Skocz do zawartości

AdSense filtrowane przez dostarczycieli internetu

hazael

Rekomendowane odpowiedzi

Może rozwiązaniem byłoby np: wykrycie blokowania i wyświetlanie użytkownikom informacji o tym, że reklamy zostały zablokowane - "Czy wiesz, że ta strona utrzymuje się z publikacji reklam? Czy to ty blokujesz te reklamy - może ktoś robi to za Ciebie - a może nie tylko to blokuje?" - itp, itd :rotfl:

Chociaż generalnie nie wierzę w to, żeby to na kimkolwiek zrobiło wrażenie - płacimy tutaj za nachalne reklamy na portalach czy różnych mniejszych stronach - ja np. nigdy nie stosowałem żadnych popupów - reklamy wstawiam może niemałe, ale raczej nie utrudniają czytania strony i nie są strasznie nachalne.

Tak czy inaczej jest to pewien problem, chociaż ja go jak na razie nie zauważam - liczbę odsłon reklamy mam praktycznie identyczną z liczbą odsłon strony.

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Jedna z najwiekszych firm w Polsce:

Chello - superszybki, szerokopasmowy dostęp do Internetu poprzez sieci telewizji kablowej, za stałą miesieczną opłatę.

Wydaje mi się że jednak bzdury wypisujesz.

Nie sądzę by tak duży operator stosował różne reguły filtrów

w poszczególnych miastach/regionach. Bo w tychże innych

miastach AdSense oczywiście wyświetla się w Chello, ma się

dobrze i prosił by Cię pozdrowić.

Problem na pewno istnieje, ale występuje pewnie rzadko

i wyłącznie w małych sieciach z adminami o przerośniętym

poczuciu swojej e-misji.

Szy.

<ironia mode on>

Już widzę, te tłumy użytkowników proszących swoich ISP, by odblokowali reklamy google.

:)

Naprawdę musi Was bardzo boleć, że ktoś wchodzi na Wasze strony i nie ma ochoty oglądać/klikać w reklamy. Okradają Was po prostu. Osobom najbardziej cierpiącym z tego powodu polecam umieścić swoje strony na serwerze 127.0.0.1 :rotfl:

<ironia mode off>

Spis stron

Loga, dzwonki - nakarm komóreczkę...

Może z ostatecznym rozstrzygnieciem tego sporu poczekamy do momentu kiedy blokady reklam staną się zupełnie powszechne i w 100% skuteczne :) Wtedy mamy oczywiście kilka scenariuszy - od zupełnej komercjalizacji Internetu (będziemy mieli bardzo "rzetelne" informacje pochodzące tylko ze stron związanych kapitałowo z kimś kto zarabia na czymś niezwiązanych z internetem - np. producentem opisywanych produktów - inne zbankrutują albo będą prezentowały tak niski poziom, że nie będą się nadawały do oglądania albo będą płatne - co też będzie problemem dla większości Internautów) aż do dogadania się wszystkich w celu jednak zaniechania blokowania tych reklam.

Oczywiście bardzo generalizuje tutaj. Uważam, że zdania polegające na twierdzeniu, że blokujący to złodzieje, albo, że Ci co krytykują blokujących powinni zamknąć swoje strony są zbyt czarno/białe. Prawda leży gdzieś pośrodku - uważam, że należy raczej namawiać ludzi do oglądania takich reklam jakie nie będą dla nich uciążliwe, a blokowania tych których nie lubią oglądać. Takie podejście moim zdaniem w zupełności zadowoli obie strony :)

Sam czasami czytam i klikam w reklamy (oczywiście na innych stronach ;) ). Przyznam, że nie znoszę popupów, które nie dość, że przysłaniają stronę niewidocznym "layerem" to jeszcze trzeba 2 minuty szukać jak je zamknąć. Dlatego dla mnie możliwość zablokowania popupów przy pozostawieniu innych rodzajów reklam jest jak najbardziej OK. I myślę, że nie ma człowieka, który nie potrafiłby strawić żadnych zupełnie reklam. Potrzeba chyba trochę świadomości - Internauta powinien wiedzieć co może zyskać a co stracić blokując reklamy.

Pozdrawiam

Marcin

(...) Nie sądzę by tak duży operator stosował różne reguły filtrów

w poszczególnych miastach/regionach. Bo w tychże innych

miastach AdSense oczywiście wyświetla się w Chello, ma się

dobrze (...)

W takim razie dlaczego we Wrocławiu kilku moich znajomych korzystających z tej sieci mają własnie takie filtry? Jeden z nich korzysta z IE i nie posiada żadnych programów typu security, które mogłyby to blokować - jest za głupi na to :). Chello w całej Polsce nie jest przecież zarządzane przez jeden serwer i jednego administratora - może akurat w tym mieście znalazł się nadgorliwiec i tak zrobił?

Krakowski Autocom wcale do małej osiedlówki nie należy, a mój serwis ma najwieksza oglądalność w Krakowie, Katowicach i Warszawie.

W przypadku Autocomu miałem osobiscie okazje się zam przekonać spedzając u znajomej kilka dni przed komputerem - bardzo mnie irytowały te pustostany po wycietym adsense na mojej stronie.

Jak przyjechałem do domu, to od razu się wziałem za zmiany umieszczanych reklam - zrobiłem sobie reklamy rotacyjne - banerki flash na przemian z reklamami google. :)

Piekielko.com - sklep z biżuterią etniczną / orientalną należącą do plemienia Kuchi z Pakistanu.

Kupisz: kolczyki, naszyjniki, naszywki, pierścienie, bransolety, torebki, etui, stroje i inne.

Przez cały ubiegły rok miałem Chello.pl w Lublinie. Wszystkie reklamy wyświetlały mi się prawidłowo.

(tak na marginesie filtrowania reklam w poszczególnych miastach)

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

W takim razie dlaczego we Wrocławiu kilku moich znajomych korzystających z tej sieci mają własnie takie filtry? Jeden z nich korzysta z IE i nie posiada żadnych programów typu security, które mogłyby to blokować - jest za głupi na to ;). Chello w całej Polsce nie jest przecież zarządzane przez jeden serwer i jednego administratora - może akurat w tym mieście znalazł się nadgorliwiec i tak zrobił?

Krakowski Autocom wcale do małej osiedlówki nie należy, a mój serwis ma najwieksza oglądalność w Krakowie, Katowicach i Warszawie.

Może to że reklamy się nie wyśweitlają to nie wina providera, a ustawień na kompie. Mianowicie chodzi mi o o plik HOSTS w c:\WINDOWS\system32\drivers\etc

jeśli jest w nim coś więcej niż tylko '127.0.0.1 localhost' to wywal pozostałe linijki i zostaw tą jedną i sprawdź czy reklamy się wyświetlają, bo powinny :)

też jestem z Wrocławia, co prawda nie jestem w chello, ale mam znajomych którzy korzystają z ich usług i mają reklamy :jezyk1:

A moze to zalezy od tej uslugi chello "ups smart guard"? Tylko dlaczego mieliby blokowac cos co nie jest spamem / wirusem / proba wlamania na kompa?

A mysle ze google moze sobie latwo poradzic z blokujacymi - sam zablokuje dostep do wyszukiwarki. I wtedy, wbrew temu co pisza madrale z forum, moze byc lawina reklamacji do dostawcow "blokujecie mi google". Pytanie czy google pojdzie na tak drastyczny ruch. Mysle ze te blokowanie to musialby byc jakis plagiat (np. blokowanie im 50% reklam).

A tak BTW: oczywiscie moze to byc zwykly przypadek, ale dzis mnie spotkala dziwna sytuacja. Pol dnia wyskakiwalo mi info ze moje zpaytanie wyglada jak wykonane przez robota... Nie wiem czy to jakis test czy zwykla awaria, ale moze to byc jakis przeblysk...

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Kumpel ma Aster w mieszkaniu w Krakowie - dzisiaj mi to powiedział, że na IE nie wyświetlają mu się reklamy... Nie ma żadnego softu do usuwania reklam...

W Oświęcimiu gdzie mieszka wszystko się wyświetla tak jak powinno...

PS: Dzięki za skrypt wykrywający ukrywanie reklam :)

https://www.adblock.org/2004/07/adblock_detection_script/ ^^ https://www.noadblock.pl/ ...

Tak, tak, tak : ) super darmowe programy i inne rzeczy - freedownload. Nie musisz tego czytać bo i tak wiesz o co chodzi z tą sygnaturką ;)

@hazael - sadze, ze rozwiałeś moje wątpliwości. W Krakowie sytuacja jest identyczna, w zależności od osiedla/usługodawcy. Z początku zakładałem, że znajomi mają poinstalowane filtry w windach/przeglądarkach, ale to nie to. Sprawa by nie wyszła, gdyby nie pytali "dlaczego masz takie pusta pola na tej czy tamtej stronie?" Kiedyś u jednego z nich na Windzie98 zainstalowanej na laptopie jako niedowiarek próbowałem udowodnić znajomemu, że napewno coś z jego FF & IE w XP jest nie tak, i mina mi spuchła wpinając się w sieć laptopem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności