Skocz do zawartości

każdy ma google mam i ja ;) czyli API

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To jak jesteśmy przy API to niech ktos mi poda adres gdzie można sie zalogować do tego API, nie prosze o strone WEBAPI czy co tam mam juz konto lecz zgubił mi sie email z kodem kurke a zeby guugle wysłało kod to trzeba sie zalogowac na swoje konto ale fu*k szukałem tego śmiesznego panelu logowania i nic może jestem ślepy od tego komputera lecz wszystkie metody mnie zawiodły. A do apiego to korzystam z narzędzia:

https://www.rustybrick.com/link_analysis.php

Witam,

Eksperymentowalem jakis czas z Google API, wszystko byloby ok gdyby nie ograniczenie do 1000 query na dobe. Obecnie korzystam ze swojego wynalazku https://msnbetter-thangoogle.4ju.pl/tmp/myGpos i jestem zadowolony.

Nie przeginajcie z iloscia query w krotkim czasie bo skonczy sie to tak:( https://msnbetter-thangoogle.4ju.pl/tmp/google-ban.html . W razie problemow zawsze mozna pociagnac dane przez jakies proxy oczywiscie :)

pozdrawiam,

Osobiście sprawdzam pozycje przez google API pozycje stron zgadzają się przy odpowiednim ustawieniu googla API, jedyne różnice są takie jak zawsze w googlu , czyli pobierane wyniki z różnych DC różnią się od siebie, z reguły wynik jest już prawidłowy na następny dzień.

A parsowanie wyników googla jest niezgodne z regulaminem i osobiście nie chciałbym się tłumaczyć klientowi dlaczego zablokowali jego IP.

Parsować trzeba onet-a i wp niestety API nie chce im się pisać, widac mają szybkie łącza i dużo wolnego transferu :)

A wyniki z API nie ma sensu pobierać częściej niż raz na 24 godziny.

pozdr.

Pozdrawiam

Bartek

Setia.pl - seo, marketing, optymalizacja, pozycjonowanie stron w wyszukiwarkach

Telefonia internetowa MyFon.pl

po aktywacji w mejlu powinien przyjsc jeszcze jeden mejl

właśnie sprawdziłem, nic się nie zmieniło, po rejestracji przychodzi mail 'Google Email Verification' a po kilku minutach kolejny 'Your Google Web APIs License Key'

gdzie można sie zalogować do tego API

problem w tym że do samego API chyba nie mozna, ale zaloguj się tu https://www.google.com/accounts/ a nastepnie przejdź do stron API

11. I lost my license key. Can I get it back again?

Yes, by logging into your Google Account. To do this, click on "Create Account". If you are currently logged in, Google will automatically re-send your license key to your email address.

If you are not currently logged in, select "Sign-in Here" at the bottom of the page. Enter your email address and password, and Google will re-send your key.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

• 2 tygodnie później...

Podłączam się do tematu, mam nadzieję, że ktoś śledzi jeszcze ten wątek :)

W API Terms można przeczytać coś takiego:

The Google Web APIs service is made available to you for your personal, non-commercial use only (at home or at work).

1. Czy umieszczenie Google API we własnym serwisie jako "wbudowanej" wyszukiwarki Google jest złamaniem powyższej zasady?

2. Co to znaczy nie komercyjne zastosowanie? Czy jeśli mam witrynę, na której umieszczam banery, to już wyklucza umieszczenie w niej Google API?

Pozdrawiam

tujek:

1)poprostu robisz zapytanie: slowo kluczowe site:twoja-strona.com.pl

2)Jest to numer strony od ktorej chcesz wyswietlic wyniki. Przyjladowo wpisujac 0 dostajesz wyniki 0-9 (czyli pierwsze 10 wynikow), wpisujac 3 dostajesz 3-12, wpisujac 10 dostajesz 10-19 itd.

Johnson:

Mozesz umiescic na swojej stronie z banerami.

:)

pozycjonuj.png

chodzi genialnie,

chodziło, bo już coś pozmieniali w kodowaniu i nie wyświetla już polskich znaków

może jakieś pomysły?

w pliku example podmień linijkę:

'q'   => $_GET['q'],

na

'q'  => 'site:forum.optymalizacja.com ' . $_GET['q'] . '',

przykład wyszukiwania tylko na forum.optymalizacja.com

do czego jest to 0?

do tego aby wystartować od 0, w kolejnej cześci skryptu zmienna start przydaje się do stronicowania

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności