Skocz do zawartości

Deoptymalizacja dla pozbycia sie kanibalizacji

VoytekIanNiznik
Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez zgred,

Rekomendowane odpowiedzi

Zdeoptymalizowalem podstony, ktore sie kanibalizowaly, ale Google wciaz wyswietla te podstrony na te same klucze. Zrobilem to tydzien temu, podstrony zostaly zaindeksowane (odswiezenie). Czekac dluzej, czy Google zapamietalo sobie te frazy raz i na zawsze?

Edytowane przez VoytekIanNiznik

1 godzinę temu, Farlicki napisał:

Zmieni z czasem. Jak całkowicie wytniesz słowo kluczowe z podstrony, to w miarę szybko.

Tak wlasnie zrobilem. Wycialem slowo kluczowe i to byla jedyna rzecz jaka zrobilem. Reszta tresci pozostala bez zmian.

1 godzinę temu, s_matysik napisał:

Zmienił się ich cache w Google?

Tak, zmienil sie. Minal tydzien, lecz wciaz stony rankuja na te klucze.

Edytowane przez VoytekIanNiznik

• Rozwiązanie

na rekalkulacje czeka się pare tygodni. chyba ze wymusisz reindeksację ale to i tak niewiele przyspieszy przeliczenie wyników.

• Like 1

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Możesz mi powiedziec jakie działania podjęłeś w celu deoptymalizacji? chodzi mi bardziej treści czy linkowanie?

• Thanks 1

Lniane ubranka retro dla dzieci

Bloomersy dla dziewczynekSukienki lniane na latoEkologiczny sklep z ubraniami dla dzieci oversize

Awake for Kids - handmade by nature

Teraz, fateofangel napisał:

Możesz mi powiedziec jakie działania podjęłeś w celu deoptymalizacji? chodzi mi bardziej treści czy linkowanie?

Na tych stronach nie ma backlinkow. Usunalem tylko klucz. Wygladalo to wczesniej tak; klucz+nazwa produktu, no i opis produktu. 

Ja po usunięciu kanibalizacji i przeindeksowaniu mam od razu efekty.

Widocznie nie usunąłeś tej kanibalizacji w pełni.

Jest jeszcze taka opcja, zrobić 301 z adresów url które kanibalizują się w adres docelowy. Dla tych podstron które były poprawiane i przekierowane ustawić inne urle

• Like 1

6 godzin temu, s_matysik napisał:

Widocznie nie usunąłeś tej kanibalizacji w pełni.

Usunalem wszystkie klucze, na ktore dokonano optyamlizacji. Moze byc jeszcze tak, ze w tresci sa podobne slowa i Google wciaz wiaze je z usunietymi slowami kluczowymi. Bede sledzil to na biezaco za rada zgred'a, bo akurat na tych kluczach nie zalezy mi tak bardzo.

nawet z kodu łapie słowa kluczowe :D ale to już hardkore dla potrafiących się bawić ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

8 godzin temu, VoytekIanNiznik napisał:

Moze byc jeszcze tak, ze w tresci sa podobne slowa i Google wciaz wiaze je z usunietymi slowami kluczowymi.

Mogą być odmiany, części fraz. Nie wystarczy usunąć fraz w exact match

22 godziny temu, VoytekIanNiznik napisał:

Zdeoptymalizowalem podstony, ktore sie kanibalizowaly,

20 godzin temu, VoytekIanNiznik napisał:

Tak wlasnie zrobilem. Wycialem slowo kluczowe i to byla jedyna rzecz jaka zrobilem. Reszta tresci pozostala bez zmian.

Zdeoptymalizowałeś? ?

Kanibalizacja treści i słów kluczowych świadczy właśnie o złej optymalizacji szczególnie pod słowa kluczowe. 

Na dobrej i bardzo dobrej stronie pod względem seo roboty google "siedzą" cały czas i na bieżąco indeksują treści i zmiany. Zadbaj o poprawną optymalizację, treści, linki to nie będziesz miał problemu z przeindeksowaniem treści. 

• Like 1

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

W dniu 2.12.2022 o 13:58, VoytekIanNiznik napisał:

Na tych stronach nie ma backlinkow. Usunalem tylko klucz. Wygladalo to wczesniej tak; klucz+nazwa produktu, no i opis produktu. 

pytanie moze glupie ale klucz to nie chodzi o ID czy chodzi ?

Lniane ubranka retro dla dzieci

Bloomersy dla dziewczynekSukienki lniane na latoEkologiczny sklep z ubraniami dla dzieci oversize

Awake for Kids - handmade by nature