Skocz do zawartości

każdy ma google mam i ja ;) czyli API

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi mi o narzędzie które porównuje podstawowe informacje na temat stron w pierwszej dziesiątce wyników dla danego słowa kluczowego. Tak żeby w jednym miejscu wyświetlał się PR, liczba zaindeksowanych stron, linków.

To właśnie tam jest.

Szy.

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
nie pozostaje nic tylko czekac

miałem tak samo, wręcz przerażającą ilość czasu, ale kiedy zostawiłem w tle, to w ciągu kilku/kilkunastu minut dostałem wyniki.

pzdr.

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

Wracając do Google API. Zapraszam do zapoznania się z tekstem "Google API - Wyświetlanie wyników wyszukiwania Google na własnych stronach".

Udostępniłem tam plik nusoap_mod.php z którego korzystam.

Jeśli komuś udało się zainstalować Google API proszę o przykłady, oczywiście zapraszam do dalszej dyskusji :)

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

1)pobierasz strone z wynikami

2)sprawdzasz (wyrazenia regolarne) czy jest twoj adres

3)jezeli jest to wiesz w ktorym wierszu (api podaje wyniki w tablicy) i na ktorym miejscu jestes

Jezeli nie znalazles swojego adresu pobierasz kolejna strone z wynikami itd...

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

No dobra ale jak zrobić narzędzie do sprawdzania pozycji takie jak na https://www.optymalizacja.com/google-ranking.php ?? Myśle myśle i nie moge wymyśleć :/. Może ktoś wie ??

Tylko uważaj, bo API podaje często inne wyniki niż Google.pl.

Uczysz się języka angielskiego? Masz kłopoty z nauką słówek? Sprawdź nową stronę dzięki której nauka angielskiego przestanie sprawiać Ci problemy. Ucz się angielskiego słownictwa, wymowy i gramatyki.

Diwi - pakonet ma rację - na API nie ma sensu robić takiego narzędzia do sprawdzania pozycji.

Co więcej jeśli chcesz zrobić takie które sprawdza np. do tysięcznej pozycji, w skrajnym przypadku operacja pobierania wyników z Google powtórzy się 10 razy co spowalnia wykonanie się skryptu.

breja byłem na tej stronie, nie można jednak ściągnąć pliku do pobrania. Ten który udało mi się kiedyś ściągnąć do testów nie wyświetlał poprawnie kodowania. O ile dobrze pamiętam ten SOAP_Google napisany przez Sebastiana Bergmana wymaga pobrania sobie kilku dodatkowych plików: Client.php, Base.php, Parser.php, Transport.php...

Tak czy inaczej stawiając API warto spróbować i tamtych metod i tej którą opisałem ;)

A umie ktos zrobic prosty skrypt ostatnich wyszukiwan w google api ?

Jesli chodzi Ci wyłącznie o zapytania - np. 5 ostatnich to wydaje mi się że najwygodniej będzie zapisać je w mini bazce danych

Co więcej jeśli chcesz zrobić takie które sprawdza np. do tysięcznej pozycji, w skrajnym przypadku operacja pobierania wyników z Google powtórzy się 10 razy co spowalnia wykonanie się skryptu.

razcej 100 zapytan, bo w API jest limit 10 wynikow na strone. :)

pomotałem w wypowiedzi API ze zwykłym Google :oops: michal dzięki za sprostowanie. Korzystając z Google API należy wygenerować 100 zapytań po 10 wyników na stronie a ze zwykłego Google 10 zapytań po 100 wyników :)

pomotałem w wypowiedzi API ze zwykłym Google

zdarza sie. :)

Jeszcze tylko dla formalnosci dodam, ze API ma limit 1000 zapytan dziennie na klucz, wiec takie narzedzie co sprawdza do 1000 pozycji w najgorszym wypadku moze sprawdzic tylko 10 zapytan dziennie.

breja byłem na tej stronie, nie można jednak ściągnąć pliku do pobrania.

to wystawiam go tu: https://biernacki.biz/g/SOAP_Google.html

Ten który udało mi się kiedyś ściągnąć do testów nie wyświetlał poprawnie kodowania.

A nie wiem hmm dziala tak www.biernacki.biz/g/

O ile dobrze pamiętam ten SOAP_Google napisany przez Sebastiana Bergmana wymaga pobrania sobie kilku dodatkowych plików: Client.php, Base.php, Parser.php, Transport.php...

Wymaga wiec trzeba zassac cala paczke https://pear.php.net/package/SOAP + ten jeden plik bergmana

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

• 2 tygodnie później...

ok, skad dorwac konwerter strony, tzn. moze inaczej jak mam strone kodowana w iso to konwerter z iso na utf czy z uft na iso ?

drugie ptyanie do znawcow tos google api.. mozna keszowac wyniki? i np raz na dobe czy co dwie doby uaktualniac?

---

kurde i wiem co mi niedzialalo przy moich probach.. to kodowanie czcionka dzialala ale jak recznie w przegladarce ustawilem sobie na utf..., mimo ze w head strony kodowanie bylo utf... dodanie header naglowka rozwiazuje sprawe - teraz tylko ten konwenter i powinno smigac;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności