Skocz do zawartości

Dziwne rzeczy / zniknięcie z Google

XStream

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jest to mój pierwszy post, choć forum przeglądam już od kilku tygodni. Wkońcu pojawił się problem, którego bez pomocy chyba nie rozwiąże...

Z Google zniknęło moje forum filmowe. Jednak nie stało się to w ten sposób, jak koledze z poprzedniego tematu. Postaram sie wyjaśnić wszystko od początku do końca.

Adres mojego forum to www.movieforum.pl - ostatnio kilkakrotnie zmieniałem <head> strony głównej by wypozycjonować pod słowa kluczowe 'forum filmowe'. Udało się. Po kilku zmianach i kilku dniach czekania moje forum wylądowało na 3 pozycji pierwszej strony. Kopia strony była z dnia 25.01.05.

Kilka dni wcześniej, przed zmianami dotyczącymi pozycjonowania moje forum znajdowało się na 6 stronie wyników Google, a kopia była z dnia 14.01.05.

Po jakimś czasie znowu sprawdziłem na Google pod 'forum filmowe' i wszystko było jak na początku - 3 lokata utracona, kopia z dnia 14.01.05 została na 6 stronie. Sprawdziłem tez pod 'movieforum' i co ciekawe pokazują sie na dwóch pierwszych miejscach kopie z dna 28.01.05 (czyli z wczoraj) i 25.01.05.

Oczywiście interesuje mnie bardziej wynik 'forum filmowe' i zastanawiam się dlaczego zniknęła kopia strony z dnia 25go. Bo jakbym przesadził z pozycjonowaniem to by jej chyba nie było wcale? A tutaj najpierw jest a potem znika. Natomiast dalej jest ta z 14go.

Wprawdzie zmieniłem na koniec META DESCRIPTION

z Forum dla każdego miłośnika filmu. Zawiera recenzje ...

na Forum filmowe dla każdego miłośnika filmu. Zawiera recenzje ...

Ale czy to byłoby powodem...? Bo to jest całkiem możliwe, ale pewności nie mam. Na wszelki wypadek usunąłem wyraz 'filmowe' w opisie.

Interesuje mnie też fakt, dlaczego przy kopii z 14go adres (ten na zielono w wynikach google) jest bez 'www' a ten z 25go owe 'www' miał...

Była i umnie awaria serwera, ale to chyba nie jest powodem, gdyż pod 'movieforum' nowa kopia jest a pod 'forum filmowe' jej nie ma.

A jeśli przesadziłbym z pozycjonowaniem na słowa kluczowe 'forum filmowe' strona powinna też zniknąć z wyników 'movieforum' ?

Sprawa jest troche skomplikowana, ale mam nadzieje, ze potraficie mi wskazać rozwiązanie. Pozdrawiam.

wiedzieć czy to na 100% ten powód

Tylko że nikt Ci tego nie powie bo nikt na 100% nie wie, a teoria z duplicate content jest słaba gdyż w necie jest masa zindeksowanych duplikatów choćby w postaci - oryginał https:// www. moja. strona. pl i duplikat https:// moja. strona. pl

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Na wszelki wypadek usunąłem domene, teraz poczekam. Jeszcze mam jedną w prv.pl , ale może bez usunięcia tej się obejdzie. Według mnie roboty i tak nie widziały tresći strony podpiętej pod movieforum.end.pl, gdyż kopia strony z tej domeny jest zawsze pusta - biała strona. Wysoką pozycje w Google zawdzięczała tylko i wyłącznie tagom META. Przynajmnije tak mi się wydaje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności