Skocz do zawartości

Kilka godzin na forum i dylemat

maks

Rekomendowane odpowiedzi

jez napisał(a):

O ile pamiętam, Piotrze, jeszcze niedawno byłeś "zawiedziony" tym, że parę osób stąd wskoczyło do systemów opartych na TLB. Szkoda, czyżbyś i Ty popłynął z prądem gnojówki...?

Pozdrawiam, J.

No niestety. DP Linkor i Rotmistrz to bagno. Zasada jest prosta, mieć jak najwięcej badziewnych serwisow o niczym, z setkami nic nie mowiacych podstron, podlaczyc do systemow, a cala moc przekazac na inne strony.

Panowie, opanujcie się. Przez to z internetu sie robi jeden wielki smietnik.

Apeluje do graffa i webcentera o usuniecie mozliwosci promowania witryn kosztem innych, mniej istotnych stron.

linki ze stopki...

thant napisał(a):
No niestety. DP Linkor i Rotmistrz to bagno. Zasada jest prosta, mieć jak najwięcej badziewnych serwisow o niczym, z setkami nic nie mowiacych podstron, podlaczyc do systemow, a cala moc przekazac na inne strony.

Hehe, nie przesadzaj. To nie systemy są bagnem, ale strony które doń przychodzą. Graff stara się jakiś poziom trzymać, choc i tak wielu serwisów ja bym do R. nie wpuścił. Webcenter z kolei ma dużo niżej próg 'porządności' serwisu, ale dzięki temu jest skuteczniejszy...

Bagno nie bagno - działa. Dopóki gołych dup nie zobaczę wśród linków - przeżyję, nic nie ma za darmo. Według mnie nie można inaczej wejść na numer jeden w tej chwili przy dość konkurencyjnym słowie.

thant napisał(a):
Panowie, opanujcie się. Przez to z internetu sie robi jeden wielki smietnik.

Apeluje do graffa i webcentera o usuniecie mozliwosci promowania  witryn kosztem innych, mniej istotnych stron.

Ja też bym zaapelował, ale raczej o zerową tolerancję dla serwisów, które istnieją wyłącznie by móc mieć linki jakiegoś systemu w stopce...

Szy.

thant napisał(a):
Zasada jest prosta, mieć jak najwięcej badziewnych serwisow o niczym

wiem że sam katalog webwweb jest o niczym ale co poradzę skoro jest katalogiem?

zero3 napisał(a):
co masz na mysli?

nic strasznego

thant napisał(a):
No niestety. DP Linkor i Rotmistrz to bagno.

Równie dobrze możesz napisać to samo o instalowanych masowo kopiach DMOZ, instalacji wyszukiwarek w swoich serwisach, kopiach webwweb czy webwwebNews, a takze o wszystkich Programach Partnerskich które bezpośrednio udostępniają swoje zasoby. Jakim cudem to wszystko ma zniknąć z netu?

jez napisał(a):
Gwiazda tupnęła obcasem.

Do tej pory Ciebie uważałem za Gwiazdora Forum PiO. Dogryzłeś mi, mam nadzieję że Ci ulżyło.

szy napisał(a):
mianować luty 'miesiącem bez systemów'

A z ciekawości czego dokładnie masz zamiar się pozbyć?

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

piotrek

lepiej bym tego nie ujął =D> =D> =D>

Narzędzia są po to żeby ich używać. Jak przestaną działąć to się je wyrzuca i kupuje nowe.

-> LinkVault <- nowy system wymiany linków statycznych

Kup linki <- dobre ceny, duży wybór

Katalog stron - PR4, SEO friendly, ponad 1000 wpisów ^_^

piotrek napisał(a):
  szy napisał(a):
mianować luty 'miesiącem bez systemów'

A z ciekawości czego dokładnie masz zamiar się pozbyć?

Wszystkiego :).

Podsumowując krótko: z tych trzech systemów najwięcej na pewno skorzystałem z Coopa, potem Linkora, a na końcu Rotmistrza.

Wydaje mi się, że oryginalność Rotmistrza jest jednocześnie jego wadą, gdyż patrząc przez pryzmat mojej idei o liczeniu domeny jako polecającego a nie linka, systemy jak Linkor mogą dać więcej poleceń w ciągu jednej 'tury' wyświetlenia linku w Rotmistrzu... (znów, nie ma pewności czy jasno się wyrażem :P).

Dodatkowo - sądzę że z powodu braku potwierdzenia tezy iż 'trzymanie' linka dłużej na stronie ma lepszy efekt, RotMistrz marnuje swój potencjał.

Wracając do moich serwisów - chciałbym sprawdzić coś, co sądzę że sprawi, że moje serwisy sobie doskonale (lepiej nawet) poradzą bez pomocy z zewnątrz. A w sytuacji kiedy nie pozycjonuję nikogo obcego za pieniądze, mogę sobie pozwolić na 'systemowy odwyk'... :)

Szy.

tojan3 napisał(a):
Dla mnie linkor odpada. Oni chca, zebym na pierwszej stronie umiescil ich banner. Czy ludzie maja dobrze poukladane pod czaszka?

Taki system ma byc dodatkiem, a nie dominujaca trescia na stronie.

... baner? Linkor? Wtf? :>

Ale, jeśli o banerach mowa, Twój w stopce mnie również załamuje.

:)

Szy.

Piter, chyba się nie obraziłeś?

Stwierdzenie "gwiazda tupnęła obcasem" było zawsze używane w stosunku do mnie przez mojego b. chłopaka, kiedy słyszał ode mnie wymówki w stylu "boli mnie głowa". I jakoś tak się przyjęło.

No, przepraszam Piter, już nie bocz się. :)

Pozdrawiam, J.

tojan3 napisał(a):
Dla mnie linkor odpada. Oni chca, zebym na pierwszej stronie umiescil ich banner. Czy ludzie maja dobrze poukladane pod czaszka?

Taki system ma byc dodatkiem, a nie dominujaca trescia na stronie.

Linkor nie wymaga zadnego bannera ? Skad ten pomysl ??

Nowy LINKOR - Darmowy i otwarty projekt skutecznej promocji serwisów internetowych

Piotrek, dziękuję za dobre słowo - tym cenniejsze, że wypowiedziane w szczególnym kontekście "prądu gnojówki".

Na temat systemów ogólnie: traktować wyłącznie jako czynnik wspomagający pozycjonowanie i to raczej w krótszej niż w dłuższej perspektywie. W odniesieniu do RotMistrza: szykują się zmiany, które powinny spełnić postulat z mojego podpisu: "linki dla koneserów".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności