Skocz do zawartości

Co sie dzieje ?? :(

kris_one

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie.

Mam problem z wyszukiwarka google.

Otoz niedawno - jakies 4-5 dni temu z wyszukiwarki zniknely wszystkie strony witryny, ktora administruje., ktore byly nadpisywane w ostatnim czasie. Zostaly tylko storny ktore nie bylo wcale nadpisywane w ostatnim czasie i sa one bardzo daleko. Czy wie ktos moze czym to moze byc spowodowane lub jak ewentualnie zrobic aby strona ponownie wrocila na swoje miejsce. Dodam tylko ze byla ona pozycjonowana na 1-2 stronie wyszukiwania.

Pomocy

Pozdrawiam

Kris_one

Kapania Adwords -  https://kcmobile.pl tel. 604 939 140, e-mail: biuro@kcmobile.pl

Za mało danych pod co pozycjonowałeś co było przed nadpisaniem co czym nadpisałeś.W jakiej kategori są te strony lub były adresy itd

Ztego co napisałes nie wywrózymy

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Za mało danych pod co pozycjonowałeś co było przed nadpisaniem co czym nadpisałeś.W jakiej kategori są te strony lub były adresy itd

Ztego co napisałes nie wywrózymy

Pozdrawiam

Nie pozycjonowalem pod cos konkretnego... Normalne meta tagi itp.. Nadpisanie polegalo na zastapieniu plikow na serwerze tymi samymi plikami z dysku twardego mojego PC'ta.

"W jakiej kategori sa lub byly te strony ? " - nie rozumiem pytania :P.

Adres strony to : https://www.interex.strefa.pl

Pozdrawiam

Kris_one

Kapania Adwords -  https://kcmobile.pl tel. 604 939 140, e-mail: biuro@kcmobile.pl

Zostaly tylko storny ktore nie bylo wcale nadpisywane w ostatnim czasie i sa one bardzo daleko.

Prawdopodobnie w trakcie ostatniej wizyty robota musiałeś mieć jakąś awarię serwera. Mnie po sobotnio / niedzielych problemach zniknęła masa stron które były już w indexie (ale te które były świeżo zindeksowane) a część wróciła do postaci w jakiej zachowane były po wcześniejszej indeksacji

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Prawdopodobnie w trakcie ostatniej wizyty robota musiałeś mieć jakąś awarię serwera. Mnie po sobotnio / niedzielych problemach zniknęła  masa stron które były już w indexie (ale te które były świeżo zindeksowane) a część wróciła do postaci w jakiej zachowane były po wcześniejszej indeksacji

No tak ale dlaczego zniknely calkowicie ??? Jeszcze tydzien temu byly na 1-2 stronie a teraz ...... szkoda gadac .... nie da sie znalezc :/ :P I kiedy wroca bo to jest dosc drazniace jak sie siedzi nad strona qpe czasu a potem sie cos dzieje i nie wiadomo co :/

Pozdrawiam

Kris_one

Sprawa wyglada w ten sposob - nie ma zadnej strony w wynikach ktora byla w ostatnim czasie nadpisywana, natomiast znajduja sie tam dwie strony, gdzies bardzo daleko, ktore nie byly ruszane od pol roku i to sa jedyne strony ktore mozna znalezc.

Stad wlasnie moje pytanie - o co chodzi .... ??? Nie mam bladego pojecia...

Jeszcze taka prosba - gdzie mozna dodac strone do katalogu google, prosze o adres - tak przy okazji.

Pozdrawiam

Kris_one

Sprawa wyglada w ten sposob - nie ma zadnej strony w wynikach ktora byla w ostatnim czasie nadpisywana

Jeśli Twój problem nastąpił po "nadpisaniu" - to zastanów się - co zmieniło się na stronach od tamtego momentu - co konkretnie zmieniłeś / nadpisałeś. Najprostsze podejrzenie jest dajmy na to takie, że po nadpisaniu zmieniły się metaznaczniki, albo wyrzucone zostały przypadkowo alty, albo coś w tym rodzaju.

Gdyby na stronie nic się nie zmieniło - to prawdopodobnie jej pozycja też nie uległaby zmianie - chyba, że mielibyśmy do czynienia z jakąś zmianą algorytmu - jednak wówczas pozmieniałyby się pozycje wszystkich stron - nie tylko Twoich.

Jedyna odpowiedź na Twoje pytanie - to (według mnie) - znajdź co zmieniałeś i zmień na to jak było dawniej.

odśnieżanie, koszenie, usługi transportowe

igły, maszyny dziewiarskie, szwalnicze

moda damska, odzież damska

Jeśli Twój problem nastąpił po "nadpisaniu" - to zastanów się - co zmieniło się na stronach od tamtego momentu - co konkretnie zmieniłeś / nadpisałeś. Najprostsze podejrzenie jest dajmy na to takie, że po nadpisaniu zmieniły się metaznaczniki, albo wyrzucone zostały przypadkowo alty, albo coś w tym rodzaju.

Gdyby na stronie nic się nie zmieniło - to prawdopodobnie jej pozycja też nie uległaby zmianie - chyba, że mielibyśmy do czynienia z jakąś zmianą algorytmu - jednak wówczas pozmieniałyby się pozycje wszystkich stron - nie tylko Twoich.  

Jedyna odpowiedź na Twoje pytanie - to (według mnie) - znajdź co zmieniałeś i zmień na to jak było dawniej.

Wlasnie w tym jest problem ze na stornie nic nie bylo zmieniane :/ to bylo po prostu nadpisanie strony bez zadnych zmian, a pliki ktore nie zostaly nadpisane to liki ktorych po prostu nie mialem na dysku ... Nie wiem o co chodzi ... naprawde ... ??

Pozdrawiam

Kris_one

Oto przyklad meta tagow

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0//EN">

<html>

<head>

<META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" >

<title>Interex Katowice - Piece akumulacyjne AEG' date=' Stiebel Eltron, Technotherm.</title>

<meta name="description" content="Interex Katowice Mariusz Czapnik - Piece akumulacyjne dynamiczne i statyczne AEG, Stiebel Eltron,Technotherm.">

<meta name="keywords" content="AEG,aeg,piece akumulacyjne,ogrzewanie akumulacyjne,grzejniki elektryczne,dynamiczne piece akumulacyjnestatyczne piece akumulacyjne,Stiebel Eltron,piec akumulacyjny,">

<meta name="refresh" content="180">

<meta name="robots"content="index,follow">

<meta name="copyright" content="Copyright 2005. Interex Katowice Mariusz Czapnik. All Rights Reserved.">

<meta name="author" content="Kris_one">

<meta name="Authoring_tool" content="Pajaczek NxG PRO v5.3.0">

<meta name="language" content="Polish">

<meta name="revisit-after" content="2">

<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" />

</head>

[/quote']

Jezeli moge prosic i przejzenie tego kodu i ewentualnie o rade co zmienic albo co jest zle to bede wdzieczny Naprawde bardzo mi zalezy aby strona pojawila sie ponownie w google.

Pozdrawiam

Kris_one

Hmmm, wiesz z tego co widać (na Goggle i msn - nie w Twoim kodzie)

wynika, że - ta strona nigdy nie była wysoko na Google - ponieważ nie mogła być - ponieważ nie ma do niej ani jednego linku - na Google, a na msn jest zaledwie jeden ... z tego forum.

Jak więc mogłeś być wysoko nie mając w ogóle linków do swojej strony???

Następna sprawa jest taka, że Twoja strona jak rozumiem jest zbudowana na ramkach - to szczególnie utrudnia jej pozycjonowanie/wyszukiwanie się.

Na Googlach w ogóle nie widać deskrypcji, tylko info o ramkach.

Moja koncepcja jest taka: strona była bardzo żadko indeksowana przez google i tym sposobem uchowała się przez przypadek na wyższych pozycjach. Kiedy ją odświeżyłeś - google ją zaindeksowało i strona spadła.

Jak chcesz być wysoko nie mając w ogóle linków do swojej strony?

Chyba że - koncepcja druga - mało prawdopodobna - linki były,

ale "nagle" znikły - i to powód spadku.

Życzę powodzenia w rozwiązaniu zagadki - ale jeśli chcesz, aby strona była wyżej: a) najlepiej zrezygnuj z ramek :D dodaj linki do strony - w katalogach, albo gdzieś - wtedy nie będziesz musiał się już zastanawiać dlaczego jesteś nisko :hello:

Pozdrawiam

Hmmm, wiesz z tego co widać (na Goggle i msn - nie w Twoim kodzie)

wynika, że - ta strona nigdy nie była wysoko na Google - ponieważ nie mogła być - ponieważ nie ma do niej ani jednego linku - na Google,  a na msn jest zaledwie jeden ... z tego forum.

Jak więc mogłeś być wysoko nie mając w ogóle linków do swojej strony???

Następna sprawa jest taka, że Twoja strona jak rozumiem jest zbudowana na ramkach - to szczególnie utrudnia jej pozycjonowanie/wyszukiwanie się.

Na Googlach w ogóle nie widać deskrypcji, tylko info o ramkach.

Moja koncepcja jest taka: strona była bardzo żadko indeksowana przez google i tym sposobem uchowała się przez przypadek na wyższych pozycjach. Kiedy ją odświeżyłeś - google ją zaindeksowało i strona spadła.

Jak chcesz być wysoko nie mając w ogóle linków do swojej strony?

Chyba że - koncepcja druga - mało prawdopodobna - linki były,

ale "nagle" znikły - i to powód spadku.

Życzę powodzenia w rozwiązaniu zagadki - ale jeśli chcesz, aby strona była wyżej: a) najlepiej zrezygnuj z ramek :D dodaj linki do strony - w katalogach, albo gdzieś - wtedy nie będziesz musiał się już zastanawiać  dlaczego jesteś nisko :hello: 

Pozdrawiam

Strona tak jak mowie byla wysoko na google. Pod koniec grudnia przerobilem strone dodajac ramki, i po kilku dniach strona poszla w gore o kilka pozycji - pozniej troche spadla - ale wahala sie miedzy 1 a 2 strona wtszukiwarki. Nastepnie tak jak pisalem po 20 grudnia strona zniknela calkowicie z google.

Z tego co napisales to powinienem wywali ramki tak ??

I wtedy powinno to pomoc ??

Pozdrawiam

Kris_one

Z tego co napisales to powinienem wywali ramki tak ??

Z tego co napisałaś :evil: :hello::D:)

Pod koniec grudnia przerobilem strone dodajac ramki, i po kilku dniach strona poszla w gore o kilka pozycji - pozniej troche spadla - ale wahala sie miedzy 1 a 2 strona wtszukiwarki. Nastepnie tak jak pisalem po 20 grudnia strona zniknela calkowicie z google.

Widzisz, czyli tak naprawdę - to to jest ta magiczna zmiana, którą zrobiłeś. Poszła najpierw do góry - bo została "odświeżona" - były zmiany na stronie. Ale Google - nie lubi ramek. Strona nie zniknęła całkowicie.

Wpisz na google site:...domena - strona jest - ale wygląda blado - google nie czyta jej deskrypcji. Jeśli wywalisz ramki I ZGŁOSISZ STRONĘ DO KATALOGÓW / zdobędziesz parę linków - strona powinna wrócić na pozycje. Jak nie było ramek, to liczyły się też Tobie w większym stopniu linki wewnętrzne - ramki to zepsuły.

No - jak to zadziała (a zadziała :) ) - to prześlij mi piwo ... pocztą elektroniczną. ;)

tego co napisałaś  :evil:      :hello:  :D  :) 

Przepraszam bardzo za moja pomylke :oops: .

Czy po przerobieniu tej strony bede Cie mogl prosic o ewentualne sprawdzenie tagow - przynajmniej na stronie glownej czy @ll jest ok ??????

PLEASE :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności