miesięcy, branża medyczna. Jeden spory sklep kupił drugi spory sklep. Wesoło zrobili 301 1 do 1, serwisy z grubsza z tym samym asortymentem. Serwis na który przekierowali trochę wzrósł, ale jest wciąż sporo mniejszy niż ten przekierowany był wcześniej..

Edytowane przez Aleksiejs
  • Thanks 1

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/