Skocz do zawartości

Sad arbitrazowy z drugiej strony - odzyskiwanie domeny

c2h5oh

Rekomendowane odpowiedzi

Byly na tym forum opisane sytuacje, gdy ktos stracil domene, bo np zarejestrowal cos w stylu tele2.pl.

Ja jestem z kolei zainteresowany jak wyglada sprawa z drugiej strony - tzn, kiedy moge odzyskac domene - czy wystarczy, ze bedzie ona nazwa firmy (unikalna, nie ma drugiej firmy o takiej nazwie), czy moze musi byc to zastrzezony znak towarowy (z tym tez nie bedzie problemu - spelnione sa wszystkie konieczne do zastrzezenia znaku kryteria) i dalej, czy znak towarowy musi zostac zastrzezony przed rejestracja przez delikwenta domeny, czy tez moze wystarczy start firmy przed? A moze jedno i drugie jest nieistotne?

c2h5oh

"The day Microsoft makes something that does not suck is probably the day they start making vacuum cleaners"

Kolczyki | Biżuteria Swarovski

jak czytałem - wszystkie wygrane procesy były tylko w tym przypadku, jak domena została wystawiona na sprzedaż - czyli ktoś rejestruje domenę cocacola.pl i wystawia na sprzedaż, np. na allegro, mój przypadek przejąłem domenę z nazwą firmową zastrzeżoną - zapomnieli zapłacić za przedłużenie - i przegrali bo postawiłem tam serwis - a nie przeznaczyłem do sprzedaży

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

Istnieje pod tym adresem serwis-atrapa - postawiony zeby cokolwiek bylo. brak update'u od 3 lat. domena jest na sprzedaz (oferowal mi wlasciciel, z wlasnej inicjatywy), jednak w cenie mocno zawyzonej - powiedzmy 30x wartosc. A co do kwestii oplacalnosci - kosz postepowania ponosi strona, ktora przegra.

c2h5oh

"The day Microsoft makes something that does not suck is probably the day they start making vacuum cleaners"

Kolczyki | Biżuteria Swarovski

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności