Skocz do zawartości

każdy ma google mam i ja ;) czyli API

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

on na pewno będzie znał odpowiedź na to pytanie

o ile będzie wiedział o co konkretnie chodzi w Twoim pytaniu :P

very funny

wiedziałem że Ci się spodoba :D a tak powaznie to odpowiedz będzie znał ktoś kto przekroczył już limit zapytań i będzie mógł powiedzieć o której godzinie kolejnego dnia google zwalnia narzucony limit

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Wiec tak Google API zwraca cos innego.

Jedyne rozwiazanie:

"musisz parsować stronę www.google.pl

ściągnąć jej zawartość udając przeglądarkę (trzeba pamiętać o User-Agent i Referer ustawionym na główną stronę).

Wynik musisz przepuścić przez filtr.

Google stosuje tzw. highbit chars, m.in. ^W czy ^B, które kasują część uzyskanej strony (przeglądarki ignorują tego typu znaki).

Później droga jest prosta - za pomocą wyrażeń regularnych wyciągasz interesujące Cię dane. "

Pozdrawiam

Dostalem takie info od jednej osoby ktora sie w to bawila Smile

Udalo mi sie tez mam wyniki identyczne niestety jeszcze nie rozgryzlem do konca wyciagania wynikow, za slabo znam sie na wyrazeniach regularnych ... ale jak i to ugryze dam znac

Kurde podszywam się pod przeglądarke i daje referera i nie widze nigdzie tych highbit chars :/. Łącze się poprzez fsockopen ;). Mógłby ktoś zarzucić kodem ?

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...

najwyraźniej wszystko wróciło do normy i Google API znów podaje prawidłowe wyniki wyszukiwania dla zapytań zawierających polskie litery... :)

gdyby ktoś potrzebował to link do opisu instalacji Google na własnych stronach jest tu

• 2 tygodnie później...
Kiedyś napisałem sobie skrypt prosty PHP do monitorowania pozycji w Google na kilku słowach kluczowych. Codziennie rano około 10 wywołań - i nie minął nawet tydzień, jak Google założyło blokadę na adres IP serwera.

Bo robiłeś 10 wywołań pod rząd w jednej sekundzie, zrób pomiędzy nimi odstęp kilkusekundowy. Mnie też google kiedyś zablokowało na godzine bo napisałem skrypt, który odczytał kilkadziesiąt podstron naraz bez jakiejkolwiek przerwy.

• 3 miesiące temu...

odpowiedź na pytanie z PM

Pobralem pliki z Twojej strony https://pozycjonowanie.stron.pl/txt,2,google-api.html

zainstalowalem je na swojej. Czy da sie zrobic tak, aby byl przeszukiwany tylko obszar mojej strony? Jezeli tak to co mam zrobic?

Zawężanie wyników wyszukiwania w Google API działa tak samo jak zawężanie wyników wyszukiwania w Google.

wyodrębiasz z serwisu subdomenę i ustawiasz domyślnie

np. site:budownictwo.webwweb.pl

wyodrębniasz fragment w urlu za pomocą i ustawiasz domyślnie

site:budownictwo.webwweb.pl inurl:katalog

aby ładnie wyglądało należałoby ukryć te definicje wewnątrz kodu, nie jest to bardzo skomplikowane ale trzeba pokombinować

eeee... przeczytałbyś choć cały wątek zanim napiszesz że się znasz na PHP... kilka postów wyżej był identyko przykład domyślnego zawężania

'q' => 'site:subdomena.twojadomena.pl ' . $_GET['q'] . '', // zapytanie
'q' => 'site:twojadomena.pl inurl:katalog ' . $_GET['q'] . '', // zapytanie

a w praniu zawężenie dla forum.optymalizacja.com wygląda tak: https://google.webwweb.com/example_site.php?q=test&start=0

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności