Skocz do zawartości

pozycjonowanie z allegro

jarkkkoo

Rekomendowane odpowiedzi

9000,00pln wstępna opłata po podpisaniu umowy /umowa min rok /gwarancja w umowie abonament 1000,00pln netto

O rany Kill Bill - masz już żonę ? ;):););)

Tzn. czy - może szukasz - bo widzę, że potrafisz zarabiać pieniądzę ;)

A serio - to wszystko są dokładnie słowo / słowo zapytania ofertowe klientów - jakie do mnie przysyłają (drobny wycinek) - i nie wiem co im odpowiadać :roll:.

Ponieważ z niewiadomych powodów dostaję dużo takich zapytań - to zastanawianie się nad odpowiedzią zajmuje mi ostatnio więcej czasu niż samo pozycjonowanie - a kasy z tego nie ma.

Dodam, że tym "klientom" - nie chodzi tylko o Google, ale też o Onet, WP, Interia.

Dodam jeszcze, że pomimo zastanawiania się staram się odpowiadać

szybko. I dodam, że pomimo dużej liczby zapytań (massa zapytań

w styczniu) - liczba "zawartych umów" jest jak na razie zerowa.

Nie wiem co robię źle - czy ceny podję za wysokie, czy może za niskie?

Co do import - export - powiedziałam to samo co Ty Kill Bill temu klientowi

- ale się więcej nie odezwał. Za to widzę - że jedna osoba z forum go juz

pozycjonuje.

Co do pozycjonowania jednorazowego z mojego badania rynku wynika,

że jedna z firm z czołówki na Google (i nie tylko) po słowie "pozycjonowanie" - takie jednorazowe pozycjonowanie sprzedaje w cenie podajże 450 pln za Google / Onet / WP / itd.

Więc - np. Kill Bill mówi - 9000 + 1000/mies - "inna firma" - 450 pln jednorazowo. Ja się zastanawiam nad każdą ofertą i tracę na to czas, ponadto nie wiem już jakie ceny odpowiadają Klientom - i jakie ceny podawać. Może ktoś chce poprowadzić dział marketingu mojej firmy ??? :?

odśnieżanie, koszenie, usługi transportowe

igły, maszyny dziewiarskie, szwalnicze

moda damska, odzież damska

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Żony nie mam :P bo by mnie oskubała :P

A na poważnie to podałem realne ceny a nie tak na odczepnego za 450 pln to ja nie pozycjonuje.

Widzisz zdradzę ci tajemnicę ;)

Cały bład leży w tym że sama skazałas się na niską pułkę.A klienci z niskiej pułki wydziwiają .

Jeszcze raz ci napisze podstawy :D

1.Kilent za 450,00pln nie jest warty poswięcania linków ani czasu ani swoich narzedzi

2.Pozycjonowanie nie może być jednorazowe bo nie przyniesie korzyści finansowych klientowi!!!!!!!!!! a po to ono jest dla klientów komercyjnych

3.Pozycjonowanie bez umowy prawnej jest g....warte bo zawsze można się potem wykrecić że się nie udało ,nie poszło itd. ablo wziaść kasę za dodanie do katalogów 8)

Coś gwarantujesz podpisujesz się imieniem nazwiskiem więc bierzesz za to pieniądzę.(musisz mieć gotówkę w zapasie jakby w ciągu roku umowy inny pozycjoner zaczoł ci zbijać pozycję twoich stron)

Musisz ustalić standart dla swojej firmy albo chałtura za 450 z doskoku

albo profesjonal

Klienci na profesjonal są!!!!

Szczególnie ci którzy przejechali się na nie profesjonall

Biorąc 450 pln za pozycjonowanie nie mogłbym nic zagwarantować była by to forma wyłudzenia

Rozpatrzmy jeszcze jeden przykład

Ktoś bierze 450,00pln przysłowiowe i pozycjonuje ;)

No i ta stronka raz jest 8 raz 5 czasem 3 a klient "matoł" (bez obrazy dla kogokolwiek) się cieszy.

Jest tylko mały problem bo klient nie wie 2 rzeczy

Po pierwsze że wybrał sobie słowa kluczowe z których nie będzie miał wejść

Po Drugie że tak naprawdę smietankę jako wymierny efekt ekonomiczny spijają najczęscie tylko pierwsze 3 adresy (prowadze ostatnio takie badania)

Więc klient wypuscił 450 zł na darmo

Tak naprawde co to jest pozycjonowanie wie ten klient który ma wypozycjonowane na 1-2 miejsce w wyszukiwarkach i czerpie z tego wymierne korzyści min przez rok!!!!

To tak w skrócie

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

No napewno nie przez internet :D

Praktycznie z Ulicy ;)

7% dzięki pozycjonerom za 450,00pln bo potem jak się klient zrazi to nie wraca z powrotem do firmy x za 450 tylko poszukuje "mercedesa"

A reszta to tajemnica trzeba mieć w sobie mnóstwo pomysłow i wcielać je w życie

Wystarczy troszkę ruszyć głową ;)

Z tego chleba nie ma https://www.google.pl/search?hl=pl&q=pozycjonowanie&lr=

"Jakbym wam dał to bym sam niemiał" :P

Ponadto na Naszym forum jest kilku zawodowych pozycjonerów i za grosze tego nie robią.

Wiedza kosztuje.

Ponadto mała dygresja

Jesli klient dzwoni i mówi prosze Pana ja bym chciał za 300,00 pln to droga wolna .W pozycjonowaniu klient nie ma nic do powiedzenia wyznaczając pozycjonerowi kwotę.

Pozycjonowanie to "nauka" nie ścisła i to pozycjoner jest tylko wstanie przewidzieć koszty w skali roku po analizach.

Jaki klient takie pozycjonowanie :P

Poważny klient zamawia pozycjonowanie jako strategię rozwoju swojej firmy wydaje duże pieniądze ale oczekuje efektu zamiast kupić komplet reklamy w Panoramie firm za 28000,00pln(tyle kosztuje pełny pakiet)

Decyduje się na marketing poprzez pozycjonowanie.

Na niepoważnych klientów szkoda czasu telefonów oraz rachunków

Mercedesa za 250,00pln się nie kupi

Podstawą dobrego biznesu jest spotkanie twarzą w twarz rozmowa a nie internet czy formularz

Klient musi rozumieć o co chodzi musi poznać analizy porozmawiać z innymi klientami którym się pozycjonuje strony o ile wzrosły ich dochody.

Zobaczyć konkurencje w swojej kategori zrozumieć dlaczego ma czekać na wynik itd

I wtedy dopiero taki klient zostanie z tobą na następne lata i będzie płacił za pozycjonowanie

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Ktoś bierze 450,00pln przysłowiowe i pozycjonuje 

No i ta stronka raz jest 8 raz 5 czasem 3 a klient "matoł" (bez obrazy dla kogokolwiek) się cieszy.

dlaczewgo "matoł" skoro pozycje na pierwszej strnie wyników go zadowalają, ma z tego wymierne korzyści. Każdy ma swoją strategię pozycjonowania: ofertę na konkretne miejsce, pozycje 1-10, albo jeszcze inaczej. Pozycjonowanie na konkretne miejsce wymaga dodatkowo mozliwości codziennego sprawdzania pozycji, a i tak nie wystarczy przy częstych zmianach 2-3 pozycje góa/dół w zalezności od np DC, chwilowych błędów onetu etc. Wymaga to też stosownego modelu rozliczeń

Ale rozumiem, że Ty działasz na zasadzie klient dostaje miejsce 1-3 i jak np przez dwa dni w miesiacy będzie na miejscu 4 to nie płaci ?

Jest tylko mały problem bo klient nie wie 2 rzeczy 

Po pierwsze że wybrał sobie słowa kluczowe z których nie będzie miał wejść 

dlaczego wnioskujesz, ze jeżeli ma pozycję raz 5, raz 8, czy 3 to źle wybrał słowa kluczowe ??

Po Drugie że tak naprawdę smietankę jako wymierny efekt ekonomiczny spijają najczęscie tylko pierwsze 3 adresy (prowadze ostatnio takie badania) 

A to to już zupełna bzdura ! bo niestety, a może na szczęście pryz powa żnych interesach i ludziach którzy coś się orientują bycie na pozycjach 1-3 nie gwarantuje dużo wiekszej sprzedaży niż na pozycji 4 czy 5. przy powaznych interesach każdy sprawdzi kilka/ kilkanaście ofert i porówna ceny, jakośc obsługi i jeszcze kilkanaście rzeczy, a nie ślepo wejdzie na pierwszą stronę i kupi np aparat.

Oczywiście ruch na pierwszych trzech pozycjach jest największy i bardzo szybko spada, porównując 1,2,3, i dalsze miejsca, ale nie ma to aż tak dokłądnego przełożenia na zyski ( no chyba że w dzwonkach etc )

wyprzedaż domen. domeny od 300 pln

idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? ;)

NO ale co do generalnych wniosków, ze pozycjnowanie to usługa dla poważnych klientów, związana z kosztami, dużymi nakładami czasu i wiedzy, obarczona dużym ryzykiem zaróno zes torny zleceniodawcy, jak i zleceniobiorcy to oczywiście zgoda.

Sam etap sporządzania oferty i umowy to dość poważna sprawa.

A i rozmowy z klientem, do łatwych nie należą, i zgoda, ze najlepszy klient to taki, który już się "sparzył" na tanim pozycjonowaniu.

p.s. ale 9000 pln za 3 hasła, słone ceny w tej Warszawie macie :D moze trzeba się przeprowadzić ;)

p.s.2pozycjonowanie jednorazowe w googlu, to przy obecnych linkorach etc. STRATA KASY I OSZUSTWO !!!

idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? ;)

1.Cieszy się bo pozycjoner go nie uprzedził że np taka fraza nadaje się do....... export-import-handel

Ludzie poszukujący jego branży wybierają inne słowa kluczowe a tu pozycjoner zrobił go w bambuko bo przyklepnoł mu niepopularną frazę

2. dlaczego wnioskujesz, ze jeżeli ma pozycję raz 5, raz 8, czy 3 to źle wybrał słowa kluczowe ??

Nie o to mi chodziło pod popularmym słowem może mieć pozycje 5,8 a zyski przyniesie mu to mniejsze kilkukrotnie niz pozycja 1,2

Natomiast jesli wybrał niepopularną frazę -export-inport-handel to wogólę może sobie o zyskach zapomnieć w grubszej większości

tak się składa że zaglądam do faktur klientów pozycjonowanych ponieważ w umowie biorę pod uwagę zysk procentowy od obrotów rocznych

I niezgodzę sie z tobą ale masz prawo do swojego zdania ;)

A ceny są takie ze zaglądam też co dzieje się w danej kategori i co zaczyna być pozycjonowane przez innych więc nie jest to cena Warszawska tylko cena logiki i przewidywania żebym nie musiał się wstydzić za 3 miesiące że witryna jego konkurenta przeskoczyła go w wynikach

Daje przecież gwarancje

a swoją drogą kto ci wpiszę frazę aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe

wiadomo że największy zysk ma albo samo jedno aparaty cyfrowe albo kamery cyfrowe więc ja doradze klientowi aparaty cyfrowe ale to już bedzie niezle kosztowało

800 linków każdy z innego Ip to koszt roczny ok 800$ też trzeba to z czegoś pokryć koszty 20 hostingów itd tak jak Szook buduje teraz własną bazę Ip

Opieranie tylko Pozycjonowania na systemie wymiany linków typu Linkor jest co najmniej nie rozsądne trzeba miec własną bazę

Jeden kupuje w komisie używanego Opla 6 letniego drugi idzię do salonu i kupuje nowego

Proste i Jasne :D

Co do 450 zł.. nie wiem dlaczego kojarzy mi się to z naszym znajomym, który niegdyś opuścił forum a jego ksywkę przekręcano dziesiątki razy :-) 

Zgadłem ?

Hmmm nie wiem - czy to o niego chodzi? Nazwa firmy, o której ja myślę:

zaczyna się na com , a kończy się na web. :D;);)

Co do "drogiego" pozycjonowania - można powołać związek

firm zajmujących się: "drogim, profesjonalnym, pozycjonowaniem z gwarancjami i gwarancją korzyści dla Klienta". :P Można zaprojektować logo, umieścić je na stronie "towarzyszy", napisać "regulamin" itp., ustalić zasady na których ktoś/firma mogłaby przystąpić do stowarzyszenia ;).

Np. warunek - przedstawienie 3-5-10 ? zrealizowanych bezspamowo i wysoko pozycjonowań. Wówczas w ofercie możnaby zamieszczać info, że należy się do takiego, a takiego "związku" (a w domniemaniu: "reszta to ściema" ;):P)

Trzeba budować elity ;););):P - w ramach marketingu :P.

Przecież są różne "związki" itp. - np. "Solidna firma" - "Związek jakiegoś tam biznesu", "Cech fotografów" (kiedyś był).

Acha, no i mogłaby być składka członkowska - płatna raz w miesiącu na moje konto :D:D:D.

Co Wy na to? Tzn. na temat "związku" - a nie składki ;) ???

Co do 450 zł.. nie wiem dlaczego kojarzy mi się to z naszym znajomym, który niegdyś opuścił forum a jego ksywkę przekręcano dziesiątki razy :-) 

Zgadłem ?

Hmmm nie wiem - czy to o niego chodzi? Nazwa firmy, o której ja myślę:

zaczyna się na com , a kończy się na web. :D;);)

Co do "drogiego" pozycjonowania - można powołać związek

firm zajmujących się: "drogim, profesjonalnym, pozycjonowaniem z gwarancjami i gwarancją korzyści dla Klienta". :P Można zaprojektować logo, umieścić je na stronie "towarzyszy", napisać "regulamin" itp., ustalić zasady na których ktoś/firma mogłaby przystąpić do stowarzyszenia ;).

Np. warunek - przedstawienie 3-5-10 ? zrealizowanych bezspamowo i wysoko pozycjonowań. Wówczas w ofercie możnaby zamieszczać info, że należy się do takiego, a takiego "związku" (a w domniemaniu: "reszta to ściema" ;):P)

Trzeba budować elity ;););):P - w ramach marketingu :P.

Przecież są różne "związki" itp. - np. "Solidna firma" - "Związek jakiegoś tam biznesu", "Cech fotografów" (kiedyś był).

Acha, no i mogłaby być składka członkowska - płatna raz w miesiącu na moje konto :D:D:D.

Co Wy na to? Tzn. na temat "związku" - a nie składki ;) ???

Był kiedyś taki pomysł żeby pozbyć się psudopozycjonerów tworząc stowarzyszenie Seo.PL

Ale umarł ponieważ najlepsi pozycjonerzy jakoś nie mogli się dogadać pomiędzy sobą brak czasu ochoty i chęci

I pomysł umarł smiercią naturalną

Ale jak pokazuje praktyka to wcale nie było potrzebne pseudo za groszę skończy się samo czas działa na ich niekorzyść.

Każda cena musi być ustalana indywidualnie jak już pisał Szy czy Sid

Cena musi uwzględniac przecież:

-czas i poniesione koszty

-specyfikę branży

-specyfikę i zagrożenia w danej kategori pozycjonowanej

-analizę zagrożeń na okres trwania umowy

A kazdy może w internecie robić to na co ma ochotę jeden pozycjonuje za 9,50 drugi za 550.00 a trzeci za 9000,00 i kazdy znajdzie odbiorcę jakiego chcę -prawo wolnej woli i rynku

Pozdrawiam

Był kiedyś taki pomysł żeby pozbyć się psudopozycjonerów tworząc stowarzyszenie Seo.PL 

Ale umarł ponieważ najlepsi pozycjonerzy jakoś nie mogli się dogadać pomiędzy sobą brak czasu ochoty i chęci

Przecież nie trzeba dużo czasu na to. Logo. Strona. Lista firm w stowarzyszeniu. Jakiś "regulamin" - czy podstawowe zasady.

Jeśli NIC nie ma - łatwo COŚ stworzyć. Za 3 lata, przy odpowiedniej promocji - firmy pozycjonerskie - będą się bić - aby być w takim stowarzyszeniu :D;);).

A w miarę czasu, zasady itp. można rozwijać. Wiadomo, że nie chodzi o to, aby stworzyć jakiś sztywny komunistyczny system - tylko związek ułatwiający zdobywanie poważnych klientów - za poważne pieniądze - w odróżnieniu od ofert za 10 i 450 pln. :P

Ale jak pokazuje praktyka to wcale nie było potrzebne pseudo za groszę skończy się samo czas działa na ich niekorzyść.

Hmmm, widzę że wierzysz w świadomość internetową Klientów.

Ja myślę, że ona się bardzo szybko rozwija, ale nadal nie jest wystarczająca, aby z biegu kupić pozycjonowanie w cenie reklamy w PF.

Chociaż dla mnie Twój kierunek myślenia jest oczywisty - i sama chce tak sprzedawać pozycjonowanie - dużym/konkretnym firmom - na konkretnych spotkaniach.

A wszystkich zachęcam do przemyślenia tematu "związku zawodowego" względnie "stowarzyszenia" - bo w innych branżach, od setek lat istnieją tym podobne organizacje potwierdzające wiarygodność danych firm.

Jedna z zasad "fair biznesu" - jest taka, żeby nie dyskredytować konkurencji, tylko podkreślać swoje atuty - tego typu "związek" jest jedną z metod.

1.Cieszy się bo pozycjoner go nie uprzedził że np taka fraza nadaje się do....... export-import-handel

Ludzie poszukujący jego branży wybierają inne słowa kluczowe a tu pozycjoner zrobił go w bambuko bo przyklepnoł mu niepopularną frazę

cóż zrozumiałem' date=' ze napisałeś, że jest "matoł" ze mu pozycja sklacze, a nie ze słowo bez sensu wziął. co do sensowność frazy pełna zgoda. W natłoku pseudowalki o pseudopozycje wielu zapomina, ze liczy się zadowolenie klienta i ruch wysokiej jakości, który mogą zagwarantrować wysokie pozycje na sensowne i dobrane odpowiednio dla klienta hasła

2. dlaczego wnioskujesz, ze jeżeli ma pozycję raz 5, raz 8, czy 3 to źle wybrał słowa kluczowe ??

Nie o to mi chodziło pod popularmym słowem może mieć pozycje 5,8 a zyski przyniesie mu to mniejsze kilkukrotnie niz pozycja 1,2

a jeżeli będzie miał dużo gorszą ofertę i beznadziejnie zrobioną stronę, na której nic się nie znajdzie, bo nawigacja będzie tragedy ?, to niekoniecznie różnica będzie ogromna :D

Natomiast jesli wybrał niepopularną frazę -export-inport-handel to wogólę może sobie o zyskach zapomnieć w grubszej większości

tu wiadomo, dlatego wybór frazy/słowa powinien być najważniejszy !

I tutaj też kwestia strategi: można się pchać na oblegane hasło i płacić za to dużą kasę, a można wybrac kilka/kilkanaście mniej popularnych, ale które w ogólnym rozliczeniu wyjdą lepiej

tak się składa że zaglądam do faktur klientów pozycjonowanych ponieważ w umowie biorę pod uwagę zysk procentowy od obrotów rocznych

I niezgodzę sie z tobą ale masz prawo do swojego zdania :D

mogę tylko pozazdrości "układów" z klientami, b.ciekawa koncepcja współpracy, warta przemyślenia :P

A ceny są takie ze zaglądam też co dzieje się w danej kategori i co zaczyna być pozycjonowane przez innych więc nie jest to cena Warszawska tylko cena logiki i przewidywania żebym nie musiał się wstydzić za 3 miesiące że witryna jego konkurenta przeskoczyła go w wynikach

Daje przecież gwarancje

jasne, że cena zależy od wielu czynników, a głównie od ruchu w danej branży i sposobu sporządzenia umowy, często zresztą pojawia się wzmianka o tym, zeby konkurencja była niżej, albo pytanie: Panie Bartku, a nie dało by się , żeby ta firma "aaa" poleciała na koniec wyników :D ( oczywista odpowiedź, że nie, ale że możemy ich przeskoczyć :D )

a swoją drogą kto ci wpiszę frazę aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe

wiadomo że największy zysk ma albo samo jedno aparaty cyfrowe albo kamery cyfrowe więc ja doradze klientowi aparaty cyfrowe ale to już bedzie niezle kosztowało

A gdzie napisałem, ze chce zeby ktoś wpisał aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe łacznie ?

Genezą powstania linku z takim anchorem w oim podpisie, jest chęć anchora kamery cyfrowe i anchora aparaty cyfrowe, a że nie powinno się dawać dwóch linków do jednej strony na tej samej stronie, to je połaczyłem. a jako pierwsze, jako wazniejsze dałem aparaty, nie popełniłem chyba jakiegoś strasznego błędu ?, a le w przypadku kilku postów na jednej podstronie to i tak w tym topicu nic nie zyskałem ;) ale przynajmniej parę razy się pojawiła fraza aparaty cyfrowe i kamery cyfrowe w teesci, więc moze jednak link nie będzie tak bezwartościowy ;)

800 linków każdy z innego Ip to koszt roczny ok 800$ też trzeba to z czegoś pokryć koszty 20 hostingów itd tak jak Szook buduje teraz własną bazę Ip

Opieranie tylko Pozycjonowania na systemie wymiany linków typu Linkor jest co najmniej nie rozsądne trzeba miec własną bazę

Ogólnie opieranie pozycjonowania tylko na jednej technice, sposobie etc jest niebezpieczne i nierozsądne

Jeden kupuje w komisie używanego Opla 6 letniego drugi idzię do salonu i kupuje nowego

Proste i Jasne :P

Niestety nie takie proste. Wysoka cena nie zawsze jest gwarancją wysokiej jakości usługi. Powiedzenie klientowi, ze usługa kosztuje 9000 nie musi oznaczać, że będzie ona dobrze wykonana.

Pozycjonowanie nie jest ani łatwe, ani tanie, o czym wielu już się pewnie przekonało. Nie moze też kosztować 9.99 PLN, bo podstawowy koszt zgłosznie do dwóch katalogów jest większy. Ale cena usługi jest prywatną rzeczą każdej firmy. Podobnie jak strategia działania ( content, linkor, własne bazy etc), wybór sposobu rozliczenia, dobór klientów ( kilku dużych, wielu małych, jeden wielki ). Powyższe dotyczy zresztą firm, a nie pseudopozycjonerów z allegro. Zresztą czym innym jest pozycjonowanie swojej jednej strony, pozycjonowanie kilku klientów etc.

Nie zawsze też wyciaganie najcięższych dział jest potrzebne na każdego klienta od razu

Jedno jest pewne,

1. prosze o definicję określenia najlepsi pozycjonerzy ?

2. Od 2000 roku, a więc od mniej wiecej początków SEO w Polsce co jakiś czas pojawiał się ktoś, kto chciał założyć tzw zrzeszenie pozycjonerów ( kiedyś ktoś nawet proponował, zeby wszystkie zapytania ofertowe od klientów zbierać i rozdzielać według klucza geograficznego :D ), nikomu się jeszcze nie udało i moim zdaniem nie uda, już prędzej powstanie związek pseudpozycjonerów, bo to właśnie oni potrzebują wsparcia i jak mówi Kill Bill mogą wyginąć sami. A szkoda, bo to właśnie oni dostarczają klientów poważnym firmom, oni uczulają wyszukiwarki i poważne firmy na SPAM. Dobrze działająca osoba/firma SEO ( choć bardziej zaczynam lubić skrót SEM ) poradzi sobie na rynku. Przecież ta usługa nie jest dla mas i masy nie muszę o niej słyszeć. A poważnego traktowania ze strony agencji reklamowych, portali etc chyba się nie doczekamy.

Z jednym z powyzszego stwierdzenia bym sie nie zgodził oprócz sklepów internetowych strona może być nawet paskudna niestety bo klient standatrowo i tak szuka najczęsciej opcji kontakt i dzwoni a treści strony nie chce mu się czytać.

Ponadto ja bym jedank fraz obocznych nie wybierał chyba że na próbę oprócz frazy głownej (nic nie zaszkodzi dopozycjonować frazy oboczne) tym bardziej że z zasady są o wieeele łatwiejsze

Cenę wyznaczają koszty i wiedza więc kazdy inaczej może się cenić.Sczególnie zwracam uwagę na strony które leża pod filtrem ale prędzej czy pożniej wyjdą a ja nie lubię niespodzianek :D

Pozdrawiam

Ps.A to stowarzyszenie jednak bym sobie darował całkowicie to już było przerabiane

a co do allegro jeszczcze

to co to za programy które dodają do 100 000 wyszukwiarek? :D

Zajmujesz się pozycjonowaniem stron i szukasz kolejnych branż, w których możesz zarabiać? - seo.biznesmlm.pl- zarabiaj na suplementach

Znaczenie snów w sennik.biz

Nowy serwis z artykułami : www.magazynallinclusive.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności