Skocz do zawartości

Czy istnieje filtr - da się sprawdzic?

matkro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Jeżeli to już było z góry przepraszam, jednak nei mogłem nic konkretnego znajśc na ten temat a pinie potrzebuje pomocy.

Dostałem bardzo ciekawą oferte domeny trzyliterowej, jednak wcześniej ok. przez rok znajdowała się na niej strona z erotyką. Jest troche podlinkowania w google, ponad 900 wpisów. W związku z tym mam pytanie czy jest możliwośc sprawdzenia jakiemś narzędziem czy domena nie ma filtra ?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

:)

matkro - 9 lat doświadczenia.

mant.pl - 7 lat doświadczenia w branży SEO. Jesteśmy na rynku od 1 czerwca 2008 roku!

Witaj.

Po pierwsze brak strony nie ma wpływu na to co podaje google(do czasu, ale jak strona znikła niedawno to jeszcze jakiś czas będzie wszystko grać). Zatem możesz badać wyniki takimi samymi narzędziami jak w przypadku zwykłej strony, np. przy pomocy nieoficjalnego chyba już allinanchor.

To jedna sprawa.

Druga - filtry. Filtry są na frazy. Zatem jeżeli nie chcesz na tym stawiać etoryki to filtry Cię specjalnie nie interesują - bo są założone na frazy erotyczne, a Ty będziesz pozycjonować na inne.

Ale jest jeszcze trzecia sprawa - tzw. "złego sądziedztwa" - strony erotyczne należą do stron "złego sąsiedztwa". Możesz mieć słabsze szanse, bo Google może będzie jeszcze przez jakiś czas (jaki? nie wiem) uznawać domenę jako złe sąsiedztwo i zaniżać jej wyniki, a inni z obawy na to nie bedą chcieli podlinkowac Twojej domeny.

Pozdrawiam,

Radek.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Dzięki za odpowiedzi.

Nie bedzie pod nią strony z erotyką, więc wszystko jest ok.

Powiedzcie mi jeszcze czy jest możliwosc sprawdzenia czy strona nie jest zbanowana przez G. Ban jednak jest ważniejszy od filtra.

Pzdr.

matkro - 9 lat doświadczenia.

mant.pl - 7 lat doświadczenia w branży SEO. Jesteśmy na rynku od 1 czerwca 2008 roku!

google zazwyczaj daje filtry na jakis okres. zazwyczaj jest to 6 miesiecy na slowo/fraze

Dodam tylko że ze swoich obserwacji wyjdziesz z filtra (jeśli go masz) zaraz przed lub po update RP - miałem tak 2 razy.

Kup fantastyczne psy yorki lub maltańczyki.

Chcesz mieć ciepło w domu ? kup kotły

Podepnę się, żeby nie zakładać nowego tematu - jednak liczę na jakiś odzew.

Pod koniec grudnia 2006 moja stronka (a po chwili też druga) poleciała z top1 na kilka fraz na pozycję ok. 20... więc żaden paragraf 31 :D

Mówili "Uspokój się, przejdze...", stronki dalej tak samo linkowałem... i co?

Najpierw dziwne skoki - 1 dzień top9, drugi "top"25... i mniej więcej tak samo w kółko przez jakieś ponad 2 tygodnie... Później strona ustabilizowała się ok. 15 miejsca. Teraz na pozycjonowane przeze mnie frazy (na te na które spadłem) zajmuję (!!) 6 miejsce... Jakieś dziwne... na wszystkie frazy top6 :)

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=ofe&lr=

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=fu...rytalne&lr=

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=ot...rytalne&lr=

Na jedną frazę nic się nie zmieniło jestem na top1, na innej top9.

Co do drugiej strony to raz na tydzień, dwa, pojawi się w okolicach top5, na którąś z wybranych fraz, raz na jedną, raz na drugą.

Czy to tylko ja już popadam w paranoję, czy ktoś umie to jakoś wytłumaczyć.

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności