Skocz do zawartości

Muszę popłakać, że nie mam przelewu

matkro

Rekomendowane odpowiedzi

ja na mBanku firmowym miałam już wczoraj

Ja tak samo. Przelew wszedł po 15.

U mnie na firmowym w Mbanku pusto. Pierwszy raz mam taką sytuację. Moze faktycznie zależy to od kwoty... hmm

Modlitwy - Najpiękniejsze modlitwy

Praga Południe i Praga Północ - Portal o warszawskiej Pradze

Zagadki logiczne

Nie sądzę aby wszystkie przelewy do wydawców wychodziły w jednej sekundzie, zapewne jest to jakoś porcjowane i być może ostatnie porcje nie załapały się na odpowiednie pary sesji pomiędzy bankiem (chyba BH oddz. Olsztyn) a innymi bankami. Panikę można siać jak we Wigilię kasy nie dostaniecie :)

Bronuś

Co wy gadacie, nie myślicie chyba że bank by się połakomił na 3 dniowy procent z waszych marnych czterocyfrowych sum..?

Ja mam 2 konta w jednym banku, jedno z kont zakładane rok później, i zawsze jak są sesje przychodzące to na tym pierwszym koncie są przelewy 5 minut wcześniej niż na tym koncie zakładanym później.

Po prostu przelewy wykonywane są taśmowo, i podejrzewam że jest na to określony czas i nie raz niektóre przelewy się nie wyrabiają w czasie, dlatego niektórzy nie dostali przelewów, bo brakło sesji i został przelew przeniesiony na następną sesję... Ja to sobie tak wytłumaczyłem, no tak ale lepiej sobie wytłumaczyć że bank Cię okrada...

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

został przelew przeniesiony na następną sesję...

Nie, to nie o to chodzi. Po prostu google wysyła nie kilka przelewów a pewnie kilkadziesiąt tysięcy. Nie wiem jak to maja rozwiązane, ale tutaj chodzi o to, że nie wszystkie przelewy w banku w którym wysyłali załapały się na ostatnią sesję "wychodzącą" od nich i po prostu zostały przeniesione na pierwszą sesję wychodzącą kolejnego dnia roboczego. Tak samo jak ktoś robi przelew z jednego banku do drugiego - jak zrobisz do 13 to w banku odbiorcy będzie ostatnią sesją przychodzących tego samego dnia (przeważnie między 18-19 banki ściągają ostatnie sesje). Jak zrobisz przelew po godzinie 15 (nie załapie się już na sesję wychodzącą) to zostanie zrobiony kolejnego dnia pierwszą sesją wychodzącą i w banku odbiorcy będzie w pierwszej sesji przychodzących). Zobaczcie sobie w jakich godzinach wasze banki mają sesję: https://www.money.pl/banki/elixir/

i na przykład wysyłając przelew z PKO BP o godzinie 15:00 dotrze on około 18:30 do Mbanku, ale już w Alior Banku będzie dopiero po godzinie 11:00 następnego dnia roboczego.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• 3 tygodnie później...