Skocz do zawartości

kolejny [?] sklep do oceny.

deck

Rekomendowane odpowiedzi

banerki do katalogów na dole wskazują na jedno nie mniej mi za załe, ale tak pomysli cześc ludzi:

"zabawka dzieciaka, a nie sklep"

teliczny ogladalność i uzytkownicy - też świadczą o liczeniu na naiwność userów.

linki w treści nie widać, że to linki

no i Szeryfowe tytuły do bezszeryfowych opisów - czyli mocno popracować nad doborem kroju.

dodaj do koszyka - raczej ochydka graficzna

Czrne tło - akurat mogłoby zostać, gdbyby ktoś umiał przygotowywac grafiki do czarnego tła:

procab_ref955.jpg

banerki do katalogów na dole wskazują na jedno nie mniej mi za załe, ale tak pomysli cześc ludzi:

"zabawka dzieciaka, a nie sklep"

- OK . banerów brak .
teliczny ogladalność i uzytkownicy - też świadczą o liczeniu na naiwność userów.

- nie . liczą od 2001 roku chyba ... strony mają dość potężną oglądalność jak na branże w jakiej się umiejscawiają . większość "vortali" tematycznych jest rzadziej odwiedzanych czym (moje zdanie ->) trzeba się chyba pochwalić .

linki w treści nie widać, że to linki
- za css jeszcze się nie brałem . rozumiem, że podkreślić ? czy jak się teraz robi "trendi" liny ? :)
Szeryfowe tytuły do bezszeryfowych opisów

- nie kaman ... ? Zauważ proszę, że jestem webmasterem ostatnio z przymusu .. nie robię stron - raczej nagłaśniam imprezy i znam się na sprzęcie pro troszkę ... także jesli możesz to pisz do mnie na poziomie łopatologicznym :P

dodaj do koszyka - raczej ochydka graficzna
- no przyciski są do wymiany także .
Czrne tło - akurat mogłoby zostać, gdbyby ktoś umiał przygotowywac grafiki do czarnego tła:

kable to dodatek do oferty . były wrzucane hurtem - kilkaset sztuk także nie było opcji z kilkanaście pikseli większych "oryginałów" zrobić dobre miniaturki i jeszcze je szparować .

mam nadzieję, że reszta fotek jest na poziomie - staram się o to dbać .

- nie . liczą od 2001 roku chyba ... strony mają dość potężną oglądalność jak na branże w jakiej się umiejscawiają . większość "vortali" tematycznych jest rzadziej odwiedzanych czym (moje zdanie ->) trzeba się chyba pochwalić .

licznik licznikowi nie równy! zliczasz pewno każde wywołanie strony, zamiast unikalne wizyty i stąd takie a nie inne wyniki.

Co do strony ,to to zawalona na maxa i mam wrażenie, że wszystko wrzuciłeś co mialeś jak leci. Za pierwszym razem odpala się przez to całą wieczność.

Każdy produkt powinien mieć jakiś indywidualny charakter,blok, bo przecież kupujący nie jest zainteresowany wszystkim jednocześnie! I na stronie głównej daj tylko jakieś koronne produkty , albo najpopularniejsze, a reszte w kategorie. Co do menu, to sama zmiana koloru linka niewiele chyba da, przydałoby się je wyodrębnić też innym tłem, jakoś zaakcentować.

I zastanów się również, czy czarny kolor to na pewno dobre rozwiązanie na sklep !!!

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

licznik licznikowi nie równy! zliczasz pewno każde wywołanie strony, zamiast unikalne wizyty i stąd takie a nie inne wyniki.
Oglądalność: 13941185 <- to są przeładowania na wszystkich naszych stronach

Użytkownicy: 2478990 <- to są unikalne IP (też na wszystkich)

12835879 wywołań od czwartek, 13 listopada 2003 <- to dotyczny samej shop.deck.pl i jest chyba jasne .

Co do strony ,to to zawalona na maxa i mam wrażenie, że wszystko wrzuciłeś co mialeś jak leci

. Za pierwszym razem odpala się przez to całą wieczność.

- nie wiem . używam FF 2.0 i mam kilka mega łącze a sama strona główna sklepu waży 447 KB (457 952 bytes) . może baza zamula .. ? O_o

Każdy produkt powinien mieć jakiś indywidualny charakter,blok, bo przecież kupujący nie jest zainteresowany wszystkim jednocześnie!
- nie rozumiem . możesz to rozwinąć ?
I na stronie głównej daj tylko jakieś koronne produkty , albo najpopularniejsze, a reszte w kategorie.

- tak . to jest w planach . wymiana tego box'a "NEWS" też będzie na coś bardziej konkretnego .

Co do menu, to sama zmiana koloru linka niewiele chyba da, przydałoby się je wyodrębnić też innym tłem, jakoś zaakcentować.
- IMO menu nie może zdominować strony .

Ja sobie pomyślałem tak (po przeczytaniu kilku textów):

- najważniejsze dla mnie jest zwrócenie uwagi człowieka odwiedzającego na:

a) fakt, że firma ma doświadczenie i od wielu lat działa .

!!! gdzie jesteśmy

c) że mamy największe (w stos. do konkurencyjnych) forum

Menu ma pomagać a nie dominować . nie trzeba go szukać i jest OK .

I zastanów się również, czy czarny kolor to na pewno dobre rozwiązanie na sklep

- zastanawiałem się . poczytałem trochę . i zostanie czarny .

dlaczego ?

- bo grupa docelowa to DJ'e, kluby, producenci muzyczni . i to nie wiejscy z gatunku białe rękawiczki i imprezy w stylu "Sensation White"

- bo jesteśmy kojarzeni w branży dzięki temu także

- bo białe strony są wszędzie

- bo czarny websajt (szczególnie coś w stylu sklep) robi się o wiele trudniej

... coś z tym czarnym trzeba będzie zrobić jeszcze ... dlatego właśnie pytam o to Was ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności